Kjøpe Celo: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Celo (CELO)? Eller vil du bare finne ut hva Celo er for en kryptovaluta? Celo er en plattform som fungerer som en form for global betalingsinfrastruktur for kryptovalutaer, med fokus på mobilbrukerne.

Prisen på Celo bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Celo.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Celo!

KJØP CELO HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Celo steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe CELO, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP CELO HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Celo?

Celo ble grunnlagt i 2017 av Rene Reinsberg og Marek Olszewski som var ledere i webvertfirmaet GoDaddy, kombinert med Sep Kamvar og Marek Olszewski, som er MIT-professor og Google-direktør.

Celo er en plattform som fungerer som en global betalingsinfrastruktur for kryptovaluta. Formålet med plattformen er å målrette mobilbrukerne.

Her er CELOs mål at finansiell aktivitet skal være tilgjengelig for alle globalt, takket være muligheten til å sende betalinger til og fra hvilket som helst telefonnummer i verden.

Men i tillegg til de helt grunnleggende betalingene, kan Celo også bidra til utvikling av desentraliserte applikasjoner på blokkjedenettverket. Dette betyr f.eks. at alle har mulighet til å bidra til et samfunns grunninntektsordning og en crowdlending-plattform til veldedige sosiale formål.

Det viktigste for driften av Celo blockchain er at de har introdusert to tokens / kryptovalutaer: CELO og Celo Dollars (cUSD) som reflekterer verdien av den amerikanske dollaren.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt og kjøpe kryptovalutaen din her .

Er Celo en god investering?

Hvorvidt Celo er en god investering avhenger utrolig mye av fremtiden til kryptovaluta generelt, men også av konkurransen mellom de ulike betalingsinfrastrukturene. Det er mye som tyder på at kryptovaluta er kommet for å bli, og dersom fremtiden bringer flere brukere og vekst til kryptovalutamarkedet, så vil det potensielt også gjenspeiles i de ulike betalingsinfrastrukturene som Celo. I tillegg er det også interessant at det maksimalt kan være 1 milliard CELO-kryptovalutaer, da dette er begrensningen til CELO-tokens, som også kan være interessant på sikt dersom etterspørselen øker.

Se Celo-kurset i sanntid .

KJØP CELO HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Celo?

Celo er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Celo bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Celo (CELO)?

Du kan kjøpe Celo på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. 
Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Celo innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe Celo

Hvordan investere i Celo?

Du kan investere i Celo enten ved å kjøpe en Celo direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Celo. Dersom du ikke ønsker å bruke Celo som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Celo med kredittkort?

Du kan kjøpe Celo med kredittkort på nesten alle kryptovalutabørser. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Celo med kontooverføring?

Du kan kjøpe Celo med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På handelsplattformen Coinbase kan du kjøpe Celo med kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Celo?

Når du som privatperson kjøper og selger Celo, anses det av Skatt som spekulasjon. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har fortjeneste eller tap ved salg av Celo.

Hvordan heve Celo?

Hvordan du hever Celoen din, avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Celo i banken?

Du kan ikke kjøpe Celo i de aller fleste danske banker. 
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Celo, men hvis du ønsker å eie en Fetch.ai må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen