Sådan kommer du godt fra start med investeringer

At komme i gang med at investere penge handler i høj grad om ikke at kaste sig hovedløst ud i at lægge sine penge i alt, der rører sig i nyhederne, eller alt som bare springer op i en høj, kort trend. Det handler om at investere sine penge respektfuldt, med omtanke og dermed have en god investeringsstrategi. Derfor lægger denne artikel fokus på, hvordan du nemmere og bedre kommer i gang med at investere dine penge, ligesom at Aksjebloggen ligeledes har en masse gode artikler om det at investere. De skriver nemlig om de nyeste tendenser inden for investeringer og aktier.

Fordele og ulemper ved at investere

Det er vigtigt at pointere, at der både er fordele såvel som ulemper ved at investere sine penge. Herunder kommer vi ind på begge dele, ligesom også Aksjebloggen beskriver både fordele og ulemper. 

Fordelene er først og fremmest, at der er gode muligheder for afkast på længere sigt, samtidig med at der er mulighed for at skabe en passiv indkomst ved at have investeret flere penge over længere tid. Derudover er der også fordelen ved at kunne sprede sin formue og derved ikke kun at have sine penge fastsat i banken til en bestemt rente – dermed er det heller ikke en god ide blot at investere alle sine penge i aktier og lignende.

Når det kommer til ulemperne ved at investere, så skal man altid have in mente, at man kan tabe penge på at investere sine penge. Der vil altid være en vis risiko forbundet med investeringer. Derudover kan en potentiel ulempe også være, at hvis ikke man får sine penge investeret gennem eksperter, f.eks. rådgivere eller sin bank, så skal man bruge en god del tid på at kigge ind i, hvilke aktier man bør investere i. Det kræver nemlig analyse, at læse nyheder og have engagement i at fravælge og tilvælge de helt rigtige investeringer.

Hav altid en god risikostyring og tænk over diversificering

Det er vigtigt at have en god risikostyring og en god diversificering i valget af investeringer. Til en start er det en god ide at gøre op med sig selv, hvad ens risikotolerance er. Vurdér, hvad du kan tåle at risikere af økonomiske midler i aktier og lignende, således du kan sove trygt om natten, og ikke stresser over det i hverdagen. 

Derudover går risikotolerance også hånd i hånd med at sprede sine investeringer og porteføje af aktier. Det betyder, at man ikke bør investere alle sine penge i én enkelt aktie eller investeringsfond. Her kan det være en god ide at sprede lidt i forskellige aktier og investeringsfonde. Når noget går ned (i den forkerte retning), kan man forhåbentligt have andre investeringer, der går op (rigtige retning). 

Sidst, men ikke mindst er det også en god ide at holde øje med sine investeringer løbende. Det handler ikke om at tjekke sine investeringer dagligt, men det kan være en god ide at tage et kig hver måned eller hvert kvartal. Dermed kan man skabe sig et overblik over, hvordan ens investeringer går og forhåbentligt blive klogere på investeringerne.

Overvej valget mellem enkeltstående aktier eller investeringsfonde

Noget af det sidste, der også er vigtigt at forstå, er, hvad man bør investere i. Det kan være enten enkeltstående aktier, hvor man ejer en vis andel i en virksomhed, eller det kan være investeringsfonde, som er såkaldte samlinger af aktiver, hvori der er flere aktier og obligationer fra f.eks. flere virksomheder. Derudover bør man også afgøre med sig selv, om man ønsker aktiv investeringer eller passiv investeringer. Dette går også hånd i hånd med, om man vælger at investere i enkeltstående aktier, som kræver mere aktiv indsigt, eller om man investerer i investeringsfonde, som kan anses som værende mere passive investeringer. Begge ting bør man gør op med sig selv i forhold til, hvad man ønsker nu og på længere sigt.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen