Spennende og nytenkende sparetips

For deg som ønsker å spare penger over tid finnes det flere smarte løsninger. Kanskje sparer du til noe spesifikt eller kanskje ønsker du bare å spare slik at du har til fremtidige nødvendigheter. Uansett hvorfor du ønsker å spare, er sparing alltid en god ide.

Du kan selvfølgelig spare ved å sette av et visst beløp hver måned, noe som er den mest tradisjonelle løsningen. Du kan også lage deg et budsjett, slik at du får bedre oversikt. For deg som skal søke eller nedbetale lån er det absolutt en god ide å lage et budsjett. Du kan lese mer om smålån og betingelser her: billån.io.

Er aksjesparekonto alternativet for deg? 

Selv om et budsjett er noe alle burde ha, finnes det også mange andre måter å spare på. Du kan for eksempel sette opp en aksjesparekonto. Dersom du har litt penger til overs og ikke trenger dem med det første, er det absolutt en god ide å sette opp en aksjesparekonto. Grunnen til at man sier at dette er en løsning for deg som ikke trenger pengene på en stund, er kun fordi det kan ta tid før avkastningen blir betydelig.

En aksjesparekonto er et supert alternativ for deg som har litt ekstra liggende, som du ønsker å la vokse. Dette alternativet lar deg spare i både aksjer og aksjefond, slik at du kan spre eggene dine i forskjellige kurver. Dette er et godt alternativ enten du sparer for eget formål eller ønsker å spare til et eller flere barn.

Det morsomme alternativet

En annen morsom måte å spare på er ved å laste ned appen DREAMS, fra Storebrand. Du trenger ikke være eksisterende kunde for å bruke appen. Dette alternativet gjør sparing gøy. Her kan du opprette en drøm enten alene eller sammen med venner, og du vil hele tiden kunne se på din egen og andre progresjon. Dersom dere sparer sammen vil dere hele tiden kunne holde øye med hverandres sparing, noe som kan være en ekstrem motivasjon.

Appen har også mange gøyale sparingsmetoder. For eksempel kan du spare 10kr hver gang noen andre i drømmen din sparer noe. Dersom du sparer alene, kan du for eksempel velge funksjonen «spar på morsomme helligdager». Da sparer du 100kr hver gang det er en artig helligdag som Vaffeldagen eller den nasjonale bolledagen. Hvis du dropper en kaffe på cafe kan du enkelt trykke på kaffeknappen å spare beløpet med en gang. Nå er sparing blitt gøy.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen