Spørsmål du bør stille en arbeidsgiver på et jobbintervju

Når man søker på en jobb, er det enkelt å bli veldig opphengt i hvordan man oppfattes av arbeidsgiveren man søker på jobb hos. Men det som virkelig fører til en god match mellom deg og jobben din, er at du er akkurat like kritisk når det kommer til valg av arbeidsgiver, som de er når det kommer til å velge en kandidat. Når man er desperat etter å få en jobb er dette selvsagt noe som føles som noe man ikke kan tenke på, men i alle andre situasjoner er det mange ting som kan hjelpe deg på vei. Akkurat som at du bare skal investere i aksjer du tror på, bør du også bare investere tid og innsats i en arbeidsgiver du tror på.

På denne siden pleier vi å snakke mest om aksjer. Men noe av det som er viktig når det kommer til penger og personlig økonomi, er dette med å se det som en helhet, og her er både jobb og investeringer viktige elementer. Og med en god jobb kommer flere muligheter til å investere. Så i denne artikkelen skal vi komme inn på hvordan du kan optimere sjansen for å lande drømmejobben. Det å bruke en CV mal er noe som kan få deg valgt når det kommer til den første intervjurunden, men etter dette er det du som skal på banen med krav og ikke bare dem.

Fra CV til intervju til din spørsmålsrunde

Noe av det viktigste man kan gjøre er å skrive en bra CV. Men det er ikke bare du som bør vise deg fra din beste side. For selv om det kanskje ikke føles sånn, er det også slik at du skal ta stilling til om arbeidsplassen er den rette for deg, og ikke bare de som skal ta stilling til om du er riktig for dem. Dette er det mange som glemmer, selv om det er en av de aller viktigste tingene du bør huske på når du er i en prosess der du søker etter jobber.

Det er mange forskjellige spørsmål du må være forberedt på i et jobbintervju, men hva er spørsmålene du bør stille den potensielle arbeidsgiveren din?

  • Hvordan ser arbeidsprosessene ut hos dere? Hvem vil bli lederen din og hvordan er arbeidsgangen i den avdelingen du skal jobbe tettest sammen med.
  • Hvordan gir og får man tilbakemeldinger? Dette er et spørsmål som kan være fint i forhold til å avdekke både arbeidsmiljø og hvordan hierarkiet er stilt opp og ikke minst hvor viktig det er.
  • Hvilke utfordringer er det som dukker opp oftest i den avdelingen du skal jobbe i?
  • Hva er det den som intervjuer setter mest pris på med arbeidsplassen, og hvilke ting er det andre som setter pris på.
  • Hva er mulighetene til å jobbe hjemmefra (hvis dette er noe du ønsker selvsagt)?
  • Hvilken type opplæring får du, og hvordan vil den første perioden se ut for deg hvis du får jobben?
Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen