Kjøp Stellar: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Stellar? Eller vil du bare finne ut hva Stellar er for en kryptovaluta? Stellar gjør det mulig å overføre penger billigere for forbruker til forbruker, men også for bedrifter. Det er spesielt de dyre transaksjonene med utenlandske overføringer over hele verden som Stellar ønsker å løse med sin blokkjedeteknologi.

Prisen på Stellar bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Stellar.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Stellar!

Kjøp din første Stellar steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Stellar, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon

Hva er Stellar?

Stellar har en visjon om å gi forbrukere muligheten til å overføre penger på en billig, rask og dermed effektiv måte, uansett hvor de befinner seg i verden. Problemet i dag i finansverdenen, når man må foreta en overføring både internt i land, men spesielt på tvers av land, er at det koster noen dyre avgifter, og til og med går tregt og kan derfor ta opptil flere dager før pengene når fra avsender til mottaker.

Når du overfører penger med kryptovalutaen Stellar, så kan du overføre penger til hvem som helst uansett hvor de befinner seg i verden, og uten de dyre transaksjonskostnadene som bankene belaster kundene sine. Her vil blockchain utvilsomt være en massiv besparelse på overføringer, både når det gjelder pris, men også en besparelse i tid.

IBM er et av de store selskapene som bruker Stellar-nettverket, og som har vist vei for bedrifter til å kombinere sin virksomhet med blokkjedeteknologi og skape et samarbeid til glede for begge parter. Det skal bli utrolig spennende å se hvordan samarbeidet mellom IBM og Stellar-nettverket vil ta form i fremtiden.

Hvis du vurderer å investere i andre kryptovalutaer, les vårt innlegg om kjøp av kryptovalutaer .

Er Stellar en god investering?

Bare fremtiden kan vise om Stellar er en god investering. Men det er ingen tvil om at med deres samarbeid med et gigantselskap som IBM, bidrar det som et slags «blåstempel» at Stellar er en troverdig blokkjede-kryptovaluta.

Dersom Stellar lykkes med å overta deler av bankenes transaksjoner, noe som vil gi forbrukere og bedrifter et fortrinn i tid og penger, så kan fremtiden til Stellar bli virkelig lys. Men det er selvfølgelig ingen garantier som med enhver annen investering, og derfor bør du gjøre noen grunnundersøkelser før du investerer i en kryptovaluta som Stellar. Vi vil uten tvil følge Stellar (XML) tett i fremtiden. Se Stellar-kurs her .

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Stellar?

Stellar er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Stellar bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Stellar (XLM)?

Du kan kjøpe Stellar på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Stellar innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe Stellar

Hvordan investere i Stellar?

Du kan investere i Stellar enten ved å kjøpe en Stellar direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Stellar. Dersom du ikke ønsker å bruke Stellar som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Stellar med kredittkort?

Du kan kjøpe Stellar med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Stellar ved kontooverføring?

Du kan kjøpe Stellar med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase-handelsplattformen kan du kjøpe Stellar ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Stellar?

Når du som privatperson kjøper og selger Stellar, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap på salget av Stellar.

Hvordan heve Stellar?

Hvordan du øker din Stellar avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Stellar i banken?

Du kan ikke kjøpe Stellar i de fleste danske banker. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Stellar, men hvis du ønsker å eie en Stellar må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen