Krypto er den raskest voksende kategorien sponsorater i år – og det er bare begynnelsen

Krypto som fenomen, både kryptovaluta, såkalte NFT-er og andre kryptotilganger, blir mer etablerte for hver dag som går. Samtidig har investeringer i digitale eiendeler på en blokkjede fortsatt ikke nådd massemarkedet, og kjennskap er fortsatt et viktig mål for annonsører og sponsorer. Det handler om å treffe mottakere både i hjertet og hjernen, og da er kanskje idrett den optimale arenaen? Det skjer på mange områder, vi skal se nærmere på tre forskjellige eksempler.

Krypto har lenge vært på plass når det gjelder oddsspill på sport, men disse nye avtalene går mye dypere enn å lage odds,og å betale spillere med Bitcoin. Sponsorene er på jakt etter veier til å bli en integrert del av lagene og ligaene som folk elsker.

Major League Baseball og FTX

Det er viktig å huske på at mange av de store kryptoaktørene er basert i USA, og det er også naturlig at hovedfokuset er på det amerikanske markedet. Idretten baseball er ikke veldig populær i Norge, men i USA er både idretten i stort, og den ledende ligaen Major League Baseball, ekstremt populære. MLB er faktisk den nest mest innbringende ligaen i USA, etter NFL.

Avtalen mellom MLB og kryptobørsen FTX vil blant annet legge til rette for at logoen til MTX vil være synlig på dommerdraktene i MLB. Dessuten vil FTX være synlige i andre MLB-sammenhenger, og kunne bruke MLB-logoen i annen markedsføring.

UFC og Crypto.com

Ultimate Fighting Championship tiltrekker seg en del norske fans, og er sannsynlig mer populært blant nordmenn enn baseball. Kampsport kan også være en grei match med målgruppene som kryptoaktører prøver å nå, da yngre menn i større grad enn andre grupper har tatt i bruk kryptotilganger.

UFC og Crypto.com har inngått en avtale som strekker seg over ti år, og som har en totalverdi på 175 millioner dollar. Avtalen betyr at logoen til Crypto.com vil være synlig i mange forskjellige sammenhenger, og at de to partene vil samarbeide også på andre områder.

Nisjeidretter – Drone Racing League og Algorand

Det er alltid vanskelig å trekke konklusjoner når det gjelder samvariasjon og eventuell kausalitet, men det finnes i hvert fall interessante mønstre i kjennskapen til krypto. Idrettsinteresserte er i stort mer kjent med krypto enn de som ikke følger med på sport, men dessuten er det enkelte idretter som utmerker seg. Kjennskapen til krypto er for eksempel høy blant fans av tennis og e-sport, og forskjellen er stor sammenlignet med for eksempel amerikansk fotball eller baseball.

Med dette som bakteppe, er det ikke vanskelig å forstå at en nisjeidrett som Drone Racing League er attraktiv for kryptosponsorer. Fansene av denne ligaen, der fokus er på konkurranse med flyvende droner, er sannsynligvis midt i blinken for selskapet Algorand. Denne kryptoplattformen har inngått en femårig avtale med DRL, og vil bli ny tittelsponsor for ligaen.

Markedet for krypto er fortsatt i vekst mot slutten av 2021. Hvis denne utviklingen fortsetter, vil si sannsynligvis få se flere nye store sponsoravtaler også i årene som kommer.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen