Kjøp Dash: Flott guide (2024 oppdatering)

Å kjøpe Dash, eller en annen kryptovaluta, er trolig noe du vurderer siden du landet på denne siden. Dash er en av de eldre kryptovalutaene, og den minner litt om Bitcoin i måten den er bygget på, da de har en forholdsvis lik blockchain-teknologi. Det er blant en av de mest verdifulle kryptovalutaene som er tilgjengelige i verden, og kanskje er det derfor vurderer du å kjøpe Dash – enten for å overføre med eller fordi du ønsker å investere i Dash.

Prisen på Dash påvirkes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen. En prisvariasjon på rundt 10% på en dag er ikke unormalt for Dash.

Ikke skremt bort enda?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Dash!

KJØP DASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Dash trinn for trinn

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe DASH, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP DASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Dash ?

Kryptovalutaen Dash ble lansert i 2014 og er derfor en av de eldste kryptovalutaene. Til å begynne med var Dash kjent som Darkcoin, men skiftet senere navn av ukjente årsaker. Dash ble bygget for å tilby utrolig sikre og 100 % anonyme transaksjoner, som gir brukerne muligheten til å opprettholde personvernet sitt.

I utgangspunktet ønsket Dash å fokusere på å sikre brukernes anonymitet, men har siden endret retning og har i stedet fokusert på å bli en digital valuta som f.eks. Bitcoin, hvor de ønsker å bli en valuta for transaksjoner mellom enkeltpersoner og bedrifter. Dette ble godt mottatt av brukere og Dash har derfor økt massivt, noe som gjør det til en av de mest verdifulle kryptovalutaene i verden.

Dash lar deg gjøre lynraske transaksjoner uten et mellomledd, noe som har gitt dem mange brukere. På sett og vis er programvaren identisk med Bitcoin, da den er bygd på samme teknologi, nemlig Blockchain.

Eier du mer enn 1000 DASH kan du bli MasterNodes, som betyr at du har stemmerett når ny teknologi skal lages, for å sikre at teknologien deres forblir optimalisert riktig.

DASH er en direkte konkurrent til både Litecoin og Bitcoin Cash, ettersom deres ambisjoner er å bli den største betalingsmetoden mellom mennesker etter Bitcoin. Du kan lese mer om hvordan du investerer i Bitcoin eller om hvordan investere i Ethereum hvis du er interessert i noen av de store kryptovalutaene.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer, kan du lese vårt innlegg om kjøp av kryptovalutaer her .

Er Dash en god investering?

Hvorvidt Dash er en god investering avhenger av hvordan fremtidens teknologi i Dash er bygget og om de vil komme foran sine ledende konkurrenter. De er ikke helt på høyde med sine toppkonkurrenter, men de er fortsatt en av de største kryptovalutaene i verden basert på deres samlede verdi. Derfor, på spørsmålet om Dash er en god investering vil man kun kunne svare på det med det faktum at det avhenger av om kryptovalutamarkedet vil gå opp eller ned og om de fortsetter å være noen av de ledende og mest verdifulle kryptovalutaene der ute. Vi kommer, i likhet med de andre store kryptovalutaene, til å følge nøye med på kryptoen i årene som kommer.

Følg Dash-kurs her .

KJØP DASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Dash?

Dash er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. Prisen på Dash bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Dash?

Du kan kjøpe Dash på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå. Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Dash innen 5 minutter.

Les vår guide til å kjøpe Dash.

Hvordan investere i Dash?

Du kan investere i Dash enten ved å kjøpe en Dash direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Dash.  Dersom du ikke ønsker å bruke Dash som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Dash med kredittkort?

Du kan kjøpe Dash med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Dash ved kontooverføring?

Du kan kjøpe Dash med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase-handelsplattformen kan du kjøpe Dash ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Dash?

Når du som privatperson kjøper og selger Dash, anses det av Skatt som spekulasjoner. 
Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salg av Dash.

Hvordan selge Dash?

Hvordan du selger Dash, avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Dash i banken?

Du kan ikke kjøpe Dash i de aller fleste danske banker. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Dash, men hvis du ønsker å eie en Dash må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen