Kjøpe NEO: Flott guide (2024 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe NEO (NEO)? Eller vil du bare finne ut hva for en kryptovaluta NEO er? I det siste har det vært et enormt kryptofokus i media. NEO er en av de nyere variantene og den er meget interessant. Du vil derfor i denne artikkelen lære om fordeler og ulemper med NEO, slik at du kan vurdere om dette er noe du ønsker å investere i eller ikke.

Prisen til NEO styres av tilbud/etterspørsel, og det er ingen reguleringer som minimerer prissvingninger. Det gjør at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen. En prisvariasjon på 10 prosent på en dag er ikke unormalt for NEO.

Ikke skremt vekk enda?

Så les videre og lær hvordan investere i NEO!

KJØP NEO HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp NEO – Steg for steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe BTC, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP NEO HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er NEO?

NEO er en kinesisk kryptovaluta, og var den første åpne kildekoden- og blokkjedeplattformen som ble lansert i Kina. NEO ble lansert i 2014 og er utviklet av Da Hongfei og Erik Zhan. De ønsket en plattform som støttet kryptovaluta og smarte kontrakter, for å sikre den videre utviklingen av digitale eiendeler også i Kina.

Kort fortalt er NEO et programvarenettverk som fungerer som en plattform for en rekke desentraliserte produkter og tjenester. NEO omtales dermed av mange som «Ethereum of China», ettersom plattformen har mange av de samme funksjonene som verdens nest største kryptovaluta. Et fellestrekk er at begge tillater bygging og utvikling av egne desentraliserte applikasjoner, nye kryptovaluta og sosiale nettverk.

Det som derimot skiller NEO og Ethereum, er at førstnevnte har utviklet noe som heter NeoContracts. Det går ut på at du som utviklet nye applikasjoner kan bruke allerede eksisterende kodespråk, eksempelvis Java, istedenfor å måtte lære et helt nytt kodespråk. Det gjør det vesentlig enklere for brukere å utvikle såkalte nye «dapps».

Hvis du vurdere å investere også i andre kryptovaluta, kan du lese innlegget vårt om Kjøp kryptovaluta

Er NEO en god investering?

Om NEO er en god investering er vanskelig å gi et korrekt svar på, fordi vi ikke kan spå fremtiden. Det er derimot ingen tvil om at det er en ekstremt spennende konkurrent til den nest største kryptovalutaen, nemlig Ethereum. Siden Ethereum suksess i hovedsak er basert på at de har gitt brukerne muligheten til å bygge egne kryptovaluta og andre typer programvarer på blokkjeden, blir det spennende å se hvordan eventuelle utfordrere, som NEO, utvikler seg videre.

Takket være et økende antall partnere, særlig i Kina, har NEO blitt meget sterk aktør på kryptomarkedet og er i dag en av de største kryptovalutaene i verden. På grunn av NEOs innovative teknologi, er det langt flere brukere som vil være i stand til å utvikle nye kryptovaluta på deres blockchain. Dette taler i favør en NEO investering.

Kjøp av kryptovaluta er normalt risikabelt, men fortsetter NEO sin vekst og dersom flere brukere benytter seg av plattformen, noe som ikke er usannsynlig, kan kryptoen stige mye i verdi fremtiden. Det er med andre ord er en kryptovaluta som blir svært spennende å følge videre.

KJØP NEO HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er NEO?

NEO er en desentralisert digital valuta også kalt for kryptovaluta. Prisen bestemmes av tilbud/etterspørsel og det har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en NEO (NEO)?

Du kan kjøpe NEO på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskeligere enn å gjøre en kontooverføring, men det er ikke mulig å kjøpe via bankene enda.
Vi har skrevet en guide som forklarer hvordan kjøpe NEO.

Hvordan investere i NEO?

Du kan investere i NEO enten ved å kjøpe kryptoaktivaen direkte, eller ved å investere via CFD-er som følger prisen til NEO. Dersom du ikke ønsker å bruke NEO som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe CFD-er, men vær oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe NEO med kredittkort?

Du kan kjøpe NEO med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. Coinbase tilbyr deg både kredittkort, bankoverføring og andre løsninger som Paypal. 

Kan jeg kjøpe NEO med kontooverføring?

Du kan kjøpe NEO med kontooverføring på alle kryptobørser. Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer det er snakk om. Ulempen er dog at det tar flere dager før pengene er på konto.


Må jeg betale skatt på NEO?

Du er alltid nødt til å skatte av gevinstene. Det er også du selv som er ansvarlig å rapportere til skatteetaten.

Kan jeg kjøpe NEO i banken?  

Nei, du kan ikke kjøpe NEO eller øvrige kryptovaluta i banken. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe CFD-er, som vil si at du kun følger NEO-prisen. Skal du eie kryptoaktivaen må du bruke en handelsplattform som for eksempel Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen