På tide å lære seg poker

Det siste året har vi tilbragt mye tid hjemme og det har medført en enorm mengde kjedsomhet. Mange har funnet seg nye hobbyer for å få tiden til å gå. Enten det har vært å se gamle filmperler, strikking, kryssord, maling eller pokerspill, så har vi alle gjort det vi kan for å at tiden skal gå.

Online spill har blitt svaret for mange. Enten det har vært FIFA og COD eller live betting og casino spill, har online spilling virkelig økt det siste året. Forståelig nok trenger vi litt spenning i denne ellers kjedelige hverdagen og da må vi rett og slett gjøre det som trengs. Dersom du er en av dem som enda ikke har fått prøvd deg rundt pokerbordet, frykt ikke, vi skal ta deg igjennom det grunnleggende.

Slik fungerer det

Poker, kanskje spesielt Texas Holdem, er et spill vi ofte føler av vi bare burde kunne. Dersom du ikke har lært deg det enda, så er du ikke alene. Spillet går ut på at du får tildelt to kort som du holder for deg selv på hånden. Ut ifra hvor gode du tror disse kortene er, så skal du satse et beløp. Dersom noen andre rundt bordet legger til et ekstra beløp blir du nødt til å satse det samme før selve spillet kan begynne.

Når alle spillerne som ønsker å delta har satset samme beløp så begynner resten av spillet. Det er også en mulighet for å kaste kortene sine og dermed ikke satse, dersom man ikke er fornøyd med kortene sine. Når alle spillerne har satset kommer det tre kort opp på bordet slik at alle kan se det. Nå skal du sammenligne de tre kortene på bordet med de tre kortene du har på hånden.

Det skal totalt komme fem kort opp på bordet, så etter å ha sett de tre første må du vurdere sannsynligheten for hvilke kort som blir de to siste. Nå skal du satse et nytt beløp ut ifra hvor god hånden din er. Har du kanskje en 7-er og 9-er på hånda og du ser at det er dukket opp både en 6-er og en 8-er så er det jo gode muligheter for at det kommer en 5-er eller 10-er slik at du får en flush.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen