Refinansiering av gjeld – ta de riktige valgene

En uryddig personlig økonomi kan føre til både stress og nedsatt livskvalitet generelt sett. Dessverre er det mange som har vanskelig for å ta de riktige valgene når det kommer til nedbetaling av gjeld. Når det gjelder dine egne penger, tror vi sterkt og fast på at hver eneste krone teller. Derfor gjelder det å ta de riktige valgene, også når det kommer til tilbakebetaling av gjeld – refinansiering med et billig forbrukslån kan hjelpe deg både til å få bedre oversikt over situasjonen, samt gunstigere betingelser og økonomisk gevinst.

Penger og økonomi er en viktig del av livet, uansett hvor mye tid du ønsker å legge på det, eller ei. Før eller siden trenger vi penger til utdanning, bolig og bil. De færreste av oss er heldige nok til å ha råd til disse tingene ut av egen lomme, og derfor må vi låne penger.

Når man da i tillegg påberoper seg diverse smålån og kredittlån, kan det hele fort komme litt ut av kontroll, der det bygges opp en gjeld som det er vanskelig å komme seg ut av. Det blir en ond sirkel for mange. Heldigvis finnes det løsninger, og det kan være mye penger å spare på refinansiere dine lån med et billig forbrukslån.

Det innebærer at du erstatter din eksisterende gjeld med ett enkelt, nytt lån. Det høres jo kanskje skummelt ut med et nytt lån, men realiteten er at man får mye bedre oversikt over gjelden når man kun har ett lån å forholde seg til, og det kan også potensielt gi et kraftig løft i privatøkonomien.

Det skjer først og fremst av to årsaker. For det første kan det gi lavere effektivt rentenivå, som betyr at en større andel av innbetalingene kan gå til avdraggjelden, istedenfor å nedbetale renter. For det andre kan det også forlenge lånets nedbetalingstid, som både resulterer i bedre tid for låntakeren i form av lavere månedlige kostnader, samt hjelper deg ut av klemma hvis du ikke har mulighet til å betale.

Få mest mulig ut av pengene dine

Refinansiering av gjeld innebærer altså å samle flere smålån i ett enkelt lån. Før i tiden måtte man personlig møte opp i sin beste finstas hos hver enkelt bank for å få greiehva de kunne tilby. Det har heldigvis forandret seg til det bedre, og i dag behøver du ikke engang å forlate godstolen for å få de beste tilbudene.

Hos lånemegleren kan du få tilbud fra over 20 långivere gjennom en enkel søknad, før du selv bestemmer deg og velger den som passer deg best.

Målet med å refinansiere lån er til syvende og sist å gi deg bedre betingelser enn det du opprinnelig hadde, slik at du på sikt stiller sterkere økonomisk og sparer penger. Refinansiering kan gis både med og uten sikkerhet. Med sikkerhet innebærer at du har en bolig eller annen eiendom som kan stilles i pant, og på den måten sikre verdien av lånet. Uten sikkerhet betyr simpelthen at du ikke eier verdier som kan sikre lånet. Du vil alltid få de gunstigste betingelsene om du har mulighet til å refinansiere med sikkerhet – men merk at det fortsatt finnes masse penger å spare på refinansiering, selv uten sikkerhet.

Med den riktige refinansieringen får du mer penger å rutte med, og da åpner det seg mange muligheter. På nettsiden vår har vi mange guider og tips til hvordan du kan investere pengene dine for mest mulig gevinst. Som alltid når det gjelder investering følger det med en naturlig risk for både tap og gevinst, men husk at du i stor grad selv kan avgjøre hvor stor eller liten risiko du ønsker å investere med.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen