Kjøp Compound: Flott guide (2024 oppdatering)

I denne artikkelen kan du lære hvordan kjøpe Compound! Du finner også informasjon om hva som gjør det til en spennende investering. Eller kanskje du ønsker å lære mer om den populære kryptovalutaen? Her forklarer vi hva Compound Crypto (COMP) er for noe.

Vi gjør oppmerksom på at Compound kurs styres av tilbud/etterspørsel. Det gjør at prisen svingninger ekstremt mye, som for øvrig muliggjør enorme gevinster, men også betyr større risiko.

Ønsker du å vite mer?

Les videre og lær hvordan investere i Compound.

KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Compound?

 • Compound kurs påvirkes av samspillet mellom tilbud og etterspørsel og er derfor svært volatil. Høy volatilitet muliggjør enorme gevinster, men merk at det også øker risikoen vesentlig.
 • Compound fungerer som en desentralisert utlånplattform hvor du kan låne ut kryptoaktiva og tjene passive inntekter i form av renter.
 • Compound (COMP) er blant de 100 største kryptoene på markedet. I skrivende stund har den en markedsverdi på rundt 900 millioner dollar.
 • Compound inngår i det enorme DeFi-universet, som er spådd å stige mye i årene som kommer. Det blir svært spennende å følge utviklingen til Compound videre.
KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp Compound – Steg for steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe BTC, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Compound?

Compound er en kryptovaluta laget på blokkjeden til Ethereum, og den inngår i det mektige DeFi-universet. DeFi, eller desentralisert finans som det er en forkortelse for, er enkelt forklart finansielle tjenester uten involvering av tredjeparter. DeFi-markedet har de siste årene blitt umåtelig populært, der stadig flere vurderer det som «fremtiden».

Compound fungerer som en desentralisert utlånsplattform hvor du kan enten låne kryptoaktiva av andre, eller låne ut din kryptoaktiva. Fordelen med dette er at du som låner ut krypto kan tjene passive inntekter i form av renter. Alle som låner ut krypto blir nemlig belønnet med 10 prosent i renter, mens de som låner aktiva kan bruke disse til å maksimere avkastningspotensialt til det svært voksende kryptomarkedet.

Tanken bak dette og utviklernes visjon er å skape et likvid pengemarked, hvor algoritmer og smarte kontrakter gjør folk uavhengig av sentraliserte banker som ofte krever høye gebyrer på slike tjenester.

Denne tankegangen er for øvrig lite unik da det er flere Defi-krypto lik Compound, deriblant Aave, Maker, Yearn Finance – så hva gjør at Compound stikker seg ut?

 1. Lavt tilbud: Compound har redusert tilbudet til kun 10 millioner COMP-tokens. En økning i etterspørselen kan dermed føre til astronomisk prisvekst, i alle fall om baseres på tilbud/etterspørsel-teorien.
 2. Definitive renter: Lignende utlånsplattformer er ofte avhengig av såkalte «Yield Farming»-protokoller som ikke nødvendigs garanterer renteutbetaling. Compound garanterer alltid renter, uansett.
 3. Compound Treasury: Compound har også skreddersydd sine tjenester for større bedrifter og selskap. De tilbyr muligheten til å tjene 4 prosent renter på diverse sparekontoer og renteprodukter, samt at de gir transparens rapportering for selskaper. Det er med andre ord et attraktivt tilbud som kan fange interessen til flere ledene selskap.
Compound Crypto (COMP).

Er Compound en god investering?

Om Compound er en god investering krever at vi kan se inn i fremtiden, noe vi dessverre ikke kan. Det er for øvrig flere ting som gjør det interessant å følge kryptoens utvikling videre. Det at Compound tilbyr en tjeneste der du både kan tjene renter på låne ut kryptoaktiva og låne krypto for å bedre utnytte avkastningspotensial, gjør det til en særs spennende kryptovaluta.

Det hersker liten tvil om at plattformen tilbyr noe attraktivt, og da særlig om DeFi-protokoller skulle få større betydning i fremtiden. Dermed er det riktig å anta Compound kan stige i verdi i fremtiden, noe også flere kryptoeksperter har spådd.

Anerkjente prognoseselskap, som Wallet Investor og Capital Coin, anslår at COMP kan være verdt opptil 800 dollar ved utgangen av 2025. Dette tilsvarer i så fall en oppgang på over 500 prosent.

Samtidig er det viktig å huske at dette er en investering med høy risiko. Prisen påvirkes nemlig av flere uforutsigbare faktorer, og kan derfor falle markant innenfor korte tidsperioder. I tillegg er konkurransen beinhard, da det finnes flere DeFi-protokoller som er direkte konkurrenter til Compound.  

Compound Kurs – Hva påvirker prisen?

Compound kurs er som vi har vært inne på preget av enorme svingninger. En prisvariasjon på opptil 10 prosent på en og samme dag er langt ifra unormalt, og ved flere tilfeller har COMP opplevd markante fall og bratte oppturer.

Ved første handelsdag hadde kryptoen en pris på 78 dollar, mens den uken etter hadde en pris på 336 dollar. Etter det fulgte en nedgangsperiode, før den begynte en ny himmelferd i starten av 2021. I mai nådde kursen sin beste notering noensinne med en pris på 854 dollar, mens Compound kurs i dag er på 161 dollar.

Årsakene til de merkverdige svingningene er flere og sammensatte, men i all hovedsak er det fordi prisen styres utelukkende av tilbud og etterspørsel. Dette påvirkes igjen av flere faktorer, som sosiale trender, popularitet, nyheter, sosiale medier og gruvedrift.

For å se Compound kurs live, klikk her.

Compound

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Compound?

Om du bør kjøpe Compound eller ikke kommer an på din risikotoleranse. Et volatilt marked gir enorme muligheter for gevinster, men risikoen er også vesentlig større.

Compound, og øvrige kryptoaktiva, har lenge vært populær blant tradere som ønsker fortjeneste på kort sikt. Dette fordi prisen kan variere med opptil 10 prosent på en og samme dag. Er du, som nevnt, oppdatert på kursutviklingen og faktorene som påvirker, kan du forholdsvis enkelt forutsi mindre prisbevegelser og på den måten oppnå gevinst.

Nå er det også slik at Compound er en del av det fremadstormende DeFi-markedet, som stadig flere tror vil være viktig for fremtiden. Derfor kan COMP være en potensielt spennende investering også på lengre sikt.

KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Compound?

Compound er en desentralisert utlånsplattform hvor brukere kan låne ut kryptoaktiva og tjene passive inntekter i form av renter.  

Hvordan kjøpe Compound?

Du må først opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Deretter gjør du et inskudd før du kan kjøpe Compound.

Hvor kan jeg kjøpe Compound?

Du kan kjøpe Compound på handelsplattformen Coinbase.

Kan jeg kjøpe Compound med kredittkort?

Ja, hos Coinbase kan du kjøpe Compound både kredittkort og bankoverføring.

Er Compound en god investering?

 Compound er en investering som gir gode muligheter for enorme gevinster, men pass på at også risikoen er høy. Dette på grunn av høy volatilitet.

Må jeg betale skatt på Compound investeringen?

Det må du dersom du tar ut penger med fortjeneste. Avslutter du handelen med tap trenger du ikke skatte. Det er også du selv som er ansvarlig å rapportere til skatteetaten.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen