Slik kan du komme i gang med investering

as1

Det er mange som ønsker å komme i gang med investering, men som kanskje ikke tørr å ta det siste steget. Det å investere trenger ikke å være skummelt, og det er en super måte å drive med sparing over lenger tid. Vi skal gå igjennom et par tips og triks til hvordan du kan komme i gang slik at du kan investere i din egen fremtid.

Det er mange grunner til at det er en god ide å investere. Mange tror at du må ha enorme kunnskaper og at du må kunne mye om økonomi før du kan investere, men dette stemmer ikke. Hvem som helst kan begynne å investere – akkurat når du vil.

Slik kan du komme i gang

Man trenger en viss startkapital for å komme i gang. Jo mer du har, jo mer har pengene mulighet til å vokse. Likevel trenger du ikke å begynne med en hel formue. Noen kan nok foreslå: søk smålån du kan få på dagen, men selv om dette er en super mulighet for andre situasjoner i livet, så anbefaler vi at du investerer med penger som allerede er dine. Grunnen til dette er at man aldri vet hvordan det går med en investering og fordi du helst skal holde pengene dine i flere år for å virkelig oppleve at du vinner noe på det.

Kjøp aksjer med aksjesparekonto dersom du ønsker å investere over lenger tid. Ved bruk av en aksjesparekonto så kan du enkelt investere i både aksjer og fond, samtidig som du har muligheten til å ta ut det samme beløpet du investerte første gang, helt skattefritt.

Dette er en super investeringsmetode for deg som investerer for første gang og for deg som gjerne ønsker å investere hos din egen bank. Du kan selvfølgelig også bytte bank til en annen eller benytte deg av aksjesparekonto hos en annen bank enn den du bruker til vanlig.

Finn ut hva du vil investere i

Det er ikke et lett valg når du skal bestemme deg for hva du skal investere i. Noen foretrekker aksjer, noen foretrekker fond og noen foretrekker en blanding. Dersom du har nok til å investere i både aksjer og fond så er dette en super måte å oppnå en spennende portefølje og det er en strategi som fungerer for mange. Når det er sagt så er det viktig at du finner fond og eller aksjer som passer for deg, og det er viktigere at du føler deg trygg i investeringen din, fremfor å tenke så taktisk.

Når du skal investere så kan du enten velge om du ønsker å spre investeringen din litt, slik at du investerer litt her og litt der, eller om du ønsker å satse alt på en investering. De fleste starter med å spre litt, slik at det føles litt tryggere, men igjen så er dette helt opp til deg. Du vil raskt finne ut hvordan investor du er, og da kan du jobbe ut ifra det.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen