Kjøpe Uniswap: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Uniswap (UNI)? Eller vil du bare finne ut hva slags kryptovaluta Uniswap er? Uniswap har blitt en av de største kryptovalutaene på svært kort tid, og det er ingen tvil om at hvis du er interessert i kryptovaluta, så er det en du vil høre og lese mye om. Mange spår en god fremtid for Uniswap, som lar brukere lage sine egne desentraliserte sentraler.

Prisen på Uniswap bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen. 10 % prisfall/ økning på en i dag er ikke unormalt for Uniswap.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Uniswap!

KJØP UNISWAP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Uniswap trinn for trinn

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Uniswap, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP UNISWAP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Uniswap?

Uniswap er en av de nye kryptovalutaene og den ble grunnlagt tilbake i 2018. Den er bygget på Ethereums blokkjedeteknologi, og er en 100 % desentralisert kryptovaluta. Uniswap-koden er Opensource, noe som betyr at alle kan bruke koden til å lage sin egen desentraliserte utveksling.

Kort fortalt er Uniswap en teknologi hvor du har mulighet til å utveksle kryptovaluta. Alle ERC20-tokens kan byttes gjennom Uniswap-plattformen, og du kan til og med gjøre det 100 % gratis. Dette er en sterk motsetning fra andre børser, som drives av å tjene penger, noe som betyr at de tar gebyrer for å liste nye mynter.

Det er litt som at brukere kan overføre penger med ulike valutaer gjennom plattformen uten at det koster en krone, noe som selvsagt er interessant for mange rundt om i verden som må overføre penger globalt.

Hvis du vurderer å investere i andre kryptovalutaer, les vårt innlegg om å investere i kryptovalutaer .

Er Uniswap en god investering?

Det er vanskelig å svare på om Uniswap er en god investering da vi ikke kan se hva fremtiden bringer. Men det er ingen tvil om at Uniswap er en av kryptovalutaene som er vanskelig å overse hvis du er interessert i å investere i kryptovaluta.

Uniswap er en børs hvor du har mulighet til å «veksle» kryptovaluta, og overføre med én kryptovaluta, mens mottakeren får en annen. Dette kan være en god investering dersom Uniswap klarer å bli den ledende desentraliserte børsen. I tillegg til å kunne overføre gjennom Uniswap, kan du også bygge dine egne mynter uten høye avgifter, noe som også er interessant for mange. Derfor kan Uniswap være en veldig god investering hvis de lykkes med sin visjon, men det er som enhver annen investering i kryptovaluta, en investering med høy risiko for å tape pengene sine. Du må derfor kun investere penger du har råd til å tape.

Uniswap er en spennende kryptovaluta som vi kommer til å følge nøye med i fremtiden. Se Uniswap-kurs .

KJØP UNISWAP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Uniswap?

Uniswap er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Uniswap bestemmes av tilbud/etterspørsel, og det har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Uniswap (UNI)?

Du kan kjøpe Uniswap på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide om hvordan du kan eie din første Uniswap innen 5 minutter.

Les vår guide om å kjøpe Uniswap

Hvordan investere i Uniswap?

Du kan investere i Uniswap enten ved å kjøpe en Uniswap direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Uniswap. Dersom du ikke ønsker å bruke Uniswap som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Uniswap med kredittkort?

Du kan kjøpe Uniswap med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Uniswap med kontooverføring?

Du kan kjøpe Uniswap med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe Uniswap med kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Uniswap?

Når du som privatperson kjøper og selger Uniswap, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har fortjeneste eller tap ved salg av Uniswap.

Hvordan selge Uniswap?

Hvordan du selger din Uniswap avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Uniswap i banken?

Du kan ikke kjøpe Uniswap i norske banker. Noen individuelle banker, som Saxo Bank, lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Uniswap, men hvis du ønsker å eie en Uniswap må du finne en annen handelsplattform som f.eks. 
Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen