To gode og morsomme sparetips

Å spare penger er ikke alltid like enkelt. Ofte kan det være vanskelig å forstå hvordan man skal klare å spare penger, fordi man føler at man kun bruker penger på ting man faktisk trenger. Det smarteste du kan gjøre er å sette deg ned å lage et lite budsjett eller en plan over det du faktisk trenger å bruke penger på. På den måten kan du enkelt få oversikt over hvor mye penger du har mulighet til å spare hver måned.

Du er ikke alene om å synes at dette er en kjedelig løsning. Derfor skal vi gi deg noen smarte sparetips, slik at sparingen kan bli morsommere.

Spar opp til drømmen din

Storebrand har en app som heter DREAMS, som virkelig gjør sparing gøy. Appen har en haug av sparefunksjoner som gjør det enkelt og gøy å spare, nesten uten at du merker det. Her kan du for eksempel trykke på «kaffe knappen», dersom du står over en kaffe på cafe. På den måten sparer du prisen av en kaffe du egentlig ønsket å kjøpe.


Dersom du sparer sammen med noen, for eksempel med en venninne til en ferietur eller med en kjæreste for å få egenandel til leilighet, kan dere opprette en drøm sammen. Inni denne drømmen kan du sette på morsomme funksjoner som «rare helidager», slik at du sparer et vist beløp hver gang det er en rar helligdag, eller «hermegås», som alltid sparer det den andre sparer. Å spare opp til egenandel for førstegangskjøpere er ikke alltid like lett. Du kan lese mer om dette hos mrfinans.com.

Sparebingo

Dersom du ikke har noe spesifikt du sparer til, men du tenker at du likevel hadde greid å spare litt penger, kan du lage deg en sparebingo. Lag for eksempel en ark med 60 ruter, der det er noen mindre beløp som for eksempel 15 kr og noen større beløp som 500 kroner. La beløpene bli enten 10.000 eller 5.000 til sammen, og se hvor enkelt du greier å spare. Kryss av en rute for hver gang du sparer et beløp, og vipps så har du klart å spare flere tusen kroner.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen