Kjøp Compound: Flott guide (2022 oppdatering)

I denne artikkelen kan du lære hvordan kjøpe Compound! Du finner også informasjon om hva som gjør det til en spennende investering. Eller kanskje du ønsker å lære mer om den populære kryptovalutaen? Her forklarer vi hva Compound Crypto (COMP) er for noe.

Vi gjør oppmerksom på at Compound kurs styres av tilbud/etterspørsel. Det gjør at prisen svingninger ekstremt mye, som for øvrig muliggjør enorme gevinster, men også betyr større risiko.

Ønsker du å vite mer?

Les videre og lær hvordan investere i Compound.

KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Compound?

 • Compound kurs påvirkes av samspillet mellom tilbud og etterspørsel og er derfor svært volatil. Høy volatilitet muliggjør enorme gevinster, men merk at det også øker risikoen vesentlig.
 • Compound fungerer som en desentralisert utlånplattform hvor du kan låne ut kryptoaktiva og tjene passive inntekter i form av renter.
 • Compound (COMP) er blant de 100 største kryptoene på markedet. I skrivende stund har den en markedsverdi på rundt 900 millioner dollar.
 • Compound inngår i det enorme DeFi-universet, som er spådd å stige mye i årene som kommer. Det blir svært spennende å følge utviklingen til Compound videre.
KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp Compound – Steg for steg

I dette avsnittet beskriver vi hvordan kjøpe Compound. Det er en enkel og kortfattet prosess følger du guide stegvis. Helt tilslutt viser vi også hvordan selge Compound, dersom du allerede har investert og ønsker å ta ut gevinster.

Vær oppmerksom på at guiden er tatt med utgangspunkt i eToro. Dette fordi det er vår foretrukne kryptobørs. Du kan imidlertid fint følge guiden også om du foretrekker andre plattformer.

Steg 1 – Velg kryptobørs

Før du kan begynne handelen er du nødt til å finne en kryptobørs/handelsplattform. Som nevnt er vår favoritt eToro, men det finnes en rekke plattformer som tilbyr Compound. Vi anbefaler imidlertid å gjøre grundige undersøkelser før du velger en plattform.

Det er nemlig sånn at flere av aktørene er enten dyre eller lite brukervennlige. Noen strever attpåtil med sikkerheten. Derfor er det mye å ta hensyn når du skal velge handelsplattform, men med kriteriene nedenfor i bakhodet er vi sikker på at du finner en pålitelig handelsplattform:

 • Sikkerhet: Viktigst av alt må du forsikre deg om at plattformen er trygg. Det er kun når handelsplattformen er regulert og lisensiert du kan vite at den er trygg.
 • Kostnader: Kostnader som kurtasje, spredning, innskudd, uttak osv, er elementære å se på. Desto mindre du betaler i gebyrer, jo mer sitter du igjen med i gevinster.
 • Brukervennlighet: Vurder ditt erfaringsnivå og velg plattform deretter. Flere av dagens plattformer er nemlig forbeholdt aktive tradere med lang erfaring. En viktig årsak til at eToro er vår favoritt, er fordi det er en plattform tilpasset alle.
 • Utvalg: Et større utvalg gjør det enklere å diversifisere porteføljen. Dette er en god og lure måte å spre risiko på.
 • Sosialt nettverk: Et sosial nettverk er en ypperlig plass å dele innhold og erfaringer med hverandre. Det er også en fin plass å lære av andre, og da særlig de profesjonelle. eToro er for eksempel verdens største sosiale handelsplattform med millioner av aktive brukere.
 • Verktøy og andre funksjoner: Se etter funksjoner som «stop-loss», «take-profit», «Copytrading», og selvsagt analyseverktøy. Dette er til for å hjelpe deg å oppnå gevinster og samtidig redusere tap.  

Nedenfor finner du plattformen vi mener er best, basert på faktorene nevnt ovenfor.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • Skilling toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring.
  80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
  Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Libertex toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Bruk MetaTrader til å handle
  • Stort utvalg av CFDer
  • Mulighet for høy gearing
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 62.2% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
 • capital toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • velg fra 6000+ CFD’er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 83.45% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
Se mer +

Steg 2 – Opprett konto

Oppretter du konto hos eToro koster det deg ingenting. Det er også gratis hos de fleste aktørene, mens noen krever et mindre gebyr.

For å komme i gang besøker du bare hjemmesiden til din foretrukne plattform ved å klikke linken på vår side.

Besøk hjemmesiden, fyll ut personopplysningene og klikk på «Begynn å trade».

Opprett konto på eToro.

Du vil nå motta en mail fra eToro som du må bekrefte. Når dette er gjort kan du sette inn penger på din konto. Via bankkort eller PayPal er minsteinnskuddet på 50 dollar, i motsetning på 500 dollar dersom du velger å gjennomføre en bankoverføring.

Du må i tillegg svare på investeringsrelaterte spørsmål, samt verifisere deg ved å bekrefte ID. Dette gjøres enten ved pass eller annet ID-kort. Grunnen til at du må oppgi «sensitiv informasjon», er fordi alle regulerte handelsplattformer har såkalte KYC-prosedyrer. Dette er prosedyrer som skal beskytte deg som bruker, samt forhindre ulovlig aktivitet som hvitvasking.

Steg 3 – Kjøp COMP

Når du er verifisert og har overført penger kan du endelig begynne investeringen! Det gjør du enten ved å søke i søkefeltet, eller ved å gå til kategorien «Crypo», som du finner i menyen til venstre på siden.

Søk og klikk deg inn på søkeresultatet.
Kjøp Compound (COMP).
Klikk på handle

Klikker du på handel kommer du til selve kjøpssiden. Her velger du bare hvor mye du ønsker å kjøpe for eller antall COMP tokens du ønsker å kjøpe. Når beløpet er valgt, klikker du på «Åpne handel» og du har investert i Compound!

Kjøp Compound (COMP)

Du kan nå følge utviklingen i porteføljen, som du finner i menyen til venstre.

Steg 4 – Selg Compound

Etter en periode må du selge Compound skal du ta ut gevinster. Her viser vi hvordan det gjøres.

Vi gjør oppmerksom på forskjellen mellom det å selge som i å «shorte», og selge som det i å «lukke handelen». Du kan nemlig spekulere og tjene penger på en fallende kurs gå du «short», og denne handelen beskrives ofte som «selg».

Så for å lukke handelen for å ta ut gevinst må du først gå til porteføljen og deretter avslutte handelene.

Gå til porteføljen.

Porteføljen finner du i menyen til venstre på siden.   

Selg Compound Crypto

Velg handelen du ønsker å avslutte, som i dette tilfellet vil være Compound.

Klikk på det rød krysset helt til høyre på siden
Selg Compound Crypto.
Klikk på lukk handel
Lukk handel eToro.

Når det klikker på det rød krysset for du se hvor mye du har investert og hvor mye du har tjent/tapt. Klikk så på «lukk handel». Når det er gjort overføres pengene til din eToro-konto. Du kan nå bruke disse til nye investeringer eller overføre dem til din bankkonto.

Husk også at alle investeringer er skattepliktig. Du må derfor rapportere om eventuelle gevinster til skatteetaten. Tar du ut penger med tap trenger du ikke å skatte. Det er kun fortjenesten det må skattes av

Hva er Compound?

Compound er en kryptovaluta laget på blokkjeden til Ethereum, og den inngår i det mektige DeFi-universet. DeFi, eller desentralisert finans som det er en forkortelse for, er enkelt forklart finansielle tjenester uten involvering av tredjeparter. DeFi-markedet har de siste årene blitt umåtelig populært, der stadig flere vurderer det som «fremtiden».

Compound fungerer som en desentralisert utlånsplattform hvor du kan enten låne kryptoaktiva av andre, eller låne ut din kryptoaktiva. Fordelen med dette er at du som låner ut krypto kan tjene passive inntekter i form av renter. Alle som låner ut krypto blir nemlig belønnet med 10 prosent i renter, mens de som låner aktiva kan bruke disse til å maksimere avkastningspotensialt til det svært voksende kryptomarkedet.

Tanken bak dette og utviklernes visjon er å skape et likvid pengemarked, hvor algoritmer og smarte kontrakter gjør folk uavhengig av sentraliserte banker som ofte krever høye gebyrer på slike tjenester.

Denne tankegangen er for øvrig lite unik da det er flere Defi-krypto lik Compound, deriblant Aave, Maker, Yearn Finance – så hva gjør at Compound stikker seg ut?

 1. Lavt tilbud: Compound har redusert tilbudet til kun 10 millioner COMP-tokens. En økning i etterspørselen kan dermed føre til astronomisk prisvekst, i alle fall om baseres på tilbud/etterspørsel-teorien.
 2. Definitive renter: Lignende utlånsplattformer er ofte avhengig av såkalte «Yield Farming»-protokoller som ikke nødvendigs garanterer renteutbetaling. Compound garanterer alltid renter, uansett.
 3. Compound Treasury: Compound har også skreddersydd sine tjenester for større bedrifter og selskap. De tilbyr muligheten til å tjene 4 prosent renter på diverse sparekontoer og renteprodukter, samt at de gir transparens rapportering for selskaper. Det er med andre ord et attraktivt tilbud som kan fange interessen til flere ledene selskap.
Compound Crypto (COMP).

Er Compound en god investering?

Om Compound er en god investering krever at vi kan se inn i fremtiden, noe vi dessverre ikke kan. Det er for øvrig flere ting som gjør det interessant å følge kryptoens utvikling videre. Det at Compound tilbyr en tjeneste der du både kan tjene renter på låne ut kryptoaktiva og låne krypto for å bedre utnytte avkastningspotensial, gjør det til en særs spennende kryptovaluta.

Det hersker liten tvil om at plattformen tilbyr noe attraktivt, og da særlig om DeFi-protokoller skulle få større betydning i fremtiden. Dermed er det riktig å anta Compound kan stige i verdi i fremtiden, noe også flere kryptoeksperter har spådd.

Anerkjente prognoseselskap, som Wallet Investor og Capital Coin, anslår at COMP kan være verdt opptil 800 dollar ved utgangen av 2025. Dette tilsvarer i så fall en oppgang på over 500 prosent.

Samtidig er det viktig å huske at dette er en investering med høy risiko. Prisen påvirkes nemlig av flere uforutsigbare faktorer, og kan derfor falle markant innenfor korte tidsperioder. I tillegg er konkurransen beinhard, da det finnes flere DeFi-protokoller som er direkte konkurrenter til Compound.  

Compound Kurs – Hva påvirker prisen?

Compound kurs er som vi har vært inne på preget av enorme svingninger. En prisvariasjon på opptil 10 prosent på en og samme dag er langt ifra unormalt, og ved flere tilfeller har COMP opplevd markante fall og bratte oppturer.

Ved første handelsdag hadde kryptoen en pris på 78 dollar, mens den uken etter hadde en pris på 336 dollar. Etter det fulgte en nedgangsperiode, før den begynte en ny himmelferd i starten av 2021. I mai nådde kursen sin beste notering noensinne med en pris på 854 dollar, mens Compound kurs i dag er på 161 dollar.

Årsakene til de merkverdige svingningene er flere og sammensatte, men i all hovedsak er det fordi prisen styres utelukkende av tilbud og etterspørsel. Dette påvirkes igjen av flere faktorer, som sosiale trender, popularitet, nyheter, sosiale medier og gruvedrift.

For å se Compound kurs live, klikk her.

Compound

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Compound?

Om du bør kjøpe Compound eller ikke kommer an på din risikotoleranse. Et volatilt marked gir enorme muligheter for gevinster, men risikoen er også vesentlig større.

Compound, og øvrige kryptoaktiva, har lenge vært populær blant tradere som ønsker fortjeneste på kort sikt. Dette fordi prisen kan variere med opptil 10 prosent på en og samme dag. Er du, som nevnt, oppdatert på kursutviklingen og faktorene som påvirker, kan du forholdsvis enkelt forutsi mindre prisbevegelser og på den måten oppnå gevinst.

Nå er det også slik at Compound er en del av det fremadstormende DeFi-markedet, som stadig flere tror vil være viktig for fremtiden. Derfor kan COMP være en potensielt spennende investering også på lengre sikt.

KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Compound?

Compound er en desentralisert utlånsplattform hvor brukere kan låne ut kryptoaktiva og tjene passive inntekter i form av renter.  

Hvordan kjøpe Compound?

Du må først opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler eToro. Deretter gjør du et inskudd før du kan kjøpe Compound.

Hvor kan jeg kjøpe Compound?

Du kan kjøpe Compound på handelsplattformen eToro.

Kan jeg kjøpe Compound med kredittkort?

Ja, hos eToro kan du kjøpe Compound både kredittkort og bankoverføring.

Er Compound en god investering?

 Compound er en investering som gir gode muligheter for enorme gevinster, men pass på at også risikoen er høy. Dette på grunn av høy volatilitet.

Må jeg betale skatt på Compound investeringen?

Det må du dersom du tar ut penger med fortjeneste. Avslutter du handelen med tap trenger du ikke skatte. Det er også du selv som er ansvarlig å rapportere til skatteetaten.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen