Investering i hvete: Flott guide for 2024


Har du vurdert å investere i hvete eller andre råvarer? Det er mange alternativer, og det er viktig at du vet hva du gjør når du skal investere i de ulike råvarene som hvete, så derfor gir vi deg i denne artikkelen et innblikk i hvordan du kan investere i hvete, som f.eks. samt hva du bør være oppmerksom på.

De fleste som investerer i hvete er daytradere, da prisene endrer seg raskt opp og ned, så man må hele tiden holde et øye med prisutviklingen.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hurtigguide: Investering i hvete

Trinn 1. – Velg handelsplattformen med lave avgifter og god brukervennlighet. Vi anbefaler derfor SaxoTrader
Trinn 2. – Opprett din konto ved å skrive inn informasjonen din
Trinn 3. – Overfør penger til kontoen din. Gjør det med enten kredittkort, bankoverføring eller Paypal. (Minimum $ 50)
Trinn 4. – Søk nå etter hvetelagrene du vil investere i, i søkeboksen.
Trinn 5. – Velg ønsket beløp og klikk nå på «Åpen handel» – Nå har du investert i hvete.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hvordan investere i hvete

Her viser vi deg hvordan du investerer i hvete på en handelsplattform. Du kan investere i hvete enten du investerer langsiktig eller ønsker å investere i hvete som daytrader.

Du lærer både å investere i ETFer og aksjer med hvete, som er noen av de mest kjente og populære måtene å investere i hvete på.

1. Velg en handelsplattform

Når du trenger aksjer i hvete, må du finne den beste investeringsplattformen her for deg.

Vi foretrekker SaxoTrader siden kostnadene deres er lave og det er en utrolig brukervennlig handelsplattform. Det er stor prisforskjell på de ulike handelsplattformene, så det er selvsagt viktig å velge en handelsplattform som har lave priser, samtidig som du enkelt kan gjøre din investering i hvete.

 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  Besøk SaxoTraderGO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Tilbyr mer enn 70 valutapar
  • Opptil 30:1 gearing
  • Støtter MetaTrader og cTrader
  Kostnad per handel Fra 0,2 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. pr. år Mobil App Store
  9/10
  Besøk Pepperstone Les anmeldelse CFD-er er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for tap på grunn av muligheten for gearing.
  77.5% av investorene taper penger når de handler CFD-er med denne handelsplattformen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å miste dine penger.

2. Skaff deg en handelskonto

saxotrader

Så snart du lander på forsiden til SaxoTrader, fyller du bare inn informasjonen. Da får du tilgang til plattformen. Når du skal investere, må du sette inn penger på handelskontoen din.

Når du har satt inn penger på handelskontoen din hos SaxoTrader, er du klar til å investere i hvete. Du bør overføre pengene som «USD», for å unngå vekslingsgebyrer. Du kan velge å overføre penger med kredittkort og Paypal, med minimum $50 eller bankoverføring der minimumsoverføringen er $500.

Nå kan investere i hvete.

Hvordan investere i hvete

Når du har overført penger til SaxoTrader-kontoen din, er du helt klar til å kjøpe verdipapirer i hvete.

For å finne aksjer i selskaper fra hveteindustrien, se etter dem i søkeboksen. Fra søkefeltet kan du handle eller klikke på for eksempel «hvete» for å lese mer om en hveteaksje eller et fond som investerer i hvete og se kursutviklingen.

For å kjøpe en hvete – aksje eller ETF som hvete klikker du bare på «Handel».

Kjøp hveteaksjer

Så fort du har trykket på «Handle» kan du velge om du vil investere for et visst beløp eller kjøpe et visst antall.

Uansett hvilket alternativ du velger, vil det bety det samme til slutt, men noen investorer foretrekker det ene fremfor det andre. Så snart du har valgt ønsket beløp eller antallet du ønsker å kjøpe av varene du har valgt, klikker du på «Åpen handel» som vises så lenge markedet er åpent, mens det står «Sett ordre» hvis markedet er stengt.

På den måten kan du automatisk selge aksjene dine i hvete eller annen investering så snart den når en viss pris, eller redusere et potensielt tap.

Nå har du herved kjøpt hveteandeler .

Les også hvordan du investerer i andre råvarer:

Hva er hvete?

Hvete er en av de viktigste råvarene i hele verden, og er derfor også en betydelig del av mat- og drikkeindustrien, og har også vært en kilde til ernæring for hele menneskeheten helt siden landbruket ble født. I tillegg mater de også en stor del av befolkningen både i Nord-Afrika og Midtøsten.

Prisen på hvete påvirkes av tilbud og etterspørsel, som påvirkes av bl.a. værforhold, mulighet for leveranser mv.

Hvorfor investere i hvete?

Det er en rekke ting som kan påvirke prisen på hvete.

De fleste investorer investerer ikke utelukkende i hvete, men det er oftest en kombinasjon av ulike råvarer. Som med de andre råvarene er det flere investeringsmuligheter når du skal investere i hvete, som for eksempel ETFer, aksjer i hveteselskaper osv. Nedenfor kan du lese mer om de ulike investeringsmulighetene.

Hvordan investerer du i hvete på nett?

Det er ulike alternativer når vi snakker om å investere i råvarer , og spesielt å investere i hvete, men mange investorer foretrekker å investere i hvete gjennom aksjer eller ETFer, som også er de vi omtaler her i artikkelen.

Her har vi laget en steg for steg guide slik at du kan slippe å betale høye og uventede gebyrer når du skal investere i hvete.

Du kan også vurdere å lese vår om investering for nybegynnere før du leser denne artikkelen.

Hvete ETFer

For de aller fleste investorer er ikke hvete det du utelukkende investerer i, men er bare et supplement for å spre investeringene dine, uten å måtte kjøpe et stort antall hveteaksjer, men kan bare kjøpe en hvete-ETF , hvoretter en er mye eksponert innenfor hveteindustrien.

hvete CFD

Du kan investere i hveteprisen ved å investere i en hvete-CFD hvor du i utgangspunktet investerer i hveteprisen. Som du kan se på skjermbildet lenger opp har prisen steget den siste tiden, men det betyr ikke at den fortsetter med dette, da det er helt avhengig av tilbud og etterspørsel, så du bør gjøre research før du investerer i en hvete CFD .

Hveteaksjer

Du har også mulighet til å kjøpe hveteaksjer, som er eiendeler i selskaper innenfor hveteindustrien. Også her er det viktig at du setter deg grundig inn i hveteindustrien og det konkrete selskapet du vurderer å kjøpe aksjer i.

Kjøp aksjer her Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg investere i hvete?

Du kan investere i hvete på flere nettbaserte handelsplattformer, som SaxoTrader
(Les ​​hvordan du investerer i hvete her )

Hvorfor investere i hvete?

Mange investerer i hvete for å spre investeringene så mye som mulig, mens andre bare vil investere i hvete fordi de tror det er en tryggere investering. 
Uansett årsak bør du alltid huske at det å investere i hvete også har en risiko, så du bør sette deg grundig inn i kjøp av hveteaksjer før du investerer i hvete.

Bør jeg kjøpe hveteaksjer?

Du kan med fordel investere i hvete dersom du synes det passer inn i investeringsstrategien din eller fordi du ønsker å diversifisere investeringene.

Er hvete en god investering?

Hvete kan godt være en god investering, men som med enhver annen type investering er det en risiko. 
Prisen på hvete stiger og faller ofte, noe som gjør den til en relativt volatil investering, og derfor også mer rettet mot en aktiv investor fremfor en langsiktig investor.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen