Kjøp dYdX: Komplett guide (2024 oppdatering)

Kjøpe dYdX (DYDX)? Eller vil du bare finne ut hva for en kryptovaluta dYdX er? dYdX er en lag-2 desentralisert handelsplattform bygget på Ethereums blockchain, som støtter flere finansielle produkter som marginhandel, leveraged trading og spot trading. I tillegg til dette kan du bruke dYxX blockchain-plattformen til lån og utlån av kryptoaktiva, som allerede er meget populært i kryptovalutaverdenen. Dessuten har dYdX utviklet den mest populære desentraliserte marginhandelsplattformen.

Prisen på dYdX bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene. Det betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen, der 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for dYdX.

Ønsker du å vite mer?

Så les videre og lær hvordan du investerer i dYdX!

KJØP DYDX HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første dYdX trinn for trinn

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe DYDX, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP DYDX HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er dYdX?

dYdX ble grunnlagt i 2017 og er den mest populære desentraliserte marginhandelsplattformen, hvor flere milliarder kroner i året omsettes gjennom plattformen. dXyX har bygget en lag-2 desentralisert handelsplattform som er bygget på Ethereums blokkjedeteknologi, hvor de støtter et bredt spekter av finansielle produkter som marginhandel, giret handel og spothandel. I tillegg til det kan du også bruke plattformen til både innskudd og utlån. Årlig opprettes det smarte kontrakter for flere milliarder årlig gjennom dYdX-plattformen, noe som sier alt om den vanvittige brukermassen.

I utgangspunktet er marginhandel noe mange investorer bruker for å forstørre avkastning. Det går rett og slett ut på at man låner penger for å kunne gjøre enda større investeringer. Her kan en kryptovaluta-investor satse på at prisen på en kryptovaluta vil bevege seg enten opp eller ned, og med en marginhandel kan du øke sjansen for å øke gevinsten dersom du får det riktig. Men det betyr også at tapene forstørres om du spekulerer feil.

Når du bruker Margin Trading har du også en høyere risiko for å tape pengene dine, for når verdien på sikkerheten faller under et visst punkt, vil sikkerheten automatisk selges for å betale tilbake dette lånet.

Det som skiller dYdX fra andre handelsplattformer er at det i stedet for individuelle låntakere og långivere er én stor lånepool som styres av Smart-kontrakter, som gjør at det skjer helt automatisk.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt og kjøpe kryptovalutaen din her .

Er dYdX en god investering?

dYdX er uten tvil en spennende kryptovaluta, og de har også skapt en av de ledende kryptovalutahandelsplattformene med mulighet for leverage og margin trading, samt mulighet for innskudd og utlån av kryptovaluta. Planene for fremtiden er også store, hvor de fortsatt ønsker å utvikle sin produktportefølje med ytterligere kryptovalutaer.

dYdX har utvilsomt blitt et av de mer lukrative prosjektene, da de har blitt investert i av store venturekapitalfond samt store investorer innen kryptovaluta, hvor de bl.a. i 2021 samlet inn 65 millioner dollar som en del av en investeringsrunde. I tillegg er dYdX også en av de mest lønnsomme virksomhetene når man ser på kryptovalutamarkedet, og har stor suksess med å få nye brukere til plattformen.

dyDx er uten tvil en kryptovaluta som vi holder et godt øye med.

KJØP DYDX HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er dYdX?

dYdX er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. Prisen på dYdX bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en dYdX (DYDX)?

Du kan kjøpe dYdX på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskeligere enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå. Vi har skrevet en guide om hvordan du kan eie din første dYdX innen 5 minutter.

Les guiden vår for å kjøpe dYdX

Hvordan investere i dYdX?

Du kan investere i dYdX enten ved å kjøpe en dYdX direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på dYdX. Dersom du ikke ønsker å bruke dYdX som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe dYdX med kredittkort?

Du kan kjøpe dYdX med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe dYdX med kontooverføring?

Du kan kjøpe dYdX med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe dYdX ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på dYdX?

Når du som privatperson kjøper og selger dYdX, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har fortjeneste eller tap ved salg av dYdX.

Hvordan selge dYdX?

Hvordan du selger din dYdX avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe dYdX i banken?

De færreste banker lar deg kjøpe kryptovaluta. Noen enkeltbanker, som Saxo Bank, lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på dYdX, men skal du eie en dYdX må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen