Kjøpe Chiliz: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Chiliz? Eller vil du bare finne ut hva Chiliz er for en kryptovaluta? Da har du kommet til rett sted. Chilz er en kryptovaluta basert på blockchain-teknologi, som retter seg mot den vanlige forbruker, og er en av de nye spennende kryptovalutaene som har kommet de siste årene, og du vil bli mye klokere på hva du kan kjøpe Chiliz kryptovaluta for og om hvordan du kan investere i Chiliz, som er en såkalt «fan token».

Prisen på Chiliz bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Chiliz.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Chiliz!

KJØP CHILIZ HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Chiliz steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Chiliz, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP CHILIZ HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Chiliz?

Chiliz er en såkalt fan-token, som ble opprettet i et forsøk på å skape en relasjon mellom de ulike sportsklubbene og deres globale fanbaser, gjennom dette tokenet. Chiliz ble opprettet i 2018, hvor deres visjon var å gi de mange millioner sports- og e-sportfansen et symbol, som gir de mange fansen muligheten til å kjøpe en liten del av innflytelsen i favorittidrettsklubbene deres.

Det er med andre ord en plattform for sportsfans hvor du kan påvirke bestemte avgjørelser i klubbene som tas av favorittlaget ditt. Som eier av et CHZ-token kan du bruke dem på plattformen socios.com, som er en forbrukerbasert plattform hvor fans kan bruke fan-tokenet sitt til å delta i avstemninger samt undersøkelser der de blir belønnet gjennom aktivt engasjement.

Chiliz brukes først og fremst til å kjøpe disse fan-tokenene, som er et hjelpesymbol for sport så vel som underholdning.

Chiliz (CHZ) token er bygget på Ethereums blokkjedeteknologi, og er designet for å skape et tettere bånd mellom de mange millioner sportsfans og favorittinnehaverne som vil at fansen deres skal ta bestemte avgjørelser i klubbene.

Hvis du vurderer å investere i andre kryptovalutaer, kan du lese vårt innlegg om hvordan du kjøper kryptovaluta her og du kan se artikkelen vår med en liste over noen av de mest populære og beste kryptovalutaene .

Er Chiliz en god investering?

Hvorvidt å investere i Chiliz er en god investering er foreløpig vanskelig å svare på av flere grunner. Generelt er kryptovalutaer og disse tokens utrolig volatile, noe som betyr at investorer bør forvente noen store svingninger i prisene. I tillegg er det umulig å forutsi fremtiden, og spesielt med noe så revolusjonerende som disse fan-tokensene og kryptovalutaen generelt.

Chiliz (CHZ) kan potensielt bli en god investering i det lange løp hvis de lykkes med sin visjon om å bringe sportsklubber nærmere fansen. Hvis de lykkes med å få noen store sportsklubber og e-sportklubber til å bruke fantokenene sine, så vil det bidra til økt etterspørsel etter deres tokens, noe som kan gjøre det til en god investering for en investor, men tiden vil vise, de lykkes. Uten tvil et utrolig spennende prosjekt og en interessant visjon å følge i fremtiden. Du kan følge live Chiliz-kurset deres her .

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Chiliz?

Chiliz er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Chiliz bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Chiliz (CHZ)?

Du kan kjøpe Chiliz på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene enda.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Chiliz innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe Chiliz

Hvordan investere i Chiliz?

Du kan investere i Chiliz enten ved å kjøpe en Chiliz direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Chiliz. Dersom du ikke ønsker å bruke Chiliz som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Chiliz med kredittkort?

Du kan kjøpe Chiliz med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Chiliz med kontooverføring?

Du kan kjøpe Chiliz med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase-handelsplattformen kan du kjøpe Chiliz ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Chiliz?

Når du som privatperson køber og sælger Chiliz, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Chiliz.

Hvordan oppdra Chiliz?

Hvordan du hæver dine Chiliz afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Chiliz i banken?

Du kan ikke købe Chiliz i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Chiliz, men ønsker du at eje en Chiliz skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen