Odds og sportsbetting på børsen

Det er ingen stor overraskelse av oddsbetting på nettet er så populært som det er. Ved å satse noen kroner på matchen man følger på TV-en øker spenningen betraktelig. På oddssider som https://sportaza.com/no/ kan du spille på all verdens sporter fra hele verden, inkludert tennis, golf, håndball, basketball og ishockey. Den mest populære sporten å spille på i Norge er derimot fotball, med god margin, og mange nordmenn har et favorittlag enten i Eliteserien, Premier League eller La Liga.

 

Betting på sport har eksistert i tusener av år. I oldtidens Romerriket kunne man satse penger på hvilken gladiator man trodde skulle vinne. Siden den gang har det bare gått en vei, og det er oppover. Fascinasjonen med å sette odds på ulike utfall innenfor sport og spill og deretter satse penger på det er minst like stor i dag som det var den gangen – populariteten gjør at noen selskaper har vokst seg gigantisk store, og disse kan det lønne seg å følge på børsen.

De fleste selskaper som blir store nok børsnoterer seg. Dette gjelder også for de største selskapene innen sportsbetting. Her i Norge har vi også blitt godt kjent med mange av dem over de siste 15 årene, eller så. Før i tiden hadde Norsk-Tipping hele monopolet på både lotteri og oddsbetting her til lands, men sakte men sikker har dørene åpnet seg for både norske og utenlandske aktører som tilbyr sine tjenester til det norske markedet.

Selv om Norge er et kjøpesterkt land, er det lang ifra bare her hjemme det er populært med pengespill på sport over nettet. I både store deler av Europa, Afrika, Amerika og ikke minst Asia går spilling på sport som varmt hvetebrød. Spesielt i England og Storbritannia er de som kjent gærne etter fotball, og da lar ikke bettingselskapene vente på seg.

Det resulterer i at noen av selskapene som tilbyr slike tjenester blir utrolig store og går på børsen, og disse kan det være lurt å holde et øye med. Et av disse selskapene har et navn de fleste kanskje ikke er særlig godt kjent med, nemlig Flutter Entertainment. Derimot har du trolig hørt om noen av merkevarene de har i sin portefølje – PokerStars og Paddy Power Betfair.

Bettingselskaper er stadig på vei oppover

Pandemien som har herjet de siste par årene har naturlig nok satt en stopper for mang et sportsarrangement, og det har påvirket bettingselskapene. Noen har sett nedgående trender fordi kamper og cuper blir avlyst – uten sport å spille på er det selvsagt vanskelig å tilby oddsbetting. Når verden sakte, men sikkert åpner opp igjen, er det spådd kraftig oppgang for selskapene som tilbyr odds og sportsbetting. Da gjelder det å være på rett plass til rett tid når det kommer til å plassere sine investeringer.

Allikevel har industrien overlevd, takket være innovative løsninger. Blant annet har vi sett at betting på virtuell sport har vokst fram, men størst vekst har likevel eSport hatt – oddsbetting på dataspill. Oddsbetting på digitale oppgjør som foregår over internett fungerer tross alt like bra selv om spillerne må holde avstand til hverandre. Dette tiltaler også gjerne den yngre garde i større grad, som generelt sett er de største ekspertene på gaming.

De største bettingselskapene i Europa finner vi England, og på den andre siden av dammen i USA finnes det flere digre hvaler som vil ha sin bit av kaken.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen