SaxoTraderGo anmeldelse 2024: Fordeler, ulemper og erfaringer

Handelsplattformen SaxoTrader ble lansert i 2015, som en del av den danske banken Saxo Bank. Plattformen er svært populær blant internasjonale og nordiske investorer.

4.5

Vår vurdering

SaxoTraderGo tilbyr sine kunder over 30.000 aksjer og 3.000 børsnoterte fond samtidig som plattformen har et stort utvalg i andre finansielle marked. Du får tilgang til gode analyseverktøy og løpende nyhetsoppdateringer, som gjør det enkelt for investorer å ta gode investeringsbeslutninger.

Se vår videoanmeldelse nedenfor eller gå til vår helhetlige anmeldelse.

saxo sticky stb 1
OPPRETT KONTO Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Introduksjon av SaxoTraderGo

SaxoTraderGo ble lansert i 2015 og er en del av den danske banken Saxo Bank. Som en nordisk aktør, er det ikke så merkelig at plattformen har vokst til å bli et populært alternativ for flere nordiske investorer.

Plattformen har som mål å gjøre det lett for alle å investere. Gjennom plattformen har man tilgang til et bredt utvalg av investeringsobjekter. Dette inkluderer blant annet over 30.000 aksjer, 3.000 børsnoterte fond samt investeringer i råvarer og valuta.

I tillegg til å ha et stort utvalg å velge mellom, tilbyr også SaxoTraderGo mange andre goder til deres kunder. De har svært gode analyseverktøy, de har løpende nyhetsoppdateringer om markedet og man har muligheten til å copytrade, som tilsier at man automatisk kan kopiere handler til dyktige investorer.

SaxoTraderGo sammenlignet med andre plattformer

En av grunnene til at SaxoTraderGo er så populært blant investorer er deres prisstruktur. Hvor mye det koster å kjøpe og selge et investeringsobjekt er vesentlig for mange investorer, og her slår SaxoTraderGo godt ut sammenlignet med resten av markedet, enten du ønsker å investere i aksjer, ETFer, råvarer, indekser etc.

Kurtasjen for å kjøpe aksjer på SaxoTraderGo avhenger av hvilke børs du ønsker å handle fra. Dersom du ønsker å kjøpe amerikanske aksjer ligger prisen på mellom 0,01 dollar og 0,02 dollar avhengig av kontotype (kommer tilbake til dette senere). Plattformen tar høyest kurtasje for Sør-Afrikanske aksjer, der den høyeste kurtasjen ligger på 0,25 %. Selv dette er en god pris sammenlignet med veldig mange plattformer. 

Saxo Bank ønsker også å kunne tilby lojale kunder som investerer mye bedre priser for sin investeringer. Så dersom du planlegger å handle for mer, har du muligheten til å kunne få bedre tilbud. Oppsummert har SaxoTraderGo et godt utvalg av investeringer og lave priser. Samtidig er de under en veletablert dansk bank, slik at du kan være sikker på at dine penger er trygge.

SaxoTraderGo vs Nordnet

Vi opplever at veldig mange sammenligner SaxoTraderGo og Nordnet når de skal velge en nettmegler. Dette er ikke så rart i og med at begge aktørene er danske og opererer i samme området.

Begge plattformene er gode alternativer for å investere gjennom. De tilbyr verktøy, funksjoner og nyhetsoppdateringer som gjør det enklere for deg som investor å ta gode valg. Samtidig er begge plattformene brukervennlige og er lette å handle gjennom. Likevel er det visse faktorer som skiller plattformene fra hverandre:

NordnetSaxoTraderGo
Størst utvalg av norske og nordiske aksjerStørst utvalg av internasjonale aksjer
Norsk kundeserviceDansk kundeservice med mindre man har platinum-konto
Tilbyr aksjesparekontoUlike kontotyper
Kan ikke kopiere andre investorerKan kopiere andre investorer
Minstekurtasje på 29 kr.Høyeste kurtasjen ligger på 0,25 %
Private banking-tilbudVIP-tilbud

Investere fra plattformen til SaxoTraderGo

SaxoTraderGo er en plattform som er enkel å investere fra. De har en svært brukervennlig plattform og tilbyr alle funksjonene som behøves for å ta gode valg. Du kan også enkelt opprette en konto med BankID fra din norske bank.

Det er også enkelt å finne investeringsobjektene man ønsker. I tillegg gir SaxoTraderGo gode markedsanalyser, som gjør det lettere å analysere selskapene. De har også en demoversjon, som gjør at man kan teste ut deres plattform ved å bruke fiktive penger.

Sammenlignet med andre aktører kommer SaxoTraderGo godt ut, både når det kommer til pris, utvalg og brukervennlighet. Plattformen blir brukt av investorer over hele verden, mye på grunn av deres gode analyseverktøy, nyhetsoppdateringer samt at plattformen er svært brukervennlig. Den passer dermed både for nybegynnere, passive investorer og profesjonelle investorer. 

Fordeler
 • Lave kostnader: Sammenlignet med andre aktører tilbyr SaxoTraderGo svært konkurransedyktige priser. På norske aksjer betaler man kun 0,035 % i kurtasje. 
 • Stort utvalg: Plattformen gir deg tilgang til nesten 20.000 aksjer. I tillegg har de et svært godt utvalg av andre investeringer, som råvarer, valuta, CDF-er og ETF-er. 
 • Gode analyseverktøy: Plattformen har svært gode verktøy for å gjennomføre analyser. På den måten vil du ha alt du trenger for å ha et godt grunnlag for dine investeringer. 
 • Overvåkningsliste: Du kan enkelt følge med på investeringer du er interessert i ved hjelp av plattformens overvåkningsliste. Da vil du følge med på utviklingen til investeringsobjektet uten å selv være investert. 
 • Brukervennlighet: Det er svært enkelt å gjennomføre kjøp og salg gjennom plattformen, og det er enkelt å finne og lese om de ulike investeringsobjektene. 
 • Nyhetsfeed: Er det en spesifikk aksje du er interessert i? Da kan du se alle nyheten relatert til selskapet gjennom deres nyhetsfeed. 
thumbs up
Ulemper
 • Høyt minsteinnskudd for å opprette konto: Plattformen krever et innskudd på 2.000 dollar for å opprette en konto.
 • Ulike kontotyper: Man må trade ofte eller ha mye penger på kontoen for å motta oppgraderinger
 • Kundeservice: Tilbyr ikke norsk kundeservice i deres classic-konto
thumbs down

SaxoTraderGo-kontoer

Hos SaxoTraderGo har man 3 ulike kontotyper. Hva slags konto du har avhenger av din aktivitet og hvor mye du velger å sette inn. Det er viktig å presisere at selv om du har den mest normale kontoen “classic” tilbyr denne også svært gode priser og du vil ha tilgang til alle investeringsobjektene som finnes hos SaxoTraderGo. Dette er de 3 ulike kontoene og hva som skiller dem:

Classic:

 • Må sette inn 2.000 dollar for å få tilgang
 • Har svært gode gebyrer og kurtasje
 • Kundeservice hver ukedag

Platinum:

 • Må opptjene 120.000 poeng eller sette inn 200.000 dollar for å få tilgang
 • Opptil 30 % lavere priser
 • Kundeservice hver ukedag med lokalt språk

VIP:

 • Må opptjene 500.000 poeng eller sette inn 1.000.000 dollar for å få tilgang
 • Få plattformens beste priser
 • Kundeservice hver ukedag med lokalt språk og en personlig coach
 • Direkte tilgang til trading eksperter
 • Tilgang til eksklusive arrangementer

Hva kan man investere i?

Én av mange grunnene til at flere investorer velger å benytte seg av SaxoTraderGo er deres rike utvalg av investeringsobjekter. Dette gjør at du ikke trenger å begrense dine investeringsmuligheter, som også er med på å øke sannsynligheten for å oppnå en god avkastning. Her er noe SaxoTraderGo tilbyr:

 • Aksjer: Investert i over 30.000 aksjer som representerer alle regioner, markeder og sektorer
 • Råvarer: Hos SaxoTraderGo har du tilgang til de mest populære råvarene. Dette inkluderer blant annet gull, sølv og olje
 • Valuta: Valuta er verdens største marked og gjennom deres plattform har du tilgang til de mest populære valutaparene. Du kan også investere i eller mot norsk krone mot andre valutaer, som for eksempel US Dollar. 
 • ETF-er: Du har tilgang til over 3.000 børsnoterte fond som representerer aksjer fra hele verden.    

Åpne SaxoTraderGo konto

Å opprette en konto hos SaxoTrader go er enkelt og tar kun et par minutter. Plattformen er enkel å bruker, og passer godt for både erfarne investorer samt nybegynnere. Du kan enkelt registrere deg gjennom BankID eller BankID på mobilen.

 1. Opprette og verifisere din konto
 2. Gjennomføre et innskudd
 3. Finne aksjen eller andre investeringer du ønsker å investere i
 4. Velg beløp og gjennomfør kjøpet

På bildet nedenfor ser du en blå knapp der det står «åpne konto». Trykk på den knappen for å registrere deg.

SaxoTraderGo anmeldelse

Deretter vil du bli videreført til en side hvor du fyller inn personopplysninger om deg selv. Når du har registrert din konto med din BankID kan du enkelt gjennomføre et innskudd til plattformen og begynne å investere.

Slik investerer du gjennom SaxoTraderGo sin plattform

Her kan du se hvor enkelt det er å gjennomføre en investering gjennom plattfomen. Dette eksemplet tar utgangspunkt i det amerikanske teknologiselskapet Apple. Du følger akkurat samme metodikk dersom du ønsker å investere i noe annet. 

Søk på “Apple” som du ser på bildet ved siden av. Dermed trykker du på logoen, og du vil bli videreført til siden hvor du kan kjøpe aksjen. Husk at det er viktig at du skiller mellom “CFD-er”, “aksjer” osv. i søkefeltet. I dette eksemplet ønsker vi å være direkte investert i selskaper, så dermed trykker vi på forslag nr. 2 i søkefeltet, som man kan se er aksjen. 

Apple Aksjer SaxoTraderGo

Det siste steget i prosessen er å faktisk komme i gang med kjøpet. Når du har satt inn penger på din konto og funnet den aksjen du ønsker å investere i, er du klar!

SaxoTraderGo Apple aksjer

Når du har trykket deg inn på aksjen du vil investere i vil du se en blå knapp der det står “handel”. Dersom du har lest deg opp på Apple og bestemmer deg for å kjøpe aksjen, trykker du på denne knappen. Da vil du se et lignende bilde som du ser her. Her velger du enkelt hvor mye du ønsker å investere for. Når du er klar trykker du på “plasser ordre”. 

Så lett er det å komme i gang med å kjøpe aksje hos SaxoTradeGo!

Husk at dette kun er et eksempel og ikke et investeringstips. Det er viktig at du foretar din egen analyse før du investerer i et selskap.

SaxoTraderGo erfaringer – Hva synes vi om plattformen?

Ut fra mange andre plattformer vi har testet ut kan vi trygt si at SaxoTraderGo er en trygg og god plattform å benytte seg av. Plattformen passer seg både for erfarne investorer og nybegynnere, og for investorer som ønsker å trade eller har en langsiktig investeringsplan. 

Man har alle verktøyene man trenger for å kunne gjøre gode investeringer gjennom SaxoTraderGo. De har avanserte analyseverktøy for de som ønsker å benytte seg av det, samtidig som man finner all informasjonen man trenger om de ulike selskapene. Deres store utvalg gjør det i tillegg enkelt å bygge en diversifisert investeringsportefølje. Prisene man betaler for å handle er også svært konkurransedyktig sammenlignet med andre handelsplattformer.

Oppsummering

SaxoTraderGo er en svært populær plattform blant investorer over hele verden. Dette er blant annet på grunn av deres brukervennlighet, funksjonaliteter, verktøyer og priser. Her er noen av det man får tilgang til gjennom SaxoTraderGo plattform:

 • Handelsmarked: Hos SaxoTraderGo kan man investere i børser over hele verden. Gjennom deres funksjon handelsmarked kan du enkelt filtrere ut fra finansielle instrumenter og marked. Dette gjør det enkelt å finne en investering som vil passer din investeringsportefølje. 
 • Analyseverktøy: Man har tilgang til det meste av analyser som gjør det enkelt for investorer å danne et helhetlig bilde av investeringen du ønsker å kjøpe. Det vil gjøre det enklere for deg å gjøre gode investeringer, som igjen resulterer i økt mulighet for god avkastning. 
 • Stort utvalg av investeringsobjekter: Som man har sett tidligere tilbyr SaxoTraderGo et svært godt utvalg av investeringer. Her har man tilgang til de viktigste finansielle instrumenter. De tilbyr blant annet investorer å investere i over 30.000 aksjer. 
 • Nyhetsfeed: Deres nyhetsfeed skiller SaxoTraderGo seg fra mange andre nettmeglere. Gjennom deres nyhetsfeed får man sett alle nyhetsoppdateringene til de ulike selskapene. Dette er veldig verdifullt dersom du har sett på et selskap som du tenker å investere i, men ønsker å vite mer om selskapet. Vil du for eksempel investere i Apple vil du se selskapets siste nyheter. 
 • Copytrading: Har du noen investorer du ser opp til? Eller kanskje det er noen investorer som har prestert svært bra over tid og du ønsker å følge deres investeringsmønstre? Gjennom SaxoTraderGo copytrading kan du automatisk kopiere handlene til dyktige investorer. 

Ofte Stilte Spørsmål

Hvem er Saxo Bank?

Saxo Bank er en dansk bank som tilbyr handelsplattformer hvor man kan investere i alle de ulike finansielle markedene. Man har blant annet tilgang til over 30.000 ulike aksjer. 

Hva er SaxoTraderGo?

SaxoTraderGo er Saxo Bank sin mest populære handelsplattform. Her kan man blant annet investere i aksjer, fond, valuta, råvarer med mer. Du har tilgang til investeringsobjekter over hele verden. Les om plattformen her. 

Hvordan kjøpe aksjer på SaxoTraderGo?

Det er enkelt å komme i gang med å kjøpe aksjer eller andre investeringsprodukter hos SaxoTraderGo. Du velger enkelt det investeringsproduktet du ønsker å investere i, velger beløp og trykker kjøp. 

Hvordan fungerer SaxoTraderGo?

Den funker på lignende måte som andre plattformer. SaxoTraderGo har en svært brukervennlig plattform og det er enkelt å komme i gang med å investere i finansmarkedene. 

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen