Les dette før du begynner å investere

Det å investere er noe som har blitt mer og mer populært i løpet av de siste par årene, og i Norge har man sett rekordtall når det kommer til antallet av nye investorer på markedet i flere år på rad. Men det er mange som ønsker å begynne å investere som aldri kommer i gang. Og det er de vi skriver til i denne artikkelen. Det å begynne å investere føles nemlig som et veldig stort skritt, og det er det, men det finnes mange forestillinger om det å investere som ikke er riktige, så det kan lønne seg å sette seg inn i hva det faktisk innebærer å bli klar til å investere.

Du trenger ikke å vite alt før du begynner

Noe av det mange føler på når de føler seg klare til å begynne å investere er at de ikke vet nok. Og dette kan både være sant og usant. For det er helt klart noen ting man absolutt må vite før man begynner, men det er mange, mange ting som folk tror at de må vite som faktisk ikke er viktige å vite før du begynner – fordi det er mange ting du bare kan lære deg når du kommer i gang. Under finner du en liste over ting som er bra å vite.

  • Hold deg oppdatert på ervervsnyheter. Nysgjerrig? Les mer og sett deg inn bevegelsene på markedet. Det å følge med på markedet betyr nemlig blant annet å følge med på de faktorene som er med på å bestemme hvordan ting kommer til å utvikle seg, så det å lese disse nyhetene kan være en god hjelp.
  • Du kommer til å lære enormt mye underveis. Bruk heller tiden din nå på å bli kjent med deg selv som investor, finn ut av hva risikotoleransen din er og hvilken plattform du vil bruke. Alt dette er viktige elementer du kan gjøre nå.
  • Sett deg inn i de selskapene du vil investere i. Dette er viktig. Det å kjenne både selskapet, bransjen og hvordan disse kan bli påvirket av ytre faktorer kan være noe som kan hjelpe deg stort underveis i investeringsreisen din.

Ikke stol blindt på råd fra eksperter eller influensere

Når man er helt ny når det kommer til å investere kan det være vanskelig å vite hva man skal gjøre – om man skal kjøpe eller selge eller bare prøve å sitte stille i båten selv om kursen beveger seg. I disse tilfellene er det lett å søke råd hos influensere eller eksperter, men det å følge disse rådene blindt betyr ikke at du kommer til å ta det valget som er det aller beste for deg og din situasjon. Ja, du kan finne gode råd her, men ta alltid egne valg basert på egne vurderinger.

Noe kan være et bra eller dårlig valg basert på mange ting, og du må alltid ta din egen økonomi og budsjett og ikke minst risikotoleranse, med i beregningen når det kommer til om noe er et bra valg eller ikke.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen