Kjøp IOTA: Great Guide (2024-oppdatering)

Kjøpe IOTA (MIOTA)? Eller vil du bare finne ut hvilken kryptovaluta IOTA er? Det er en av de største kryptovalutaene, men det som skiller IOTA fra de andre er at den ikke er basert på blokkjede, som praktisk talt alle andre kryptovalutaer. I stedet har de eget verifiseringssystem, kalt «The Tangle».

IOTA står for Internet of Things Application, og kort fortalt satser de på at alt vi gjør og skal gjøre i fremtiden vil foregå online. Vi forklarer nærmer lengre ned i artikkelen.

Prisen på IOTA påvirkes av tilbud/etterspørsel, og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene. Det betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen, og 10% prisfall/ økning på en i dag er ikke unormalt for IOTA.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i IOTA!

KJØP IOTA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første IOTA steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe IOTA, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP IOTA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er IOTA?

IOTA er som nevnt en litt spesiell kryptovaluta som ikke er basert på blockchain, men i stedet basert på deres helt eget verifikasjonssystem kalt «The Tangle», som vist på bildet under.

image 12

De har bygget et system der de satser på at det meste av det vi gjør vil foregå på nett i fremtiden, hvor det vil være betydelig flere små transaksjoner enn det er i dag. Dette mener IOTA vil bli for dyrt på blockchain-teknologi i fremtiden, hvor The Tangle-systemet fortsatt er desentralisert slik blokkjede-kryptovalutaer er, og helt gratis.

IOTA-systemet er skapt for en verden hvor stort sett alt går på nett og hvor teknologien ikke gir tilgang til «gruvedrift», og det derfor ikke er noen avgifter knyttet til teknologien deres i det hele tatt.

Som nevnt er det en helt annen teknologi enn blockchain, og også relativt ny, noe som også gjør den utrolig interessant for mange kryptovaluta-investorer som tror det er flere måter å lage overføringer på i fremtiden i tillegg til blockchain.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt om hvordan du investerer i kryptovaluta .

Er IOTA en god investering?

Hvis du vil vite om IOTA er en god investering, så avhenger det av hvordan fremtiden til teknologien deres blir, og det kan ingen forutsi. Men for investorer kan det være noen som gjerne vil spre investeringen sin i kryptovaluta i flere ulike teknologier, for ikke å ha alle eggene i en kurv, hvor IOTA kan være interessant.

Det er et utrolig ambisiøst prosjekt de har begitt seg ut på, og det er ingen tvil om at det både kan føre til mulighet for stor avkastning og dermed en massiv gevinst dersom de lykkes. Det er nok også derfor de tiltrakk seg mange investorer, men det er samtidig en høy risiko ved å investere i nye prosjekter som IOTA. Dermed må du tenke deg godt om før du investerer pengene dine.

Hvis du mener at de passer inn i risikoprofilen din og du derfor ønsker å investere i dem, så anbefaler vi at du kun investerer for penger du ikke trenger å bruke her og nå og derfor også har råd til å tape dersom prosjektet ikke skulle lykkes som håpet. En ekstremt interessant investeringsmulighet som har for høy risiko for mange.

Se IOTA-kurs i sanntid her .

KJØP IOTA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er IOTA?

IOTA er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på IOTA bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en IOTA (MIOTA)?

Du kan kjøpe IOTA på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første IOTA innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe IOTA

Hvordan investere i IOTA?

Du kan investere i IOTA enten ved å kjøpe en IOTA direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på IOTA. 
Dersom du ikke ønsker å bruke IOTA som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe IOTA med kredittkort?

Du kan kjøpe IOTA med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe IOTA ved kontooverføring?

Du kan kjøpe IOTA med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe IOTA ved kontooverføring hvis du overfører minst $ 200

Må jeg betale skatt på IOTA?

Når du som privatperson kjøper og selger IOTA, anses det av Skatt som spekulasjon. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salg av IOTA.

Hvordan selge IOTA?

Hvordan du selger IOTAen din, avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan jeg kjøpe IOTA i banken?

Du kan ikke kjøpe IOTA i banken. 
Noen enkeltbanker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på IOTA, men skal du eie en IOTA må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen