Filecoin Kurs i Sanntid (FIL/NOK) & Kurshistorikk

filecoin
filecoin

Filecoin (FIL)

Price
61.46

Se Filecoin Kurs live og lær alt som omhandler kursutvikling i denne artikkelen!

Kryptovalutaen er som resten av store deler av markedet, påvirket av tilbud og etterspørsel. Det er heller ingen regulatoriske tiltak som forhindrer prissvingninger, som gjør at FIL kurs kan stige og falle med opptil 10 prosent på én dag.

Dette muliggjør høy fortjeneste på kort sikt, men innebærer også større risiko. Samtidig kan du nokså enkelt forutsi mindre prisbevegelser på kortere sikt dersom du er oppdatert på kursutviklingen og har innblikk i hva som påvirker Filecoin Kurs. Les videre og se hvordan du kan sette egne Prisprognoser.

KJØP FILECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Filecoin?

 • Filecoin er et desentralisert lagringssystem. FIL er kryptovalutaen, altså den digitale valutaen til Filecoin-nettverket.
 • Filecoin ønsker å la folk være forvaltere av sine egne data, i motsetning av sentraliserte skylagringssystem som Amazon Web Service, Cloudflare eller Telenor. Deres mål er at hvem som helst kan lagre, hente ut og være vert for digital informasjon, noe som ikke er mulig hos skytjenester som Telenor.
 • FIL tokenet fungerer som gjeldene valuta og brukes som betaling for fillagringstjenestene (økonomiske insentiv) for å sikre at filer lagres pålitelig over tid.
 • Filecoin Crypto er preget av enorm volatilitet (kraftige prissvigninger). Det gjør at investorer kan tjene enorme summer på kort tid. Merk at det også betyr høyere risiko.
KJØP FILECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Filecoin Kurs live – Slik har FIL pris utviklet seg

Filecoin ble tilgjengelig for handel i 2017 og da til en pris på 95 kroner. De påfølgende årene opplevde FIL en negativ periode der kryptoene lå på en pris på mellom 90 og 25 kroner.

Mot slutten av 2020 begynte imidlertid Filecoins formidable vekst og i mars 2021 nådde den sin beste notering noensinne med en kurs på rundt 1600 kroner. Dette tilsvarte en oppgang på nær 1000 prosent siden starten av 2021.

Bare to måneder etter toppnoteringen hadde kursen mer enn halvert seg, og det på grunn av blant annet Kinas Mining forbud. I midten av juli begynte kursen på ny å stige, og i september var den opp på 1000 kroner igjen for første gang siden mai. I skrivende stund er kursen på rundt 200 kroner, som tilsvarer en nedgang på omtrent 500 prosent sammenlignet med toppen i september.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hva påvirker Filecoin kurs?

Som grafen ovenfor viser er det en pris som varierer mye og kraftig. Prisvariasjoner på flere titalls prosent er noe som er langt ifra utenkelig. Det er derfor viktig å holde seg oppdatert på både kursutviklingen, og ikke minst faktorene som påvirker utviklingen. Dette gjelder særlig om du skal utnytte svingningene til å oppnå gevinster på kortere sikt, men også om du ønsker å redusere risiko når du investerer med et langsiktig perspektiv.

FIL kurs påvirkes av:

 • Tilbud og etterspørsel: At prisen styres av tilbud og etterspørsel er i og for seg ikke unormalt da fleste finansielle aktiva er det. Enkelt forklart betyr det at flere kjøpere og færre selgere medfører en stigene pris. I motsatt tilfelle der det er flere selgere enn kjøpere, kommer prisen til å falle. Så er det indikasjoner på at etterspørselen er høy, vil nok Filecoin kurs stige.
 • Hype, popularitet og sosiale trender: Det som påvirker etterspørselen og som gjør at folk enten kjøper eller selger, er nettopp hype, popularitet og sosiale trender. Skulle Filecoin oppleve lignende hype som Dogecoin, Bitcoin og Shiba Inu gjorde i henholdsvis starten og midten av 2021 er det meget tenkelig at etterspørselen og prisen kommer til å stige.  
 • Nyheter om kryptoen og markedet generelt: Typisk vil også medias dekning og nyheter, samt markedet generelt ha påvirkning.Er det perioder hvor det skrives om kraftig prisoppgang, altså at folk tjener gode penger på investeringer, vil det nok også føre til at flere velger å kjøpe Filecoin. På samme måte vil negative nyheter medføre en synkende etterspørsel og dermed føre til prisfall.
 • Filecoins utvikling: Et annen viktig element er utviklingen til kryptovalutaen. Hvor mange tar i bruk fillagringssystemet, og er det noen betydningsfulle selskaper som adopterer teknologien i sitt system? Også nettverksoppdateringer vil ha betydning. Såkalt «gafler», altså nettverksoppgraderinger, har tidligere vært både positiv og negativ for prisutviklingen til kryptovaluta.
 • Gruvedrift: Det som påvirker tilbudet er gruvedrift. Gruvedrift er det som utvinner nye krypotvaluta og denne prosessen kalles for Filecoin mining. Det går ut på å løse algoritmiske oppgaver på nettverket for å blant annet forhindre hackerangrep. Personene som løser disse oppgavene blir belønnet med FIL tokens som en takk for bidraget. Dermed økes tilbudet når det mines. For øyeblikket finnes det 154,000,000 FIL, der det totale tilbudet ikke er kjent. Uansett, når det mines nye coins vil Filecoin kurs falle noe på grunn av et større tilbud.

Lær mer om kryptovaluta kurser her.

Filecoin (FIL) kurs

Filecoin kurs prognose – Kommer prisen til å øke i fremtiden?

Ifølge flere prognoser er det er det sterke indikatorer på at Filecoin pris vil stige i fremtiden. Coin Price Forecast mener at FIL vil stige til rundt 550 dollar i løpet av de neste tre årene, og ved utgangen av 2030 ha en pris på over 800 kroner.

Digital Coin er til dels samstemte med Coin Price Forecast. De mener at på grunn av kryptovalutas økende aksept og det at Filecoin tilbyr et desentralisert fillagringssystem som er åpnet for alle uavhengig av bosted og økonomisk status, samt at de som opererer som verter kan tjene penger, gjør at etterspørselen og prisen vil stige. De anslår at FIL-pris vil være på rundt 800 kroner innen 2028.

Til tross de positive fremtidsprognosene er det viktig å huske at kryptomarkedet er volatilt og preget av flere uforutsigbare faktorer. Ergo; det er ingen som kan forutsi hvordan prisen kommer til å utvikle seg, spesielt ikke på lengre sikt. På kortere sikt er det vesentlig enklere å spå mindre prisbevegelser, men da forutsetter det at du gjør egne undersøkelser og holder deg oppdatert på kursutviklingen og faktorene som påvirker.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Filecoin?

Kryptovaluta som Filecoin er spennende investeringsinstrument og da av flere grunner. Høy volatilitet muliggjør enorme gevinster, også på kort sikt, samtidig som det står for en ny og potensielt banebrytende teknologi.

Vil Filecoins desentraliserte natur i større grad adopteres er det ingen i prinsippet ingen grense for hvor høyt kursen kan stige. Det er også grunn til optimisme siden Filecoin er en seriøs aktør med et reelt formål, som helt sikkert vil bli svært attraktivt blant flere selskap og privatpersoner i fremtiden.

Vi må heller ikke glemme å anerkjenne hvor positive ekspertene og analytikerne er. De fleste ser en «bullish» trend og venter at prisen vil øke betydelig i årene som kommer. Når det er sagt er det heller ingen garantier for at prisen faktisk kommer til å stige. Som vi var inne på er dette et volatil objekt, som betyr at risikoen er høy. om du bør investere kommer derfor an på din risikotoleranse. Vi anbefaler derfor at du leser deg godt opp før du eventuelt kjøper Filecoin.

Er du allerede sikker i din sak og ønsker å investere? Da kan lese artikkelen; Kjøp Filecoin, for å se hvordan komme i gang med investeringen.

KJØP FILECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål  

Hva er Filecoin?

Filecoin er en kryptovaluta som fungerer som et desentralisert fillagringssystem.

Hva er Filecoin kurs i øyeblikket?

Filecoin kurs er i skrivende stund 18 dollar. Men prisen endres raskt.

Hva påvirker Filecoin Crypto kurs?

Filecoin kurs påvirkes av tilbud og etterspørsel.

Hvordan kjøpe Filecoin?

For å kjøpe Filecoin må du opprette konto hos en handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Deretter gjør du et innskudd på minimum 50 dollar før du så kan kjøpe Filecoin.

Er Filecoin en god investering?

Filecoin er en spennende kryptovaluta med et gigantisk profittpotensial. Bare husk at også risikoen er høy.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen