Kjøp Axie Infinity: Flott guide (2024)

Axie Infinity er et populært blockchain spill, og det er inspirert av den verdenskjente Pokemon-serien. De har åpnet et fleksibelt gameplay, hvor du som spiller kan samle og utvikle digitale kjæledyr kalt for Axies.

Disse digitale kjæledyrene er bedre kjent som non fungible tokens, og de kan handles i det voksende økosystemet, som består av over 100,000 unike brukere. For å delta i spillet er du nødt til å kjøpe Axie Coin og i denne artikkelen ser du hvordan. Vi beskriver også hvorfor stadig flere velger å investere i Axie Infinity Coins.

Prisen på Axie Infinity (AXS) bestemmes av forholdet mellom tilbud og etterspørsel, og det er ingen reguleringer som forsøker å redusere eventuelle prissvingninger. Det betyr at gode/dårlige nyheter har stor innvirkning på prisen, der en prisvariasjon på flere titalls prosent på en og samme dag ikke er unormalt.

Dette har sin fordel ved at du kan oppnå høye gevinster på kortere sikt, men samtidig betyr det også høyere risiko. Høres dette ut som noe for deg? Les videre da vel og lær hvordan investere i Axie Infinity.

KJØP AXIE INFINITY HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Axie Infintiy Coin?

 • Axie Infinity er et av de største og mest populære blockchain spill. Axie økosystem består av over 100,000 brukere og det vokser stadig vekk.
 • Axie Infinity er blant de 50 største kryptoene på markedet med en markedsverdi på rundt 6 milliarder dollar.
 • Axie Infintiy Coin (AXS) har steget eksepsjonelt mye siden lansering i 2020. Bare i 2021 var avkastningen på rundt 20,000%.
 • Spillfigurene (Axies) er såkalte NFT-er. Axie Infinty-økosystem fungerer derfor som en markedsplass for non-fungible-tokens (NFT).  NFT-er er i dag umåtelig populære og de kjøpes og selges for millioner av kroner.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP AXIE INFINITY HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp Axie Infinity – Steg for steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe AXS, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Hva er Axie Infinty?

Axie Infinty er et såkalt blokkjede-spill, og et av de mest populære sådan. Det har hentet inspirasjon fra verdensberømte Pokemon, og det går ut på å lage, utvikle og samle på digitale kjæledyr, kjent som «Axies». Med disse kjæledyrene kan du kjempe mot andre brukere der du tjener poeng for hver kamp du deltar i. Med disse poengene kan du utvikle dine Axies, eventuelt kjøpe Axies fra andre spillere.

Axie-plattformen er designet for å gi brukerne en morsom og unik måte å lære hva blokkjedeteknologi kan brukes til, og hvor enkelt man kan bli eksponert for teknologiens muligheter.

Plattformen har over 100,000 brukere noe som gjør det til en av de største blokkjedebaserte spillplattformene på markedet. Det som dog gjør Axie Infinity unik, er at hver enkelt «Axies» er kategorisert som Non-Fungible-Tokenes (NFT). NFT-markedet er for tiden brennhett, der flere NFT-er har blitt solgt for millioner av kroner.

For å lære mer om kryptovaluta, som Axie Infinity, kan du lese artikkelen Kryptovaluta for nybegynnere. Her finner du informasjon om hva det er, hvordan det fungerer og hvordan investere.

Axie Infinity

Er Axie Infinty en god investering?

Om Axie Infinity er en god investering avhenger av flere parametere, hvor det er særlig spillplattformens vekst og attraktivitet som er avgjørende. Det har for øvrig blitt svært populært med blokkjedebaserte spill, som har ført til at stadig flere investerer i slike plattformer. Samtidig er det på et fortsatt tidlig stadie, som gjør det vanskelig å forutsi fremtiden.

Det er derimot mye som tyder på at Axie Infinty skal fortsette sin formidable utvikling, ettersom Axie Coin har steget markant i verdi den siste tiden. Bare i 2021 er kryptoen oppe rundt 20,000 prosent. Likevel er det en investering forbundet med høy risiko. Dette på grunn av de kraftige prissvingningene kryptoen til stadighet opplever.

Det er med andre ord vanskelig å gi et klart svar på om det er en god investering eller ikke. Det eneste som kan sies for sikkert er at det er en investering med gode muligheter for eksepsjonelle gevinster, men som også er svært risikabel. Du bør derfor gjøre grundig research før du investerer i denne typen kryptovaluta.

Kjøpe AXS fordeler og ulemper

 • Det er svært populært kryptospill med over 100,000 brukere.
 • AXS har vokst formidabelt mye de siste årene.
 • Axie Infinty økosystem fungerer også som et marked for NFT. NFT-er kjøpes og selges for millioner av kroner.
 • Axie Infinty er enda i startfasen og er derfor volatil. Det betyr høy risiko, men også mulighet for gevinster på kortere sikt.  

Axie Infinty kurs – Kommer prisen til å øke?

Innledningsvis nevnte vi at Axie pris påvirkes av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Det vil si at desto flere som ønsker å kjøpe Axie og jo mindre Axie Coins som er tilgjengelig, jo høyere blir prisen. I motsatt tilfelle der tilbudet er større enn etterspørselen kommer prisen til å falle.

Det er nettopp derfor Axie Infinity kurs er så volatil. Typisk vil gode/dårlige nyheter påvirke prisutviklingen i stor grad. Siden AXS nå har vokst med flere tusentalls prosent og at flere verdenslendene kryptobørser tilbyr handel av kryptoen, er det riktig å anta at prisen kommer til å stige ytterligere. Dette kan dog snu fort, særlig om det dukker opp negative nyheter som omhandler kryptoen.

Axie Ininfity kurs er i skrivende stund på rundt 90 dollar. Dette er en enorm oppgang siden lanseringen i 2020. Da kostet én AXS under 1 dollar.

For å følge kursutviklingen live, kan du klikke her.

Axie Infinity

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Axie Infinity?

Før du begir deg ut på denne type investeringer må du vurdere egen risikotoleranse, og ikke minst om det er en risiko du har råd til. De nokså uforutsigbare faktorene som i størst grad påvirker prisen, gjør det til en volatil og risikabel investering. Her kan prisen falle drastisk og det på skremmende kort tid.

Samtidig må vi også erkjenne det vanvittige profittpotensialet til AXS. Bare i 2021 var avkastningen på rundt 20,000 prosent. Hadde du investert 2000 kroner, hadde du i dag hatt omtrent 402,000 kroner.

I tillegg er det flere som ser en fortsatt stor oppside, først og fremst fordi Axie Infinity ennå er i startfasen og likevel har en betydelig brukermasse på over 100,000, men også fordi det fungerer som et marked for de populære NFT-ene.

KJØP AXIE INFINITY HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Axie Infinity?

Axie Infinity er en kryptovaluta, som i hovedsak fungerer som en desentralisert spillplattform.

Hvordan kjøpe Axie Infinity?

Du kan kjøpe Axie Infinity på en handelsplattform eller en kryptobørs. Vi anbefaler Coinbase. Du kan lese vår kjøpsguide for ytterligere informasjon.

Hvor kan jeg kjøpe Axie Infinity?  

Du kan kjøpe AXS på en handelsplattform som Coinbase.

Kan jeg kjøpe Axie Infinity med kredittkort?

Ja, hos Coinbase kan du kjøpe AXS både med kortoverføringer og bankoverføringer.

Må jeg betale skatt på Axie Infinity investeringen?

Du må betale skatt dersom du selger Axie Infinity med gevinst. Du beskattes kun når du tar ut gevinster og ikke med tap. Du er selv ansvarlig å rapportere til skatteetaten.

Er Axie Infinity en god investering?

Axie Infinity er en spennende investering med et gigantisk profittpotensial. Avkastningen det siste året er vanvittig mye. Dog er det en risikabel investering på grunn av høy volatilitet.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen