Lær alt du trenger å vite om aksjehandel

Annonse:

Det er både spennende, populært og lønnsomt å drive med aksjer, og det gir deg dessuten et bedre innblikk i verdensøkonomien. Det er mange som har fått øynene opp for fenomenet den siste tiden, og flere og flere velger å handle aksjer på siden av en annen jobb. Dette kan potensielt tjene deg godt, men det er noen ting som er viktig å vite før du starter.

Når det kommer til aksjer, er det ikke en god ide å bare ‘hoppe ut i det’. Det krever derimot mye undersøkelse og tid for å sette seg inn i de mange begrepene og strategiene. Det finnes flere hjelpemidler som kan assistere deg på veien, men det er likevel noen ting du må vite på forhånd.

Les deg opp på tema

Det finnes mye god litteratur som tar deg gjennom flere deler av aksje handel, som vil gjøre deg mer forberedt på hva som vil komme. Dette er en god måte å lære på, ettersom mange mener man husker bedre når man leser og noterer for hånd. Du kan kjøpe bøker på nett eller i en bokhandel, men en bedre ide er å finne noen som selger bøkene brukt. Da vil du ikke bare spare penger, du gjør også noe godt for miljøet. Bøker som dette kan du lete etter på finn.no, eller Facebook Marketplace, der er det mange som selger brukt. Kontakt selgere og forespør et kjøp. De kan enkelt sende pakke til deg, slik at du får bøkene innen få dager.

Finn nyttige videoer

En annen måte å tilegne seg viten på, er å se på videoer, filmer, foredrag og Ted Talks om tema. Mange synes det er lettere å forstå og huske når man kan knytte et bilde til talen. Du kan finne masse videoinformasjon på nett, for eksempel på YouTube. Når du skal slappe av med en god film, kan du jo sette på The Wolf of Wallstreet, Too Big to Fail eller The Big Short, som alle handler om investering. Mange handelsplattformer tilbyr også videokurs som belyser ulike tema innenfor investering og aksjehandel.

Lytt til informasjon

Et siste godt tips er å sjekke ut noen gode podkasts, der du kan lytte og lære. Det er mange som lager podkaster om investering, som du kan høre på mens du er på vei til jobb, rydder huset eller bare har litt tid til å lære. På den måten får du alltid inn ny og spennende viten!

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen