Kjøp EOS: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe EOS? Eller vil du bare finne ut hva EOS Coin er for en kryptovaluta? EOS er en av de største kryptovalutaene som finnes, og har fått stor verdi på svært kort tid. Derfor vil du i denne artikkelen lære hva EOS er og gjøre deg klokere på om det potensielt er en god investering for deg, samt hvordan du investerer i EOS.

Prisen på EOS bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10 % prisfall/ økning på en i dag er ikke unormalt for EOS.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i EOS!

KJØP EOS HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første EOS trinn for trinn

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe EOS, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

KJØP EOS HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er EOS Coin?

EOS Coin ble opprettet i 2017 og er en av de største kryptovalutaene som er tilgjengelige på kryptomarkedet. En av funksjonene som EOS Coin har er at du kan gjøre overføringer, slik vi kjenner det fra f.eks. Bitcoin. Her kan forbrukere handle hos andre forbrukere eller bedrifter med EOS Coin. Men det er ikke det som er mest interessant med EOS-kryptovalutaen.

Med EOS Coin får du tilgang til blokkjedeplattformen EOSIS, hvor du kan utvikle dine egne kryptovalutaer, som er kjent fra bl.a. Ethereum. EOS er her en motor hvor utviklere kan lage sin helt egen kryptovaluta som Ethereum har hatt stor suksess med, og gir et økt forbruk av EOS Coin.

Noe som også gjør EOS Coin forskjellig fra mange av de andre kryptovalutaene, er at det ikke påløper noe transaksjonsgebyr ved overføringer med EOS Coin. Det er også en av funksjonene som EOS Coin har, som kan bli utrolig interessant jo mer de brukes. Formue betales over hele verden på overføringer både innenlands og spesielt til utlandet, så hvis du som forbruker eller bedrift kan overføre penger til andre hvor enn de er i verden, uten å betale en krone i transaksjonsgebyr, kan det spare både forbrukere og bedrifter for utrolig mye penger.

EOS Coin har et stort potensial hvis de ender opp som den foretrukne blokkjedeplattformen der utviklere velger å lage sine egne kryptovalutaer og tokens. De fleste eksperter tror at kryptovaluta og blokkjede kommer til å være en del av fremtiden, så hvis EOS er på toppen som den foretrukne plattformen for å lage blokkjedeapper, så kan det være veldig bra for EOS Coin i fremtiden.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese vårt innlegg med vår guide til kjøp av kryptovaluta .

Er EOS en god investering?

Hvorvidt EOS er en god investering avhenger av hvordan fremtiden til kryptovaluta blir, og om de kan fortsette å utvikle sin EOS Coin og EOSIS-plattform som lederne. Det er ingen som kan forutsi fremtiden, og spesielt med en kryptovaluta som EOS bør du spre investeringene dine uansett, for å minimere risikoen din, da risikoen ved å investere i kryptovaluta uansett hva vil være i den høye enden.

Men hvis EOS lykkes med planen deres om å bli den foretrukne blokkjedeplattformen for utvikling av kryptovaluta, og de kan få flere forbrukere og bedrifter til å bruke dem på grunn av deres gratis transaksjonskostnader, så kan det potensielt være en utrolig god investering. Men husk at kryptovaluta kan svinge mye i priser og er derfor ikke egnet for alle investorer. Men EOS er et spennende bud på en av fremtidens kryptovalutaer. Du kan se live EOS-kurset

KJØP EOS HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er EOS?

EOS er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på EOS bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en EOS (EOS)?

Du kan kjøpe EOS på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første EOS innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe EOS

Hvordan investere i EOS?

Du kan investere i EOS enten ved å kjøpe en EOS direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på EOS. Dersom du ikke ønsker å bruke EOS som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe EOS med kredittkort?

Du kan kjøpe EOS med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe EOS med kontooverføring?

Du kan kjøpe EOS med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase -handelsplattformen kan du kjøpe EOS med kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på EOS?

Når du som privatperson kjøper og selger EOS, anses det av Skatt som spekulasjon. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salg av EOS.

Hvordan heve EOS?

Hvordan du øker EOS-en din, avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe EOS i banken?

Du kan ikke kjøpe EOS i de fleste danske banker. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på EOS, men hvis du ønsker å eie en EOS må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen