Fantom i Sanntid (FTM/NOK) & Kurshistorikk

fantom
fantom

Fantom (FTM)

Price
8.30

I denne artikkelen kan du lære mer om Fantom kurs og hva som forårsaker de hyppige prisbevegelsene. Du finner også graf over den historiske kursutviklingen.

DeFi-protokollen har som mål å forbedre transaksjonshastigheten til smarte kontraksplattformer som Ethereum. Det er en meget anerkjent protokoll som vurderes som viktig for DeFi-økosystemet. Av den grunn har også prisen steget voldsomt mye de siste årene, men vil veksten fortsette i fremtiden?

Les videre og se Fantom kurs prognose!   

KJØP FANTOM HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Fantom?

 • Fantom Crypto er en smart kontrakt plattform som tilbyr desentraliserte finanstjenester (DeFi). Målet med kryptoen er å tilby raskere transaksjoner.
 • Det er for tiden en av de aller største DeFi-protokollene. Sett i forhold til markedsverdi er den også blant de 40 største på hele kryptomarkedet.
 • Fantom kurs har en voldsom vekst på over tusen prosent det siste året. Sammenlignet med lanseringen i 2018 er avkastningen vesentlig bedre, rundt 100,000 prosent.
 • Prisen styres utelukkende av tilbud og etterspørsel og er derfor volatil. Det muliggjør enorme gevinster på kort sikt.
callout icon

Fantom Kurs Graf – Slik har prisen utviklet seg

Fantom token er for tiden en av de største og mest anerkjente DeFi-myntene på kryptomarkedet. Siden den smarte kontraksplattformen har en raskere transaksjonstid enn lignende aktører, er det en krypto med skyhøy etterspørsel. Bare i 2021 var avkastningen på over 1000 prosent, og siden lanseringen i 2018 er avkastningen på elleville 108,000 prosent.

Likevel er det en kryptovaluta med betydelige svingninger. I starten av 2021 lå Fantom pris på 0,01 dollar, mens den bare måneden etter var opp flere hundre prosent med en pris på 0,4 dollar. I september 2021 passerte den 1 dollar for første gang og i oktober 2021 nådde den all time high med en pris på 3,46 dollar.

I skrivende stund er prisen på 2 dollar, noe som tilsvarer en nedgang på 40 prosent sammenlignet med toppnoteringen. Som du ser av grafen er det en pris som varier stadig vekk.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hva påvirker Fantom Kurs:

I dette avsnittet ser vi på hvilke faktorer som påvirker og forårsaker de hyppige prissvingningene. Fordelen du får med å forstå faktorene som påvirker prisen er at du selv kan sette prisprognoser, i alle fall på kortere sikt. Klarer du dette vil du ikke bare klare å sikre gevinster, men også redusere sannsynligheten for tap.  

Dette påvirker Fantom coin kurs:

 • Tilbud og etterspørsel: Helt enkelt går et marked styrt av tilbud og etterspørsel ut på at flere kjøpere og et færre antall selgere medfører en stigende pris. Er det flere selgere enn kjøpere derimot, vil prisen falle. Du kan derfor forventet at FTM pris stiger er det indikasjoner på at etterspørselen er høy. For å vurdere etterspørselen er du nødt til å vurdere faktorene nedenfor.
 • Hype, popularitet og sosiale trender: Hype, popularitet og sosiale trender er det som har vist seg som den største påvirkeren på etterspørselen. Særlig sosiale medier har hatt stor innvirkning, deriblant Twitter og nærmere bestemt Elon Musks Twitter-konto. Er hypen rundt FTM tilsynelatende stor kan du forvente flere kjøpere, noe som i så fall medfører en økende pris.
 • Nyheter om kryptoen og markedet generelt: Utviklingen til resten av markedet og også hvordan nyheten dekker dette har også stor innflytelse på etterspørselen og prisen. Bare se hva som skjedde med markedet, også Fantom token, da det ble kjent at Kina ønsket å forby all form for krypto-utvinning i midten av mai 2021. Markedet falt markant rett etter at nyheten sprakk.
 • Utviklingen til SushiSwap: Utviklingen, altså endringer eller oppdateringer, både store og små, går sjeldent ubemerket hen. Alt som kan påvirke, enten om det er negativt eller positivt, vil føre til prisendringer den ene eller andre veien. Du bør også holde et øye med utviklingen til hele DeFi-markedet ettersom alle slike protokoller gjerne følger hverandre ganske tett.
 • Gruvedrift: Gruvedrift er det som utvinner kryptovaluta og som dermed påvirker tilbudet. Desto større tilbud, jo lavere pris. Er tilbudet snevert derimot, kan du forvente høyere pris. Dette naturligvis også avhengig av etterspørselen. Fantom har en total forsyning på 3,1 milliarder FTM token, hvorav 2 milliarder av dem er i omløp. De resterende blir utgitt i løpet av 2023.  
Fantom crypto.

Fantom Kurs Prognose – Kommer prisen til å stige?

Ifølge flere eksperter vil Fantom nyte godt av den enorme DeFi-hypen. Analysesentrene PricePrediction, Wallet Investor og CryptoNewsZ ser en gigantisk oppside på lengre sikt, og spår at tokenet vil ha en pris på både 20 og 30 dollar innen 2025. Førstnevnte spår attpåtil at prisen kan stige til hele 62 dollar innen 2030.

DigitalCoin er kanskje ikke like optimistiske i sine antagelser, men spår likevel en betydelig oppgang på flere hundre prosent de neste fem- og ti årene.   

Estimatene bygger på sterke forventninger om at desentraliserte finanstjenester kommer til å adopteres i større grad og bli enda mer populære i fremtiden. Dette vil i så fall gange Fantom i stor grad, ettersom det er en av de største DeFi-protokollene og ikke minst fordi det er en smart kontrakt plattform med lynrask transaksjonstid og høy skalering.

Nå er riktignok kryptomarkedet, også Fantom kurs, ekstrem volatilt. Derfor er det langt fra garantert at prognosene blir til virkelighet. Særlig gjelder dette på lang sikt, men på kortere sikt kan du spå mindre prisbevegelser. Da kreves det imidlertid at du holder deg oppdatert på kursutviklingen og også faktorene som påvirker.  

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Fantom?

Før du gjør en investeringsbeslutning må du klargjøre strategi og mål. Skal du utnytte den høye volatiliteten for å oppnå gevinster på kortere sikt, eller ser du det som en langsiktig investering?

Det som taler for en langsiktig investering er at Fantom er en av de største DeFi– protokollene. DeFi, eller desentralisert finans, vokser stadig i omfang og er av flere vurdert som «fremtiden». Dette fordi du kan gjennomføre et bredt spekter av finansielle tjenester uten å gå via et mellomledd. Dette reduserer ikke bare transaksjonstiden, men også kostnadene.

Tror du at desentraliserte tjenester vil bli viktige i fremtiden, kan Fantom helt klart være et spennende tilskudd i en langsiktig og godt diversifisert kryptoportefølje – noe Fantom kurs vekst de siste årene også vitner om.

Ønsker du heller å kjøpe Fantom for å oppnå gevinster på kort sikt, må du holde deg oppdatert på både kursutviklingen og ikke minst trendene som normalt fører til prisoppgang- eller nedgang.

KJØP FANTOM HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Fantom?

Fantom er en kryptovaluta som fungerer som en plattform for smarte kontrakter. Det unike med kryptoen er at den har raskere transaksjonstid enn smarte kontrakt-plattformer.

Hva er Fantom kurs i øyeblikket?

Fantom kurs er i skrivende stund 2 dollar.

Hva påvirker Fantom pris?

Prisen til FTM påvirkes av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Dette påvirkes igjen av flere forhold som gruvedrift, hype, popularitet og kryptoens utvikling.

Hvordan kjøpe Fantom?

Du kan enkelt kjøpe FTM på en kryptobørs. Vi anbefaler Coinbase. Alt du må gjøre er å opprette konto og gjøre et innskudd. Deretter kan du begynne handelen.

Er Fantom en god investering?

Fantom er en volatil kryptovaluta som svinger en del i verdi. Høy volatilitet muliggjør høye gevinster på kort sikt, men betyr også større risiko

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen