Likheter mellom gambling og aksjer

Likheter mellom gambling og aksjer

Det er populært å investere i aksjer for tiden, mer populært enn noensinne faktisk. Og nesten det samme kan faktisk sies om gambling og spill. Dette er nemlig begge to ting som ble påvirket av utviklingen de siste par årene fordi folk brukte mindre penger på reise og andre ting i hverdagen, og dette er ikke den eneste grunnen til at man kan sammenligne disse to tingene. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan likhetene faktisk ser ut.  

Det er kanskje ikke så veldig vanlig å tenke på likhetene mellom det å for eksempel spille på online spilleautomater og det å investere i aksjer, men det er faktisk noen ganske spennende likheter som gjør at du kan bruke ferdigheter du har lært ett sted, det andre stedet også. Det er nemlig noen ganske grunnleggende likheter når det kommer til hvordan vi forholder oss til for eksempel både penger og risiko som kan brukes i begge disse sammenhengene. 

Ferdigheter du kan bruke begge steder

Når man ser på både aksjer og gambling, er det mange forskjeller og mange ulikheter. Men noe av det som er aller mest viktig å se på er hvordan man kan overføre ferdigheter fra det ene til det andre, for det er her man virkelig kan få mest mulig ut av de forskjellige tingene. Her er noen av de likhetene som skaper spennende muligheter for deg som spiller og/eller investor.

  • Spenning. Dette er noe av grunnen til at mange velger både gambling og investeringer.
  • Risikotoleranse. Dette er noe som er viktig å finne ut av for seg selv, uansett om det gjelder gambling eller investeringer.
  • Volatilitet. Dette er noe du må forholde deg til i begge disipliner.
  • Budsjett og strategi. Dette er to ting som er helt essensielle når det kommer til både spill og investeringer. Og her er det noen helt grunnleggende tips du aldri må glemme: bruk aldri penger du ikke har, penger du trenger eller penger du ikke har råd til å tape. Hold deg alltid til budsjettet ditt, uansett om du taper penger eller oppnår gevinster. Og ikke minst, sett av penger til dette hvis det er noe som er en prioritet for deg.

Det er mange som kanskje driver med gambling nå som kunne tenke seg å beholde spenningen som spill gir, men som vil investere i stedet for – fordi man vil bruke pengene sine på den måten i stedet for. Her er det fint å vite at man har mange ferdigheter allerede som vil være positive når det kommer til investeringer, fordi man har spilt.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen