Slik kjøper du Dogecoin

Kryptovaluta har blitt enormt populært den siste tiden, og en av dem som har fått ekstremt mye oppmerksomhet er Dogecoin. Denne mynten ble først laget som en spøk, og spilte på memen om en Shiba Inu hund som het Doge. Nå har den blitt veldig anerkjent, og mange ønsker å kjøpe seg inn i trenden.

Kjøp av kryptovaluta

Det er utrolig enkelt å kjøpe kryptovaluta, og i Norge har det blitt mer og mer vanlig med årene. Hvis man interesserer seg for kryptovaluta så lurer man kanskje på hvordan kjøpe Dogecoin? Kryptovaluta er desentralisert valuta, og de er ikke tilknyttet en nasjonal bank eller lignende. Derfor må man kjøpe kryptovaluta på en egen kryptobørs. Binance og Coinbase er blant de vanligste kryptobørsene å bruke, i tillegg finnes den norske børsen Firi.

Her kan man sjekke ut hvordan de ulike kryptovalutaene ligger an, og hvor mye de er verdt. Hvis man vil kjøpe kryptovaluta må man lage en bruker inne på en av kryptobørsene, og sette in penger man ønsker å handle med. Deretter søker man opp kryptovalutaen man vil kjøpe, i dette tilfellet Dogecoin, og velger hvor mye man vil kjøpe for.

Oppbevaring av kryptovaluta

Siden Dogecoin og annen kryptovaluta er desentralisert, så er det egne måter å oppbevare de på. Man har de ikke i en vanlig lommebok, og kan heller ikke få de betalt rett inn på konto. Isteden bruker man en kryptowallet for å oppbevare de i. Man kan velge mellom mange forskjellige kryptowallets, og man skiller mellom hot og cold wallets.

Hot wallets er vanlig å bruke dersom man har små mengder med krypto. Disse kommer som software, ofte koblet til kryptobørsen, og regnes som litt mindre trygg fordi den kan hackes hvis du er uheldig. Man kan også få cold wallets, som er hardware og eksterne. Disse er utrolig sikre, fordi de ikke er online og kan ikke hackes.

Hva er fremtiden til kryptovaluta?

Mange som er interessert i å kjøpe kryptovaluta er også nysgjerrig på fremtiden dens. Det er mye snakk om hva som vil skje med kryptovaluta i fremtiden. Noen mener det blir fremtidens betalingsmetode, mens andre er usikre på hvor stabilt det kan bli. Man kan betale med for eksempel Bitcoin mange steder i dag, blant annet i nettcasino, online butikker og noen fysiske butikker. Tesla gründer Elon Musk, som også er en Dogecoin tilhenger, har tidligere gitt kundene sine muligheten til å betale for luksusbilene med krypto. Likevel er mange skeptiske ettersom prisen og verdien til valutaene svinger veldig. Det er vanskelig å vite hva en mynt vil være verdt neste uke, eller om et år, og dermed umulig å kunne forutse om man gjør gode eller dårlige investeringer.

Hva fremtiden til kryptovaluta er, er vanskelig å si, men det er ingen tvil om at det har blitt utrolig populært og verdifullt de siste årene. Kryptoinvesteringer har lønnet seg for mange, og du kan enkelt kjøpe Dogecoin og annen valuta på nett for å bli med på trenden. 

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen