Slik sparer du i aksjefond i 2023

Det er mange som har begynt å spare i aksjefond sammenlignet med hvordan det var før. Men det er fortsatt veldig mange som sitter på gjerdet når det kommer til det å komme i gang med å investere. Her skal vi snakke litt mer om hvordan, og ikke minst hvorfor, du bør investere i aksjefond i 2023, slik at du kan føle deg mer sikker i et eventuelt valg når det kommer til å komme i gang med dette.

I denne artikkelen skal vi se på hva det faktisk krever av deg å investere i et aksjefond, hva risikoen er sammenlignet med andre ting og hvordan du kan holde hodet kaldt.

Det å investere, på alle mulige måter, er noe som har blitt utrolig mye mer populært innenfor de siste par årene og det er ikke så rart. I takt med at vi snakker mer om penger og økonomi har det nemlig gått for mange at det å investere faktisk ikke er så vanskelig eller volatilt som det de kanskje hadde trodd.

Det å finne de bästa aktiefonder handler om mange ting, men i bunn og grunn er det aller viktigste at du finner en plattform som passer deg, og at du velger et fond som passer til dine ambisjoner. Her er noen av de tingene du kan tenke på:

  • Volatilitet. Forskjellige aksjefond har forskjellig volatilitet. Velg det som passer deg.
  • Plattform. Mange velger å investere i aksjefond gjennom banken sin.
  • Bærekraft og verdier. Det å velge hvilke fond man vil investere i kan handle om mye mer enn bare penger. Dette er det mange som glemmer å tenke på, men det er faktisk viktig at vi tenker over hva vi bruker pengene våre på når vi investerer, akkurat som når vi kjøper ting.

Hvordan skal man forholde seg til volatilitet?

Det er risiko ved å investere. Det er bare slik det er. Men det er utrolig stor forskjell på volatiliteten i de forskjellige tingene man kan investere i. Hvis man investerer i aksjefond, har man noe av den laveste volatiliteten på markedet – i motsetning til for eksempel kryptovaluta eller andre ting som har ekstremt høy volatilitet sammenlignet med fond.

Når du skal begynne å investere er det å bli kjent med deg selv som investor noe av det viktigste du gjør, og det å finne ut av hvor mye volatilitet du tåler er en viktig del av dette. Du bør nemlig holde deg der du er komfortabel, for det å investere behøver ikke å være unødvendig stressende.

Bør du investere i aksjefond?

Svaret på dette vil være utrolig individuelt. Tenk på ditt eget forhold til volatilitet. Det har skjedd mye på aksjemarkedet i sommer som kan se litt skummelt ut, men svingninger i markedet er en naturlig del av det å investere og det å være ok med dette er viktig. Hold deg til den volatiliteten du har det ok med, så er du et bra sted.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen