Kjøp Maker: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Maker (MKR)? Eller vil du bare finne ut hva Maker er for en kryptovaluta? Du kan ikke unngå å møte kryptovalutaen Maker, som er den største desentraliserte applikasjonen som er opprettet på Ethereums blokkjedenettverk, kalt Maker Protocol. Vi graver dypere i hva det å investere i Maker betyr for deg som investor i denne artikkelen, slik at du kan finne ut om du bør investere i Maker eller ikke.

Prisen på Maker bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Maker.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Maker!

KJØP MAKER HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Maker steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe MKR, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

KJØP MAKER HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Maker?

Maker er en av de største desentraliserte applikasjonene, bedre kjent som dApps, på Ethereum blockchain-nettverket. Navnet på Makers-plattformen er Maker Protocol, og er designet av en rekke forskjellige utviklere, og administrert av MakerDAO.

MakerDAO er en såkalt desentralisert autonom organisasjon, derav DAO, som utelukkende består av MKR-innehavere fra hele verden. Her kan disse eierne av deres Maker-kryptovaluta velge å satse MKR-tokensene sine, for å stemme på potensielle endringer i Maker-protokollen, samtidig som de sikrer en fortsatt høy effektivitet, åpenhet og stabilitet av programvaren.

Selv om det er store forskjeller, er det å eie MKR kryptovaluta litt som å eie aksjer i et selskap hvor du som eier av Maker kryptovaluta blir en slags aksjonær, og derfor også har innflytelse på hvordan selskapet skal fungere.

Hvis du vurderer å investere i andre kryptovalutaer, kan du lese innlegget vårt om Kjøp av kryptovaluta ved å klikke her .

Er Maker en god investering?

Om Maker er en god investering for deg som investor, vil tiden vise. Det er mange parametere som har innvirkning på fremtiden til Maker kryptovaluta, og bare fremtiden kan fortelle om investorer vil fortsette å ha samme interesse i Maker.

Maker har høyere verdi enn mange av de andre Defi-myntene, og kan de beholde og tiltrekke seg flere investorer, så kan de gå en lysende fremtid i møte, samtidig som det allerede er stor interesse for DeFi-apper slik Maker er, som også kan gi vekst i fremtiden hvis interessen fortsetter fra investorer. Men det er ingen tvil om at du alltid bør huske at investering i kryptovaluta er en høyrisikoinvestering, som derfor krever at du ikke investerer for penger du ikke har råd til å tape dersom Maker ikke skulle lykkes.

Maker er fortsatt en av de største og mest populære kryptovalutaene, og det skal bli spennende å følge dem i årene som kommer, nå som interessen for kryptovaluta har vokst betydelig den siste tiden.

Se Maker-kurs i sanntid her .

KJØP MAKER HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Maker?

Maker er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Maker bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Maker (MKR)?

Du kan kjøpe Maker på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Maker innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe Maker

Hvordan investere i Maker?

Du kan investere i Maker enten ved å kjøpe en Maker direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen til Maker. Dersom du ikke ønsker å bruke Maker som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe en Maker med kredittkort?

Du kan kjøpe Maker med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Maker med kontooverføring?

Du kan kjøpe Maker med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase-handelsplattformen kan du kjøpe Maker ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Maker?

Når du som privatperson kjøper og selger Maker, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salget av Maker.

Hvordan heve Maker?

Hvordan du øker din Maker avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Maker i banken?

Du kan ikke kjøpe Maker i de fleste danske banker. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen til Maker, men hvis du ønsker å eie en Maker må du finne en annen handelsplattform som f.eks. 
Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen