Tre måter du kan investere i deg selv

Tre måter du kan investere i deg selv

Vi snakker naturligvis mye om aksjer på denne siden, og det skal vi nå også, men kanskje på en litt annen måte. I takt med at det blir snakket mer og mer om aksjer og investeringer i samfunnet blir det nemlig mer og mer snakk om det å investere i seg selv, sin egen fremtid og sitt eget liv i det hele tatt – og det er flere forskjellige måter man kan gjøre dette på. Den ene er selvsagt å investere i seg selv økonomisk, men de to andre vil kanskje overraske deg.

Invester i økonomien din

Ikke overraskende er den første av disse tre punktene å investere i deg selv økonomisk. La pengene dine jobbe for deg. Lag et budsjett, finn ut av hva som er mulig med økonomien din og sørg for den økonomiske fremtiden din. Vi liker å bruke penger bedre enn vi liker å spare dem, men det å ha et forhold til penger der man ser det som en ressurs som vil kunne gi oss adgang til det livet vi ønsker oss i fremtiden er noe som kan hjelpe deg med å endre den prioriteringen.

Begynn å spare eller investere og lag en plan for pengene dine, sånn at du kan få en bedre økonomisk fremtid.

Invester i helsen din

Akkurat som med aksjer, gjelder det å begynne så tidlig som mulig når det kommer til å investere i helsen din også. Det er når vi er yngre at vi legger grunnlaget for den fysiske helsen vår, og dette gjelder både i forhold til sykdom og hvordan vi eldes. Vi bruker en dermaroller for å sørge for at huden vår ser ung ut så lenge som mulig, vi løfter vekter fordi det hjelper oss å holde skjelettet vårt stekt, vi løper fordi vi ønsker det beste for hjertet vårt, og vi passer på den mentale helsen vår for å kunne få mest mulig ut av hverdagen og livet.

Ta disse tingene på alvor. Invester i deg selv og helsen din. Ta godt vare på deg selv.

Invester i de sosiale relasjonene dine

Det er fint å ha mål i livet, og kanskje ville bli så god til å investere at man kan leve på en annen måte enn man gjør i dag – men ingen klarer seg alene og sosiale relasjoner er en viktig brikke i helsen vår. Dette er både mentalt og fysisk. Så invester i de nære relasjonene dine, det får du nemlig mer ut av enn det du kanskje kan forestille deg.

Ta deg tid til venner og familie. Det er noe som vil kunne få deg lenger i livet, og gjør reisen mye bedre underveis.

Redaksjonen

Se alle artikler av Redaksjonen