Sånn blir du kjent med deg selv som investor

Det å investere er noe som flere og flere har lyst til å begynne med. Men noe mange nye investorer overser, er å bli kjent med seg selv som investor, sånn at de kan lage den aller beste strategien for deres reise som investor. Men hva betyr egentlig dette, hvorfor er det viktig og ikke minst hvordan blir man egentlig bedre kjent med seg selv som investor?

Hva betyr det å bli kjent med seg selv som investor?

Det er mange nye investorer som bare velger en plattform og begynner å investere i aksjer de har fått anbefalt av noen. Dette er spesielt vanlig blant mange av de som investerer i kryptovaluta. Det er det i og for seg ikke noe galt i, men det er bedre å begynne å investere etter at man har gjort seg noen tanker om hvilke mål man har, hva man ønsker og hvordan man best mulig oppnår disse, mens man forblir i integritet med seg selv og sine egne behov.

Det å bli kjent med seg selv som investor betyr at man blir bevisst om noen viktige elementer som spiller inn i de valgene man kommer til å ta på både krot og lang sikt. For eksempel er risikovillighet en av de helt store tingene man må bli kjent med ved seg selv. Det nærmeste vi kommer et eksempel på dette fra hverdagen er å for eksempel å spille på norske casinosider. Hvis man blir veldig stressa av å spille om penger og dette medfører at man ikke for eksempel holder seg til det beløpet man hadde tenkt å bruke, har man kanskje lav risikovillighet.

Hvis man derimot har is i magen når man spiller om penger, og klarer å ha is i magen også når det går i feil retning, har man kanskje høyere risikovillighet. Men hvorfor er det så viktig å vite disse tingene om seg selv?

Hvorfor er det viktig å kjenne seg selv som investor?

Det å investere skal være en positiv og spennende ting, og det er virkelig noe alle kan være med på. Men det finnes flere forskjellige måter å investere på, og alle måtene er absolutt ikke perfekte for alle typer investorer. For at man skal ha den beste opplevelsen som mulig, handler det her om å finne den måten å investere på som passer best til den man er, og de målene og ambisjonene man har.

Hvordan blir man kjent med seg selv som investor?

Her får du noen punkter som kan hjelpe deg å bli mer bevisst om hvilken type investor du er:

  • Hvor høy risikovillighet har du?
  • Innenfor hvilken tidsramme ser du for deg å hente ut utbytte?
  • Hvordan ser budsjettet ditt ut?
  • Hvilke bransjer vil du investere innenfor?
  • Hvilke mål og ambisjoner har du?
  • Hvor ofte forestiller du deg at du vil investere?

Dette er bare noen av de spørsmålene du kan stille deg selv. Det handler i bunn og grunn bare om å være nysgjerrig på dine egne ambisjoner, ønsker, grenser, behov og begrensninger.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen