Axie Infinity Kurs i Sanntid (AXS/NOK) & Kurshistorikk

axie-infinity
axie-infinity

Axie Infinity (AXS)

Price
86.24

Axie Infinity er en desentralisert spillplattform som går ut på å avle Pokemon-lignende skapninger kalt Axies. Disse skapningene er kjent som Non-Fungible-tokens (NFT), og med de kan du kjempe mot andre brukere for å tjene poeng.

Spillplattformen er blitt umåtelig populær og det er den største spillbaserte kryptovaluta målt i antall brukere. Derfor har Axie Infinity kurs en bemerkelsesverdig vekst det siste året. Bare i 2021 var avkastningen på 20,000 prosent!

Likevel er det en kryptovaluta som svinger mye i verdi – men hvorfor? Hva er det som forårsaker de kraftige prissvingningene? I denne artikkelen finner du svar på alt som omhandler Axie Infinity kurs!

KJØP AXIE INFINITY HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Axie Infinity?

 • Axie Infinity er en desentralisert spillplattform. Plattformen består angivelig av rundt tre millioner brukere. Spillet går ut på å avle digitale kjæledyr kalt for Axies, og kjempe mot andre brukere for å tjene poeng.
 • Disse digitale kjæledyrene er bedre kjent som Non-Fungible-tokens (NFT), og spillplattformen går innunder Desentralisert Finans (DeFi)-økosystem. Både NFT og DeFi er brennhete trender innenfor kryptouniverset.
 • Axie Infinity Coin (AXS) er styringstokenet til spillplattformen. Med AXS kan du kjøpe og avle nye Axies. I tillegg kan du tjene Axie Coin ved å delta i ulike spill, og ved å stake. Staking går ut på å beholde krypto-myntene lengst mulig og få utbetalt renter i form av nye Axie Infinity coins.
 • Axie er den største spillbaserte kryptoen på markedet. Også sett i forhold til hele kryptomarkedet er det en gigant, ettersom den er blant de 40 største med en markedsverdi på flere milliarder dollar.

Ønsker du å kjøpe Axie Infinity? Det gjøres enkelt på handelsplattformen Coinbase. Det er en trygg plattform med svært lave gebyrer.

KJØP AXIE INFINITY HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Axie Infinity coin kurs – Slik har prisen utviklet seg!

Ved å se på den historiske kursutviklingen kan vi bedre forstå hvilke faktorer som tidligere har påvirket prisen, både i positiv og negativ forstand, og på den måten forutsi fremtidige prisbevegelser.

Som Axs axie infinity kurs graf viser er det en krypto med en betydelig vekst. Samtidig har Axie Coin opplevd perioder med markante fall, og det er en krypto som svinger mye i verdi.

Den første vekstfasen begynte i slutten av 2020 og varte til April 2024, da kryptoen steg fra rundt 0,35 dollar til rundt 1 dollar. Sett i forhold til AXS nåværende kurs er det en relativt beskjeden vekst, men samtidig tilsvarer det en oppgang på nær 200 prosent som ikke er annet enn svært bra.

Det var imidlertid først i juli 2021 at prisen virkelig skjøt fart. I perioden juli 2021 til november 2021 steg prisen fra rundt 6 dollar til 157 dollar, noe som frem til i dag er all time high. I skrivende stund er kursen på 76 dollar. Dette er en nedgang på rundt 50 prosent siden toppnoteringen, men alt i alt er prisen opp over 60,000 prosent siden lanseringen i 2020.    

Nedenfor ser vi på hvilke faktorer som påvirker Axie Infintiy kurs.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hvilke faktorer påvirker Axie Infinity kurs?

Det er viktig å forstå at det er flere sammensatte faktorer som påvirker kursen. Noen faktorer kan omhandle hele kryptomarkedet, mens andre ting kan være mer spesifikt rettet mot Axie Infinity.

Uansett, her skal vi – etter beste evne – prøve å forklarer hvilke faktorer som påvirker prisen og hvordan de ulike faktorene også påvirker hverandre.

Har du en grunnleggende forståelse for hva som kan føre til prisvekst eller fall vil du enklere kunne sette egne prisprognoser, hvilket gjør det enklere å lykkes med investeringen.

Axie Infinity pris påvirkes av:

 • Tilbud og etterspørsel: På et helt grunnleggende nivå kan vi si at det er samspillet mellom tilbud og etterspørsel som påvirker prisen. Det vil si at en økende eller fallende etterspørsel – altså hvor mange som ønsker å kjøpe Axie Infinity – vil ha stor betydning for om prisen kommer til å stige eller falle. Desto flere som ønsker å kjøpe, jo høyere blir prisen. I motsatt tilfelle der færre ønsker å kjøpe, kommer prisen til å falle. Tilbudet påvirker i den forstand at et høyere tilbud fører til en lavere pris enn når tilbudet er lavt. Dette fordi et større tilbud gir større tilgjengelighet og mindre konkurranse per Coin. Bitcoin og Dogecoin er gode eksempler her. I store deler av 2021 opplevde Dogecoin høyere etterspørsel enn Bitcoin. Likevel er hver Bitcoin mynt verdt betydelig mer enn Doge. Dette fordi Doge har et ubegrenset tilbud, mens BTC har begrenset tilbudet til 21 millioner mynter.
 • Hype, trender og omdømme: Sosiale fenomener, som hype, omdømme og trender, er det som har vist seg å ha størst betydning for etterspørselen. Typisk vil mye hype og god omtale føre til at flere kjøper, som dermed fører til prisvekst. På samme måte vil dårlig omtale og omdømme mest sannsynlig føre til at færre kjøper, noe som igjen fører til prisfall.
 • Nyheter om kryptoen og kryptomarkedet generelt: Nyheter som omhandler kryptoen og markedet generelt, har også stor påvirkningskraft. Dårlig/gode nyheter vil mest sannsynlig påvirke etterspørselen. Bare se hvordan Kinas mining-forbud i mai 2021 fikk kryptomarkedet til å falle, og hvordan Teslas Bitcoin-kjøp i starten av 2021 fikk BTC-prisen til å stige.
 • Axie Infinitys utvikling: Spillplattformens utvikling har naturligvis også betydning for prisutviklingen. Desto flere brukere – jo høyere popularitet, som igjen vil føre til høyere etterspørsel og dermed prisvekst. Ser vi på den historiske kursutviklingen kommer det tydelig frem at prisveksten korrelerer positivt med brukermassen.   
 • AXS staking: En annen ting som kan motivere folk til å kjøpe AXS, er Axie Staking. Staking er en måte å «låse» eller beholde tokens over en lengre periode for så få utbetalt nye tokens som en form for utbytte. Det er altså en måte å oppnå passive inntekter. Merk at staking også er prosessen som utvinner nye mynter. Derfor er det tenkelig, særlig om vi baserer oss på tilbud/etterspørsel-teorien, at prisen faller noe rett og slett fordi tilbudet blir større. Totalt finnes det 270 millioner AXS coins.
2022 01 05 3 1

Axie Infinity Kurs Prognose – Kommer kursen til å stige?

Ifølge analysedata presentert av anerkjente predikasjonsnettsteder, som CoinDex, WalletInvestor og DigitalCoins, er det sterke antydninger om at Axie Ininfity kurs kan stige mye i fremtiden. Deres eksperter anslår at AXS kan stige til rundt 1000 dollar innen utgangen av 2025, dersom NFT-er, DeFi og Kryptospill fortsetter å øke i popularitet.

Det er dog viktig å vite at kryptomarkedet er ekstremt volatilt, noe som gjør det vanskelig å forutsi nøyaktig prisbevegelser i fremtiden, særlig på lengre sikt. Så prognoser, selv om det er fra de mest kompetente ekspertene i verden, vil aldri være et estimat for fremtiden. En prognose er kun basert på antagelser og er dermed ikke garantier for fremtiden.

For å best mulig vurdere om prisen vil stige eller ei, bør du gjøre egne undersøkelser. Følg kursutviklingen og hold deg oppdatert på faktorene som påvirker prisen. Du øker da sjansene for å lykkes med investeringen.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Axie Infinity Coin?

Axie Infinity kurs har en eksepsjonell vekst siden etableringen i 2020. Likevel er det en mynt som varierer i verdi, noe som for øvrig er typisk for stort sett hele kryptomarkedet. Dette gjør det til en forholdsvis risikabel investering, men samtidig må heller ikke profittpotensialet underdrives. Bare i 2021 var avkastningen på rundt 20,000 prosent!

Det er også mye som tyder på at veksten skal fortsette ytterligere, siden både kryptospill, NFT-er og DeFi er svært attraktive for tiden. Skulle hypen rundt disse kryptotrendene vedvare er det meget tenkelig Axie Inifnity Coin kurs kommer til å stige.

Avslutningsvis er det også viktig å forstå at sosiale trender og etterspørselen kan snu raskt, noe som i verste fall kan føre til drastiske kursfall. Du bør derfor holde deg oppdatert på kursutviklingen – og selvsagt også faktorene som påvirker.

Ønsker du å investere i Axie Infinity eller lære mer om hva det er? Da kan du lese artikkelen, slik kjøper du Axie Infinity.

KJØP AXIE INFINITY HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Axie Infinity?

Axie Infinity er en spillbasert kryptoplattform. Her kan brukere lage og utvikle digitale kjæledyr kan Axies. Disse digitale figurene er såkalte NFT-er.

Hva er Axie Infinity kurs i øyeblikket?

I skrivende stund er Axie Coin kurs rundt 70 dollar. Merk at krusen snur raskt. For å følge kursutviklingen live, kan du se her.

Hva påvirker Axie Infinity Coin Kurs?

Det er flere sammensatt faktorer kursen, men spesielt sanspillet mellom tilbud og etterspørsel. Dette påvirkes igjen av flere faktorer som hype, trender, omdømme, nyheter og kryptoens utvikling.

Hvordan kjøpe Axie Ininfity?

Først må du opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Deretter må du gjøre et innskudd før du kan kjøpe Axie Infinity. Les mer om hvordan kjøpe AXS her.

Er Axie Infinity en god investering?

Axie Coin kurs har steget vanvittig mye de siste årene. I tillegg er det flere eksperter som spår videre vekst. Det er dog en investering med risiko på grunn av høy volatilitet.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen