Kjøpe 0x: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe 0x (ZRX)? Eller vil du bare finne ut hvilken kryptovaluta 0x er? 0x er en såkalt infrastrukturprotokoll, hvor brukere enkelt kan handle med andre kryptovalutaer bygget på Ethereums blokkjede, og hvor utvalget er mye større enn med mange andre handelsplattformer.

Prisen på 0x bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen reguleringer som prøver å minimere svingningene. Det betyr at gode/dårlige nyheter eller at store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen der en prisvariasjon på 10% på en dag er ikke unormalt for 0x.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i 0x!

KJØP OX HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første 0x steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe ZRX, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP OXHER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er 0x? (ZRX)

0x ble grunnlagt i 2016 av Will Warren og Amir Bandeali, hvor de opprinnelig ble investert i av store investeringsselskaper.

0x er en infrastrukturprotokoll som lar brukere av plattformen deres enkelt handle ERC20-tokens, men også andre eiendeler på Ethereums blokkjede helt uten å måtte stole på sentraliserte mellomledd, som med tradisjonelle kryptovaluta-børser.

0x bruker åpen kildekode og offentlig reviderbare smarte kontrakter som jobber sammen for å produsere en fleksibel handelsprotokoll.

I nyere tid er det lagt til en rekke tilleggsfunksjoner i 0x, hvor bl.a. alle innehavere av ZRX kryptovalutaer kan tjene passive belønninger mens de beholder stemmekapasiteten. Dette er en stor fordel for investorer som ønsker å få disse passive belønningene.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt om kjøpe kryptovaluta her .

Er 0x en god investering?

Det er vanskelig å svare på om 0x er en god investering ennå, siden vi ikke kan se inn i fremtiden, men som med mange av de andre kryptovalutaene der ute, har ZRX-tokenet en grense på maksimalt 1 milliard ZRX, og de fleste er allerede kjøpt og eid av både private investorer og investeringsselskaper.

Det finnes mange forskjellige handelsalternativer der ute, men jo flere folk som begynner å handle kryptovaluta, jo mer drar de nytte av disse plattformene som 0x. Dette kan potensielt ha en god effekt på prisen på ZRX-tokens. Men husk at all kryptovaluta er en høyrisikoinvestering, så du bør alltid gjøre grundige undersøkelser før du tar en investeringsbeslutning.

Se 0x kurs i sanntid her.

KJØP OXHER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er 0x?

0x er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på 0x bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en 0x (ZRX)?

Du kan kjøpe 0x på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. 
Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide om hvordan du kan eie din første 0x innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe 0x.

Hvordan investere i 0x?

Du kan investere i 0x enten ved å kjøpe en 0x direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på 0x. Dersom du ikke ønsker å bruke 0x som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe 0x med kredittkort?

Du kan kjøpe 0x med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe 0x med kontooverføring?

Du kan kjøpe 0x med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe 0x ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på 0x?

Når du som privatperson kjøper og selger 0x, anses det av Skatt som spekulasjon. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsoppgaven når du har gevinst eller tap ved salg av 0x.

Hvordan selge 0x?

Hvordan du selger dine 0x avhenger av hvordan du har kjøpt dem. Er det en CFD du har kjøpt skal du bare lukke handelen på handelsplatformen og deretter overføre pengene dine, men er de oppbevart i en wallet må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe 0x i banken?

Du kan ikke kjøpe 0x i norske banker. Det er derimot enkelt banker som Saxo Bank, som tillater deg å kjøpe via en CFD. KJøper du CFD-er følger du prisen til 0x, men dersom du ønsker å eie kryptoen må du finne en handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen