Compound Kurs i Sanntid (COMP/NOK) & Kurshistorikk

compound-governance-token
compound-governance-token

Compound (COMP)

Price
513.01

Se og følg Compound kurs i denne artikkelen. Du finner live graf over kursutviklingen, der vi også forklarer hva som påvirker prisen. Helt til slutt vurderer vi hva som gjør dette til en spennende investering.

Merk at Compound kurs er styrt av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Høy volatilitet og kraftige svingninger er et typisk kjennetegn, der prisbevegelser på opptil 10 prosent på en og samme dag er langt ifra unormalt. Det gir fordeler, men også betydelige ulemper.

Lurer du på hva Compound er? Da anbefaler vi at du leser videre.

KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Compound?

 • Compound er en desentralisert utlånsprotokoll som lar brukere tjene renter på kryptoaktivaene sine. Du kan med andre ord «låne ut» krypto og få renter på dem, og dermed oppnå passive inntekter.
 • Compound Crypto (COMP) er en kryptovaluta, og den fungerer som «hovedvalutaen» på Compound-plattformen. Eiere av COMP har stemmerett og kan foreslå endringer i protokollen.
 • COMP er rangert blant de 100 største på markedet, og har en markedsverdi på over 900 millioner dollar.
 • Compound Coin Kurs er meget volatil. Dette muliggjør svært høye gevinster på kort sikt, men betyr også høyere risiko.  
KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Compound Kurs Graf – Slik har prisen utviklet seg

Compound kom på markedet i juli 2020 og ble da en del av det mektid DeFi-universet. DeFi er en forkortelse for desentralisert finans, som i bunn og grunn finansielle tjenester der ingen tredjepart som banker er involvert.

DeFi var et brennhett tema da Compound ble lansert, som nok er en viktig årsak til hvorfor prisen skøyt til værs. Ved første handelsdag hadde kryptoen en pris på 78 dollar, mens den uken etter hadde en pris på 336 dollar.

Etter det fulgte en nedgangsperiode, før den begynte en ny himmelferd i starten av 2021. I mai nådde kursen sin beste notering noensinne med en pris på 854 dollar, mens Compound kurs i dag er på 161 dollar.

Som du ser av grafen, er det en kurs som varierer voldsomt – men hvorfor? I neste avsnitt forklarer vi hva som påvirker Compound kurs.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hva påvirker COMP kurs?

Å forstå hva som påvirker kursutviklingen er viktig skal du investere i kryptovaluta, og da spesielt om du ønsker å aktivt spekulere i prisbevegelsen for å oppnå fortjeneste på kortere sikt. Du kan da enklere forutsi fremtidige bevegelser, og på den måten forhindre tap og sikre gevinster.

Merk at det er flere underliggende faktorer som påvirker prisen, men med en grunnleggende forståelse kan du altså enklere forutsi fremtidige bevegelser på kortere sikt.

Det som påvirker kursen er:

 • Tilbud og etterspørsel: Tilbud og etterspørsel sier noe om antall mynter som er tilgjengelig og antall kjøpere. Flere kjøpere (høyere etterspørsel) tilsier en økende pris, mens færre kjøpere (lavere etterspørsel) tilsier synkende pris. Er også tilbudet lavt indikerer det større prisvekst enn når tilbudet er stort. Siden Compound har et noe begrenset tilbud på totalt 10 millioner har prisen potensial til å stige ekstremt mye, skulle etterspørselen øke.
 • Hype, popularitet og sosiale trender: Hype, sosiale trender og popularitet er det som i størst grad påvirker etterspørselen. Dermed har sosiale medier stor påvirkningskraft på kursutviklingen. Opplever Compound mye hype på sosiale medier og folk omtaler seg positivt om kryptoen, er det tenkelig at etterspørselen stiger og derav prisen. I motsatt tilfelle hvor omtalen er negativ, vil nok etterspørselen og prisen falle.
 • Nyheter om kryptoen og markedet generelt: En annen ting som påvirker etterspørselen er nyhetene og kryptomarkedets generelle utvikling. I mai 2021 ble det kjent at Kina ville forby all form for kryptoutvinning noe som førte til dramatiske kursfall i markedet. Derfor kan det lønne seg å følge med på nyhetene. Skulle nyhetene omtale kryptoen i positiv forstand vil prisen typisk stige, mens i motsatt tilfelle der omtalen er negativ vil prisen mest sannsynlig falle.    
 • Compounds utvikling: Utviklingen til kryptoen har selvsagt også betydning. Skulle utlånsplattformen adopteres i betydelig grad og benyttes av flere selskap, vil dette slå positivt ut på prisutviklingen. Også DeFi-markedets utviklingen vil ha en viss betydning.
 • Gruvedrift: Gruvedrift, enten mining eller staking, er det som utvinner nye kryptovaluta. Det er altså dette som påvirker tilbudet. Et høyt tilbud tilsier en noe lavere pris mens et lavere tilbud tilsier høyere pris, men dette er naturligvis også påvirket av etterspørselen. For tiden finnes det rundt 6 millioner Compound tokens, mens den totale forsyningen er på 10 millioner. Når de resterende myntene utvinnes vil prisen falle noe på grunn av et større tilbud.

Lær mer om kryptovaluta kurser her.

Compound kurs

Compound kurs prognose – Kommer prisen til å stige?

Å spå kursutviklingen til Compound er en krevende oppgave som er påvirket av flere uforutsigbare faktorer. Derfor er det vanskelig å si eksakt hva Compound kurs kommer til å bli i fremtiden. Det er imidlertid tilsynelatende bred enighet blant ekspertene om at det er en krypto med et langsiktig potensial.

Det algoritmiske analyseverktøyet, Wallet Investor, og prognoseselskapet, DigitalCoin, tror kryptoen kan stige til 450 dollar innen utgangen av 2024 og slå gamle rekorder ved slutten av 2025. Deres antagelser er bygget på DeFis nåværende popularitet og etterspørsel. De antar at desentralisert finanstjenester, som Compound, vil i større grad være brukt av allmennheten. De vurderer også Compound som en attraktiv tjeneste, ettersom det er en utlånsprotokoll hvor man kan tjene passive inntekter i form av renter.  

Samtidig presiserer de at deres prognoser kun er basert på forventinger om DeFi-markedets generelle vekst, og ikke kryptoen i seg selv. Det finnes nemlig en rekke DeFi-protokoller som er nokså lik Compound, og derfor er det ikke gitt at det er nettopp COMP som skal vokse frem som den mest betydelige.

Du må derfor gjøre egne undersøkelser og selv vurdere om du COMP kurs kan stige i fremtiden.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Compound?

Om du bør kjøpe Compound eller ikke kommer an på din risikotoleranse. Et volatilt marked gir enorme muligheter for gevinster, men risikoen er også vesentlig større.

Compound, og øvrige kryptoaktiva, har lenge vært populær blant tradere som ønsker fortjeneste på kort sikt. Dette fordi prisen kan variere med opptil 10 prosent på en og samme dag. Er du, som nevnt, oppdatert på kursutviklingen og faktorene som påvirker, kan du forholdsvis enkelt forutsi mindre prisbevegelser og på den måten oppnå gevinst.

Nå er det også slik at Compound er en del av det fremadstormende DeFi-markedet, som stadig flere tror vil være viktig for fremtiden. Derfor kan COMP være en potensielt spennende investering også på lengre sikt.

KJØP COMPOUND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Compound?

Compound er en desentralisert utlånsplattform hvor brukere kan låne ut kryptoaktiva og tjene passive inntekter i form av renter.  

Hva er Compound kurs i øyeblikket?

I skrivende stund er Compound kurs 153 dollar.

Hva påvirker COMP kurs?

Det er flere faktorer som påvirker prisen, men særlig forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Dette påvirkes igjen av faktorer, som hype, sosiale trender, popularitet og gruvedrift.

Hvordan kjøpe Compound?

Du må først opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Deretter gjør du et inskudd før du kan kjøpe Compound. For mer informasjon, les artikkelen; Kjøpe Compound.

Er Compound en god investering?

Compound er en investering som gir gode muligheter for enorme gevinster, men pass på at også risikoen er høy. Dette på grunn av høy volatilitet.  

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen