Spareappene du bør ta en titt på

ga1

I dag skal vi introdusere deg til to flotte spareapper som kan gjøre det lettere for deg å spare penger, og ikke minst få oversikt over hvor mye du klarer å spare. Målet er derfor at du skal kunne velge deg en app som fungerer for deg, eller benytte deg av begge dersom du tenker at det fungerer best.

De to appene vi skal gjennom i dag er to apper som kommer fra to av Norges største banker. Vi skal innom SPARE, appen til DnB og DREAMS, appen til Storebrand. Med det håper vi at du kan få motivasjonen og hjelpen du trenger for å begynne å spare til målene du har.

Spare fra DnB

Appen Spare er en app som tilbys til DnB kunder. Det betyr at du må opprette en konto hos banken for å kunne bruke appen. I denne appen får du en totaloversikt over alle kontoer du har. Her kan du altså se totalen av for eksempel brukskonto, sparekonto, aksjekonto og pensjonssparing. Med det kan du få en full oversikt over det du eier og har, selv om ikke alt skal brukes med en gang.

Ikke nok med at du får full oversikt over midlene dine, men du får også supre sparetips som kan hjelpe deg på veien. Du kan også benytte deg av diverse funksjoner slik at sparingen blir enda enklere. Sparer du for eksempel i fond så kan du skru på auto-overføring som setter over så og så mye i måneden. Du kan også spare 10 kroner hver gang du bruker kortet ditt. Her finnes det supre metoder som gjør det enkelt å spare penger.

Dreams fra Storebrand

Denne appen er helt super for deg som sliter med å spare penger. Du oppretter en konto i appen, slik at du ikke trenger å benytte deg av Storebrand sin mobilbank eller lignende. Her kan du opprette deg forskjellige drømmer med forskjellige mål. Her kan du velge selv om dette er en drøm du har alene eller om dette er en drøm du ønsker å spare til sammen med noen andre. Om dere sparer sammen så kan du til enhver tid se hvor mye den andre har spart slik at dere kan motivere hverandre. Her kan du også skru på en funksjon som gjør at du sparer 10kr hver gang den andre sparer.

Det finnes også andre morsomme funksjoner du kan benytte deg av enten dere sparer sammen eller alene. Bruk «kaffe» når du ikke kjøper kaffe på cafe eller «morsomme merkedager» som sparer 100 kroner hver gang det er internasjonal kyssedag eller nasjonal vaffeldag. Dette er en super måte å spare penger på uten at du er klar over det selv.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen