Les dette før du kjøper Ethereum

Når det kommer til kryptovaluta, er det noen mynter vi hører mer om enn andre, og Ethereum er blant de myntene de aller fleste har hørt om. Men bare fordi vi hører mer om disse myntene i media, trenger det ikke å bety at vi faktisk vet så mye om dem, og når vi er nysgjerrige på å komme i gang med å investere, blir det viktig at vi faktisk vet mer om dem enn det vi leser i avisen. I denne artikkelen skal du derfor få en rask innføring i Ethereum, slik at du kan få et bedre inntrykk av om dette er den riktige mynten for deg.

Hvis det å lære mer om Ethereum er noe du har lyst til, så les mer om det. Alt for mange kaster seg bare ut i det uten å egentlig ha satt seg inn i det først, men man kan ikke ta et valg om noe er en bra investering for deg eller ikke, før man kan ta stilling til om dette passer sammen med strategien din.

Hva er Ethereum?

Ethereum er en kryptovaluta, på lik linje med Bitcoin, som er verdens største mynt. Begge myntene er bygget på blokkjedeteknologi, men dette betyr ikke at myntene er helt like. Ethereu ble utviklet av programmerer Vitalik Buterin og er en plattform for både kryptovaluta og for smarte kontrakter. I korte trekk kan man si at Ethereum er en desentralisert plattform som er utviklet til at forskjellige applikasjoner kan bruke dem til å for eksempel unngå å bli svindlet, sensurert eller risikere innblanding fra tredjeparter.

I en verden og ikke minst i et samfunn der digital ivervåking blir en større og større del av samfunnet vårt, tilbyr for eksempel Ethereum og andre kryptoplattformer et alternativ der alt er kryptert og derfor ikke aksepterer verken overvåking eller innblanding fra andre. Men hva er fordelene ved plattformen?

Som beskrevet over er det noen klare fordeler ved denne kryptovalutaen, men den aller største fordelen er nok at den tilbyr en fullstendig desentralisert plattform, noe som betyr at du kan være helt anonym og dermed er fri fra overvåkning og andre elementer som er en del av den daglige økonomien vår når du bruker fiat valuta.

En annen fordel er at man kan bruke Ethereum flere steder enn andre mynter, blant annet fordi mange ting er bygget på, eller lagret i, blokkjeden til Ethereum. NTFer er det bra eksempel på dette.

Hvor kjøper man Ethereum?

Mynten til Ethereum kan kjøpes på de aller fleste plattformene der kryptovaluta selges. Fordi det er en av de aller største og ikke minst mest populære myntene på markedet, er det enkelt å finne en plattform som handler med denne mynten, og det er noe som gjør det lett å kjøpe. Under får du de viktigste trinnene i prosessen:

  • Finn ut av hvilken plattform du vil bruke til å handle med.
  • Lag en profil på denne plattformen.
  • Sett inn penger på profilen din.
  • Søk etter Ethereum.
  • Finn ut av hvor mye du vil kjøpe for.
  • Kjøp!
  • Nå eier du Ethereum.
Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen