Sånn kan du få råd til å investere

Det er mange som drømmer om å komme i gang med å investere, men det er mange som også tror at de er nødt til å allerede ha mye penger for å komme i gang. Dette er heldigvis ikke riktig, og det er rik mulighet for å komme i gang med å investere, selv om man kanskje ikke har så mye penger helt i begynnelsen. I teorien kan alle investere, uansett hvor mye eller lite de har til å begynne med, og det skal vi snakke litt mer om her, sånn at du kanskje kan få selvtillit til å komme i gang, selv om du kanskje ikke føler at du har nok penger til å begynne enda.

Få styr på økonomien din først

Det å få styr på økonomien sin er noe av det viktigste når det kommer til å komme i gang med å investere. Rett og slett fordi dette vil gi deg et mye bedre overblikk over hva du har til overs som du kan investere, hva du har råd til, og ikke minst vil det gi deg mulighet til å se hvor du kan flytte penger og få bedre råd til å investere. Mange tenker at det å ha kredittkort kanskje ikke er en smart del av budsjettet, men mange banker anbefaler faktisk at man har det – både til når man reiser og når man får uforutsette utgifter som strekker seg utover budsjettet man har.

Hvis du ser etter et, så les mer. Det å vite at man har dette tilgjengelig hvis det skulle skje noe, kan gi litt mer ro i magen til å legge et realistisk budsjett med det man får inn på konto hver måned. Og det er rimelig smart.

Gode grunner til å bare komme i gang

Det å investere 100 kr og 100.000 kr er selvsagt veldig forskjellige ting, og de to største forskjellene er den risikoen man tar med pengene sine, og ikke minst det avkastet man kan forvente ved en eventuell vekst. Jo mer man investerer, jo større avkast, og jo mer penger man investerer, jo større risiko er det samtidig også. Men når det er sagt, er det også viktig å understreke at man kan begynne uansett hvor mye penger man har. Det er mange som heller vil starte med litt enn å ikke starte i det hele tatt, og dette er også klart det beste hvis man bare vil i gang.

Det er nemlig mange ting man ikke kan lære om å investere ved å bare lese om det. Det er mange ting som rett og slett må læres gjennom å gjøre det, og det er derfor helt klart en fordel å investere små beløp for å komme i gang, i stedet for å vente til man har masse penger og føler at man har lest alt som er å lese om det å investere. Bare kom i gang! Selv om det bare er med noen få hundrelapper, så er du i gang – i kampen, og ikke på benken.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen