Kjøpe Bancor: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Bancor (BNT)? Eller vil du vite mer om hvilken kryptovaluta Bancor er? Bancor er en blokkjedeprotokoll som lar brukere konvertere forskjellige kryptovalutaer og tokens umiddelbart, slik at du ikke trenger å bytte dem på forskjellige plattformer. Det er en av de største kryptovalutaene, og den fungerer som en slags utvekslingsplattform for kryptovaluta.

Prisen på Bancor bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene. Det betyr at gode/dårlige nyheter, eller at store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Bancor.

Ønsker du å vite mer?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Bancor!

KJØP BANCOR HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Bancor steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe BTC, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP BANCOR HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Bancor?

Bancor er en kryptovaluta som fungerer som en blokkjedeprotokoll, hvor du som bruker får muligheten til å konvertere dine virtuelle kryptovalutaer og tokens med hverandre, i stedet for å måtte bytte dem på en kryptovalutabørs. Bancor, også kjent som BNT, er en av de mest verdifulle kryptovalutaene sett i forhold til markedsverdi, og den er blant de 100 største.

Bancor beskriver at de er en likviditetsprotokoll som muliggjør en automatisert og desentralisert utveksling på Ethereum blockchain-nettverket og dermed på tvers av blokkjeder.

Særlig blant investorene og brukerne som ønsker å handle med de små og mellomstore kryptovalutaene, er Bancors smarte. Dette fordi de har opprettet et «smarte kontrakter-system», som gjør at brukerne belastets med minimale gebyrer ved utveksling av kryptovalutaer.

I 2018 ble en kryptovaluta-lommebok på Bancors nettverk hacket, noe som førte til et tyveri av hele 12,5 millioner dollar av Ethereum, samt 1 million dollar av Pundi X. Her stjal hackerne opprinnelig 23,5 millioner dollar, men 10 millioner dollar ble gjenopprettet. , og ingen kundelommebøker ble hacket. Dette sier noe om den enesåtende sikkerheten til nettverket. Det var nemlig ingen av investorene eller brukerne som tapte pengene sine.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer, kan du lese innlegget vårt om kjøpe kryptovaluta her.

Er Bancor en god investering?

Hvorvidt Bancor er en god investering avhenger av flere faktorer, men spesielt egen risikotoleranse er viktig å huske på her. Ingen kan forutsi fremtiden, og kryptovaluta er ofte vurdert som svært risikable investeringer på grunn av høy volatilitet.

Bancor er ikke den eneste blokkjede-kryptovalutaen som har fokusert på å skape en mulighet til å bytte kryptovalutaer med hverandre for lave avgifter, så derfor har de konkurranse fra ulike teknologier. Men jo flere som begynner å bruke kryptovaluta, jo bedre vil det potensielt være for en kryptovaluta som Bancor (BNT), da det da kan bli større behov for å bytte de ulike kryptovalutaene. Bancor er imidlertid en flyktig kryptovaluta med mange opp- og nedturer. Husk derfor å investere kun for penger du har råd til å tape. Selv om det er en investering med risiko, er det også verdt å vite at det er en utrolig interessant kryptovaluta, som i alle fall vi kommer til å følge nøye med i fremtiden.

Se Bancor-kurset i sanntid.

KJØP BANCOR HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Bancor?

Bancor er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Bancor bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Bancor (BNT)?

Du kan kjøpe Bancor på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. 
Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men det er dessverre ikke mulig i bankene ennå.
Vi har skrevet en guide som beskriver hvordan du kan eie din første Bancor innen 5 minutter.

Les vår veiledning for å kjøpe Bancor

Hvordan investere i Bancor?

Du kan investere i Bancor enten ved å kjøpe en Bancor direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Bancor. 
Dersom du ikke ønsker å bruke Bancor som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Bancor med kredittkort?

Du kan kjøpe Bancor med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Bancor ved kontooverføring?

Du kan kjøpe Bancor med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase-handelsplattformen kan du kjøpe Bancor ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Bancor?

Når du som privatperson kjøper og selger Bancor, anses det av Skatt som spekulasjon. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salget av Bancor.

Hvordan selge Bancor?

Hvordan du selger Bancor, avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Bancor i banken?

Du kan kjøpe Bancor i svært få Norske banker.  
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Bancor, men hvis du ønsker å eie en token må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen