Kjøp Spark: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Spark-token? Eller vil du bare finne ut hva Spark-tokenet er for en kryptovaluta? Spark Token, også kjent som FLR, er en av de nyere kryptovalutaene på markedet. Spark er uten tvil en interessant kryptovaluta som vi i artikkelen her skal lære deg om, både hvordan du kjøper Spark-token (FLR) og hva det betyr om du investerer i Spark.

Prisen på Spark bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Spark.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Spark!

KJØP SPARK HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Spark steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Spark, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Hva er Spark Token?

Spark Token er en av de mer avanserte kryptovalutaene som er tilgjengelig. Hele formålet med Spark Token er å bruke The Flare Network. Selskapet som har laget Spark har laget et samarbeid med XRP, som tidligere het Ripple, hvor de gis til eiere av XRP, og hvor disse eierne av både XRP og Spark Tokens har interesse av å spre nyheter om Spark. Siden disse eierne får disse tokenene gratis, så vil de selvfølgelig at de skal øke i verdi, da det gir en ekstra bonus til dem.

Det er 100 milliarder Spark Tokens (FLR) akkurat som det også er 100 Billion XRP, hvor de gis til alle som hadde XRP-tokens pr. d. 1. desember. Så hvis du eide 1 XRP, så fikk du også 1 FLR.

For å forklare hvordan Spark Token og The Flare Network fungerer, på en veldig kort og upraktisk måte, er visjonen med The Flare Network å skape en måte som andre blokkjeder kan bruke SmartContract sine funksjoner på tvers av de ulike kryptovalutaene. Og en av måtene Spark Token har blitt distribuert rundt på er til enhver eier av XRP-kryptovaluta, hvor de har fått 1:1 av antallet XRP-er de eier.

Hvis du vurderer å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt om hvordan du kjøper kryptovaluta .

Er Spark en god investering?

Hvorvidt Spark er en god investering er vanskelig å spå da vi ikke vet fremtiden. De har vært flinke til å markedsføre Spark Token (FLR) på en effektiv måte, ved å gi den til alle som har XRP, og dermed gi dem en økonomisk grunn til å spre ordet ettersom de får en ekstra bonus, ved å få Spark Token til å øke i verdi.

Men om de lykkes med å få frem budskapet godt nok, og skape nok investorer, som også ser potensialet til The Flare Network, avhenger av mange parametere, samt om teknologien deres fortsatt utvikles, noe som ikke skjer over natten. … Derfor, som med enhver annen kryptovaluta, vil det være en høyere risiko ved å investere i Spark, men selvfølgelig også en potensiell høyere avkastning dersom de lykkes. Men ikke glem å investere for penger som du ikke har råd til å tape, på grunn av den ekstra høye risikoen, med håp om at du investerer i kryptovalutaen før de store investorene får øynene opp for potensialet. Du kan også se Spark-banen her .

KJØP SPARK HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Spark?

Spark er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Spark bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Spark (FLR)?

Du kan kjøpe Spark på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. 
Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Spark innen 5 minutter.

Les vår guide til å kjøpe Spark

Hvordan investere i Spark?

Du kan investere i Spark enten ved å kjøpe en Spark direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Spark. 
Dersom du ikke ønsker å bruke Spark som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Spark med kredittkort?

Du kan kjøpe Spark med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Spark med kontooverføring?

Du kan kjøpe Spark med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase -handelsplattformen kan du kjøpe Spark ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Spark?

Når du som privatperson kjøper og selger Spark, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsoppgaven når du har gevinst eller tap ved salget av Spark.

Hvordan heve Spark?

Hvordan du hever Sparks avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Spark i banken?

Du kan ikke kjøpe Spark i de aller fleste danske banker. 
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Spark, men hvis du ønsker å eie en Spark må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen