SaxoTraderGo Anmeldelse ― Invester i over 30.000 aksjer

SaxoTraderGo er en handelsplattform hvor du kan investere i over 30.000 aksjer og andre finansielle produkter. Plattformen er en del av den danske banken Saxo Bank og innehar en rekke verktøy og funksjoner som gjør det godt egnet å utføre gode investeringer. Dette gjelder blant annet tilgang til avanserte analyseverktøy og nyhetsoppdateringer.

Siden plattformen ble lansert i 2015 har den vært svært populær blant både internasjonale og nordiske investorer. I denne guiden vil du kunne lese om hva plattformen har å tilby, deres utvalg av finansielle produkter og andre faktorer slik at du kan finne ut om plattformen passer din investeringsstrategi. 

Vi har også laget en instruksjon på hvordan du kommer i gang med å investere i aksjer og andre finansielle produkter gjennom plattformen til SaxoTraderGo. Les videre for å lære mer om plattformen. 

Trade gjennom SaxoTraderGo handelsplattform: Steg-for-steg

SaxoTraderGo er en plattform der man kan investerer i alt fra aksjer, råvarer, valuta m.m. Plattformen blir brukt av investorer over hele verden, mye på grunn av at de tilbyr investorer gode analyseverktøy, nyhetsoppdateringer samt at plattformen er svært brukervennlig. Den passer dermed både for nybegynnere, passive investorer og profesjonelle investorer. 

Når man skal i gang med å investere i aksjer eller andre finansielle produkter er det viktig å finne en velegnet plattform. Dette vil gjøre det bedre rustet til å gjøre bedre valg, som igjen vil gi bedre avkastningsmuligheter. Det er også viktig å velge en plattform som ikke tar for mye i gebyrer. Her scorer SaxoTraderGo godt. For å komme i gang med å investere gjennom SaxoTraderGo må man gjøre følgende:

 1. Opprette og verifisere din konto
 2. Gjennomføre et innskudd
 3. Finne aksjen eller andre investeringer du ønsker å investere i
 4. Velg beløp og gjennomfør kjøpet

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du kommer i gang med å investere hos SaxoTraderGo ved hjelp av 3 enkle steg. Les vår SaxoTraderGo guide under.

Steg 1 – Opprett en konto

SaxoTraderGo anmeldelse

Det første du må gjøre for å kunne investere gjennom SaxoTraderGo-plattformen er å opprette en konto. Dette kan du enkelt gjøre gjennom på deres nettside her

På bildet ser du en knapp i midten der det står “åpne konto”. Når du trykker på denne knappen vil du bli videreført til siden hvor du fyller inn dine personopplysninger. Du kan enkelt registerer deg gjennom BankID eller BankID på mobilen.

Når du har registrert din konto med din BankID kan du enkelt gjennomføre et innskudd til plattformen og begynne å investere. Man kan også teste ut plattformen uten å gjennomføre et innskudd ved å benytte seg av deres demo-versjon.

Her er noen fordeler med å opprette en konto og trade gjennom SaxoTraderGo:

 • Lave kostnader: Sammenlignet med andre aktører tilbyr SaxoTraderGo svært konkurransedyktige priser. På norske aksjer betaler man kun 0,035 % i kurtasje. 
 • Stort utvalg: Plattformen gir deg tilgang til nesten 20.000 aksjer. I tillegg har de et svært godt utvalg av andre investeringer, som råvarer, valuta, CDF-er og ETF-er. 
 • Gode analyseverktøy: Plattformen har svært gode verktøy for å gjennomføre analyser. På den måten vil du ha alt du trenger for å ha et godt grunnlag for dine investeringer. 
 • Overvåkningsliste: Du kan enkelt følge med på investeringer du er interessert i ved hjelp av plattformens overvåkningsliste. Da vil du følge med på utviklingen til investeringsobjektet uten å selv være investert. 
 • Brukervennlighet: Det er svært enkelt å gjennomføre kjøp og salg gjennom plattformen, og det er enkelt å finne og lese om de ulike investeringsobjektene. 
 • Nyhetsfeed: Er det en spesifikk aksje du er interessert i? Da kan du se alle nyheten relatert til selskapet gjennom deres nyhetsfeed. 

Steg 2 – Finn selskapet og investert i aksjen

Hvis du har opprettet en konto hos SaxoTraderGo og gjennomført et innskudd, er du klar til å komme i gang med å gjennomføre en investering. Til høyre ser du et søkefelt hvor du søker på det du ønsker å investere i. Man kan også gå inn på deres “handelsmarked” og finne alle investeringene som er tilgjengelig der. 

Vi vil ta utgangspunktet i det amerikanske teknologiselskapet Apple, som er en populær aksje blant både norske og internasjonale investorer. Følge instruksene for å lære hvordan du kommer i gang med å investere. Du følger akkurat samme metodikk dersom du ønsker å investere i noe annet. 

Søk på “Apple” som du ser på bildet ved siden av. Dermed trykker du på logoen, og du vil bli videreført til siden hvor du kan kjøpe aksjen. Husk at det er viktig at du skiller mellom “CFD-er”, “aksjer” osv. i søkefeltet. I dette eksemplet ønsker vi å være direkte investert i selskaper, så dermed trykker vi på forslag nr. 2 i søkefeltet, som man kan se er aksjen. 

Apple Aksjer SaxoTraderGo

Steg 3 – Kjøp aksjen

Det siste steget i prosessen er å faktisk komme i gang med kjøpet. Når du har satt inn penger på din konto og funnet den aksjen du ønsker å investere i, er du klar!

SaxoTraderGo Apple aksjer

Når du har trykket deg inn på aksjen du vil investere i vil du se en blå knapp der det står “handel”. Dersom du har lest deg opp på Apple og bestemmer deg for å kjøpe aksjen, trykker du på denne knappen. Da vil du se et lignende bilde som du ser her. Her velger du enkelt hvor mye du ønsker å investere for. Når du er klar trykker du på “plasser ordre”. 

I eksemplet over kan du se at vi ønsker å kjøpe 7 Apple-aksjer, som tilsvarer rundt 10.000 norske kroner. 

Så lett er det å komme i gang med å kjøpe aksje hos SaxoTradeGo!

Nå vet du hvordan du kjøper aksjer gjennom plattformen til SaxoTraderGo. Les videre i artikkelen hva plattformen tilbyr. Husk at dette kun er et eksempel og ikke et investeringstips. Det er viktig at du foretar din egen analyse før du investerer i et selskap.

Hva koster det å investere hos SaxoTraderGo?

En av grunnene til at SaxoTraderGo er så populært blant investorer er deres prisstruktur. Hvor mye det koster å kjøpe og selge et investeringsobjekt er vesentlig for mange investorer, med det rette. Dersom du skal vurdere en plattform ut fra priser, er det viktig å se etter:

 • Koster det noe å registrere seg?
 • Tar plattformen noe gebyrer for innskudd/uttak?
 • Hvor mye tar plattformen i kurtasje/gebyr for å kjøpe og selge et investeringsobjekt?
 • Hva er minsteinnskuddet for å gjennomføre et kjøp?

Det er også viktig å se etter hvor mye det koster å investerer i de ulike finansielle instrumentene som aksjer, ETF-er, råvarer, indekser etc. Dersom du for eksempel kun planlegger å investere i aksjer, er det dette som er viktig å se etter for ditt behov. Det er uansett liten tvil om at SaxoTraderGo tilbyr svært gode priser sammenlignet med resten av markedet. 

Kurtasjen for å kjøpe aksjer på SaxoTraderGo avhenger av hvilke børs du ønsker å handle fra. Dersom du ønsker å kjøpe amerikanske aksjer ligger prisen på mellom 0,01 dollar og 0,02 dollar avhengig av hvilken kontotype du velger. Plattformen tar høyest kurtasje for Sør-Afrikanske aksjer, der den høyeste kurtasjen ligger på 0,25 %. Selv dette er en god pris sammenlignet med veldig mange plattformer. 

Hvorfor SaxoTraderGo skiller mellom pris er fordi de ønsker å tilby lojale kunder de mest rimelige prisene. Dette er også en fordel dersom man ønsker å trade, da kurtasje er enda viktigere enn dersom man er en langsiktig investor. Hos SaxoTraderGo har du derfor muligheten til å få svært gode gebyr priser, som å handle aksjer for bare 0,01 dollar. 

Saxo Bank ønsker også å kunne tilby lojale kunder som investerer mye bedre priser for sin investeringer. Så dersom du planlegger å handle for mer, har du muligheten til å kunne få bedre tilbud. Under kan du se de ulike konto-nivåene.

SaxoTraderGo-kontoer

Hos SaxoTraderGo har man 3 ulike kontotyper. Hva slags konto du har avhenger av din aktivitet og hvor mye du velger å sette inn. Det er viktig å presisere at selv om du har den mest normale kontoen “classic” tilbyr denne også svært gode priser og du vil ha tilgang til alle investeringsobjektene som finnes hos SaxoTraderGo. Dette er de 3 ulike kontoene og hva som skiller dem:

Classic:

 • Må sette inn 2.000 dollar for å få tilgang
 • Har svært gode gebyrer og kurtasje
 • Kundeservice hver ukedag

Platinum:

 • Må opptjene 120.000 poeng eller sette inn 200.000 dollar for å få tilgang
 • Opptil 30 % lavere priser
 • Kundeservice hver ukedag med lokalt språk

VIP:

 • Må opptjene 500.000 poeng eller sette inn 1.000.000 dollar for å få tilgang
 • Få plattformens beste priser
 • Kundeservice hver ukedag med lokalt språk og en personlig coach
 • Direkte tilgang til trading eksperter
 • Tilgang til eksklusive arrangementer

Hva kan man investere i?

Én av mange grunnene til at flere investorer velger å benytte seg av SaxoTraderGo er deres rike utvalg av investeringsobjekter. Dette gjør at du ikke trenger å begrense dine investeringsmuligheter, som også er med på å øke sannsynligheten for å oppnå en god avkastning. Her er noe SaxoTraderGo tilbyr:

 • Aksjer: Investert i over 30.000 aksjer som representerer alle regioner, markeder og sektorer
 • Råvarer: Hos SaxoTraderGo har du tilgang til de mest populære råvarene. Dette inkluderer blant annet gull, sølv og olje
 • Valuta: Valuta er verdens største marked og gjennom deres plattform har du tilgang til de mest populære valutaparene. Du kan også investere i eller mot norsk krone mot andre valutaer, som for eksempel US Dollar. 
 • ETF-er: Du har tilgang til over 3.000 børsnoterte fond som representerer aksjer fra hele verden.    

SaxoTraderGo plattform

SaxoTraderGo er en svært populær plattform blant investorer over hele verden. Dette er blant annet på grunn av deres brukervennlighet, funksjonaliteter, verktøyer og priser. Her er noen av det man får tilgang til gjennom SaxoTraderGo plattform:

 • Handelsmarked: Hos SaxoTraderGo kan man investere i børser over hele verden. Gjennom deres funksjon handelsmarked kan du enkelt filtrere ut fra finansielle instrumenter og marked. Dette gjør det enkelt å finne en investering som vil passer din investeringsportefølje. 
 • Analyseverktøy: Man har tilgang til det meste av analyser som gjør det enkelt for investorer å danne et helhetlig bilde av investeringen du ønsker å kjøpe. Det vil gjøre det enklere for deg å gjøre gode investeringer, som igjen resulterer i økt mulighet for god avkastning. 
 • Stort utvalg av investeringsobjekter: Som man har sett tidligere tilbyr SaxoTraderGo et svært godt utvalg av investeringer. Her har man tilgang til de viktigste finansielle instrumenter. De tilbyr blant annet investorer å investere i over 30.000 aksjer. 
 • Nyhetsfeed: Deres nyhetsfeed skiller SaxoTraderGo seg fra mange andre nettmeglere. Gjennom deres nyhetsfeed får man sett alle nyhetsoppdateringene til de ulike selskapene. Dette er veldig verdifullt dersom du har sett på et selskap som du tenker å investere i, men ønsker å vite mer om selskapet. Vil du for eksempel investere i Apple vil du se selskapets siste nyheter. 
 • Copytrading: Har du noen investorer du ser opp til? Eller kanskje det er noen investorer som har prestert svært bra over tid og du ønsker å følge deres investeringsmønstre? Gjennom SaxoTraderGo copytrading kan du automatisk kopiere handlene til dyktige investorer. 

Erfaringer med SaxoTraderGo

Ut fra mange andre plattformer vi har testet ut kan vi trygt si at SaxoTraderGo er en trygg og god plattform å benytte seg av. Plattformen passer seg både for erfarne investorer og nybegynnere, og for investorer som ønsker å trade eller har en langsiktig investeringsplan. 

Man har alle verktøyene man trenger for å kunne gjøre gode investeringer gjennom SaxoTraderGo. De har avanserte analyseverktøy for de som ønsker å benytte seg av det, samtidig som man finner all informasjonen man trenger om de ulike selskapene. Deres store utvalg gjør det i tillegg enkelt å bygge en diversifisert investeringsportefølje. Prisene man betaler for å handle er også svært konkurransedyktig sammenlignet med andre handelsplattformer.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvem er Saxo Bank?

Saxo Bank er en dansk bank som tilbyr handelsplattformer hvor man kan investere i alle de ulike finansielle markedene. Man har blant annet tilgang til over 30.000 ulike aksjer. 

Hva er SaxoTraderGo?

SaxoTraderGo er Saxo Bank sin mest populære handelsplattform. Her kan man blant annet investere i aksjer, fond, valuta, råvarer med mer. Du har tilgang til investeringsobjekter over hele verden. Les om plattformen her. 

Hvordan kjøpe aksjer på SaxoTraderGo?

Det er enkelt å komme i gang med å kjøpe aksjer eller andre investeringsprodukter hos SaxoTraderGo. Du velger enkelt det investeringsproduktet du ønsker å investere i, velger beløp og trykker kjøp. 

Hvordan fungerer SaxoTraderGo?

Den funker på lignende måte som andre plattformer. SaxoTraderGo har en svært brukervennlig plattform og det er enkelt å komme i gang med å investere i finansmarkedene. 

Passiv investor og copytrader Mark Thorsen

Mark Thorsen skriver om investering i aksjer, råvarer og forex på Aktieskole. Han ble skrevet om investering i mer enn 5 år på sin egen blogg Stabil Økonomi og var i 2021 med å grunnlegge Investing Classroom bak Aksjeskole. Han har skrevet til sammen mer…

Se alle artikler av Mark Thorsen