Kjøp Filecoin: Flott guide (2024 oppdatering)

Filecoin er en av de nyere kryptovalutaene. Kort fortalt er det en desentralisert protokoll, som lar andre leie lagringsplass på sine egne servere, og hvor du også har mulighet til å kjøpe ekstra lagringsplass på nettverket deres.
Prisen på Filecoin bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en i dag er ikke unormalt for Filecoin.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Filecoin!

KJOP FILECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Filecoin steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Filecoin, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJOP FILECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Filecoin?

Kort fortalt er Filecoin en desentralisert protokoll som lar brukere leie lagringsplassen sin på Filecoin sine servere. I tillegg til å leie kan du også kjøpe lagringsplass på nettverket deres.

Siden alle i verden kan kobles til nettverket sitt, kan det være en enorm kilde til datalagring, noe som gir god mening i en tid da de aller fleste systemene blir skybaserte, og du derfor ønsker å kunne beholde opp med den høye etterspørselen.

Med Filecoin kan du lagre store mengder data, noe som blant annet gjør at de i dag kan lagre 1,1 millioner TB (terabyte). Dette tilsvarer at Netflixs komplette lagring er omtrent 6 % av Filecoins kapasitet.

Er Filecoin en god investering?

Om Filecoin er en god investering kan ingen fortelle deg, da ingen kan forutsi fremtiden. Det er imidlertid viktig å huske at det avhenger helt av tilbud og etterspørsel når vi snakker om kryptovalutaer generelt, og derved også troen på prosjektene fra investorene.

Du kan holde et øye med hvor Filecoins teknologi blir brukt, siden det hovedsakelig påvirker deres tilbud og etterspørsel. I tillegg er det også veldig viktig å følge mediene da de ulike nyhetsmediene også kan få ulike kryptovalutaer for å få et løft.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese vårt innlegg om kjøp av kryptovaluta her.

KJOP FILECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Filecoin?

Filecoin er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Filecoin bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Filecoin?

Du kan kjøpe Filecoin på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Filecoin innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe Filecoin

Hvordan investere i Filecoin?

Du kan investere i Filecoin enten ved å kjøpe en Filecoin direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Filecoin. Dersom du ikke ønsker å bruke Filecoin som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Filecoin med kredittkort?

Du kan kjøpe Filecoin med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Filecoin med kontooverføring?

Du kan kjøpe Filecoin med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase-handelsplattformen kan du kjøpe Filecoin ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Filecoin?

Når du som privatperson kjøper og selger Filecoin, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har fortjeneste eller tap på salget av Filecoin.

Hvordan ta ut Filecoin?

Hvordan du tar ut dine Filecoins avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Filecoin i banken?

Du kan ikke kjøpe Filecoin i de aller fleste danske banker. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Filecoin, men hvis du ønsker å eie en Filecoin må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen