Kjøp Enjin Coin: Flott guide (2024 oppdatering)

I denne artikkelen går vi gjennom alt som omhandler kryptovalutaen, Enjin Coin. Vi forklarer hvordan kjøpe Enjin, hvor det er best å kjøpe fra – og ikke minst, hva det egentlig er?

Enjin, som er et økosystem for desentraliserte spillplattformer, fungerer i all hovedsak som en slags digital markedsplass for non fungible tokens (NFT). NFT-er, eller digital kunst som det også er kjent som, har blitt usedvanlig populære i 2021. Dette har gjort at stadig flere velger å kjøpe Enjin coin.

Bare siste året er Enjin kurs oppe mer enn 1000 prosent, og siden lanseringen i 2017 er kryptoens avkastning på mer enn 10,000 prosent. Men er det en god investering? Vi diskuterer mulige fremtidsprognoser lengre ned i artikkelen.

KJØP ENJIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Enjin?

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe ENJ, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

 • Opprett en konto på Coinbase.
 • Fullfør ID-verifisering.
 • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
 • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
 • Husk å sette opp stop-loss.
 • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP ENJIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøpe Enjin Coin – Steg for steg

I dette avsnittet beskriver vi hvordan kjøpe Enjin Coin og hvor det er best å kjøpe i fra. Vi anbefaler å handelsplattformen Coinbase, fordi det er en trygg aktør med svært gunstige priser.

Om du heller foretrekker andre plattformer, har vi i neste avsnitt beskrevet hva du bør se etter for å finne en plattform tilpasset deg og dine behov.

Målet med denne guiden er å gjøre det enklere for deg å kjøpe ENJ. Så om du følger den stegvis vil du på kort tid ha investert i den populære kryptovalutaen. Alt du behøver å gjøre er å:

 • Finne en kryptobørs
 • Registrere deg og opprette konto
 • Gjøre et innskudd
 • Starte investeringen

Hva er Enjin Coin?

Enjin Coin er en kryptovaluta som ble lansert i 2017. Kryptoen brukes på et økosystem for desentraliserte spillplattformer,kalt Enjin Network. Der kan brukere utvikle egne spill og verdener, samt chatte med hverandre på en slags sosialspillplattform.

Dette blokkjedebasert-økosystemet ble grunnlagt i 2009, og vokste raskt i omfang. Etter kun få år hadde Enjin Network over 20 millioner brukere.

Det er imidlertid de siste årene at Enjin virkelig har fått annerkjennelse blant allmenheten i verden. Dette først og fremst på grunn av den økende populariteten til krypto, desentralisering og blokkjede-teknologi, men også mye fordi NFT-er har skutt fart.

Hva gjør Enjin unik?

Først og fremst er Enjin unik da det er et av de første desentraliserte spillplattformene på markedet. I nyere tid har for øvrig også flere slike plattformer vokst frem, deriblant Decentraland, men Enjin er et unikum i den forstand at nettverket driver et helt økosystem av flere forskjellige spillplattformer, noe som gjør den til den aller største.

Totalt har dette økosystem flere titalls millioner brukere, og da mye takket være at det er en markedsplass for NFT-er. Her kan du utvikle egne og selvsagt kjøpe andres NFT-er. Ikke nok med det – Enjin har i tillegg partnerskap med flere betydelige selskaper som NRG eSports, Unity og PC Gamer.

På sikt håper utviklerne av det desentraliserte økosystemet i større grad å integrere virtuelle online spill med blockchain-teknologier. De er allerede godt i gang, hvilket er grunn til at Enjin coin i dag er en «topp 100» med en markedsverdi på rundt 2 milliarder dollar.  

 

Enjin coin logo

 

Er Enjin (ENJ) en god investering?

Enjin er et ambisiøst prosjekt med et betydelig potensial. De har også fanget mye oppmerksomhet, spesielt blant NFT- og spillfanatikere, og er derfor en kryptovaluta med for tiden høy etterspørsel.

De kan også vise til solide inntekter og en betydelig vekst de siste årene. Enjin kurs er som nevnt oppe med rundt 1500% det siste året. Samtidig er det grunn til å tro at prisen vil fortsette å stige ettersom NFT-er for tiden er en av de heteste trendene i kryptouniverset.

Flere av verdens mest anerkjente analytikere spår faktisk at prisen kan stige ytterligere i fremtiden, fordi de tror at digitale markedsplasser for NFT vil vokse videre.

Men selv om Enjin er et ambisiøst prosjekt med et betydelig potensial, er det viktig å være klar over at risikoen er høy. Det er først med tiden at vi vil kunne som om Enjin faktisk klarer å holde sine mange løfter. Krypto og Blockchain er enda noe nytt og uforstående for de fleste, hvilket betyr at det ikke er noen garantier for at kryptoen vil adopteres videre.

I tillegg er det en investering som svinger voldsomt i verdi. Her må du være forberedt på hyppige og markante svingninger.

Så for å konkludere; Enjin er meget spennende i den forstand at profittpotensialet er skyhøyt, men det er også en investering med høy risiko på grunn av kraftige prissvingninger.

Kjøp Enjin Coin fordeler og ulemper

 • Enjin Network er umåtelig populær. Økosystemet har mliooner av brukere og drifter flere forskjellige spillplattformer og markedsplasser for NFT.
 • Enjin Coin har en sterk vekst. Siden lansering har kryptoen steget med over 10,000 prosent, og bare siste året er den oppe med rundt 1500%.
 • Flere eksperter spår ytterligere vekst i fremtiden. Dette på grunn av NFTs høye popularitet.
 • Enjin Coin kurs er svært volatil. Det betyr høy risiko. Samtidig er det gunstig da det muliggjør gevinster på kortere sikt.

Enjin Kurs Prognose –  Vil ENJ stige i verdi?

Som nevnt er det flere prognoser på at ENJ kan stige mye i fremtiden. Dette er dog kun prognoser, altså antagelser og forventninger, og derfor ingen garantier. Ingen vet for sikkert hva som vi skje i fremtiden.

Det eneste som kan sies for sikkert, er at kryptoen vil fortsette å svinge i verdi. Dette på grunn av faktorene som påvirker Enjin Coin pris. Det er nemlig flere uforutsigbare faktorer som påvirker kursen, deriblant:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Hype, sosiale trender og omdømme
 • Nyheter og media
 • Utviklingen til kryptoen
 • Utvinning av nye mynter

De nevnte faktorene henger tett sammen og er påvirket av hverandre i ulike grad. Vi går ikke nærmere inn på det her, men for mer input kan du lese artikkelen Enjin Kurs. Her finner du også graf over prisutviklingen.

Enjin Coin

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Enjin Coin?

Enjin er en spennende investering på grunn av sitt høye profittpotensial, men investeringen innebærer også høy risiko på grunn av de kraftige prissvingningene.

Om du bør investere eller ikke, kommer derfor an på din risikotoleranse. Er du lite tilfreds med de hyppige svingningene, er det nok kanskje bedre å investere i fond eller aksjer.

Samtidig er det viktig å bemerke at svingningene er gunstige om du ønsker å oppnå fortjeneste på kort sikt. Du kan da aktiv spekulere i prisbevegelsene og på den måten tjene penger. I tillegg er Enjin også spennende på lengre sikt, da det er en markedsplass for NFT. NFT-er er nemlig et av de mest fremadstormende trendene på dagens marked.

Av den grunn er det langt fra utenkelig at prisen kan stige mye i fremtiden, noe flere av dagens kryptoeksperter virker å være forent om. Således mener vi at Enjin Coin vil være et godt tilskudd i en langsiktig og diversifisert kryptoportefølje.

Bare husk å aldri bruk mer penger enn du har råd til å tape og aldri forvent gevinster basert på historisk avkastning og prognoser. Ingen vet for sikkert hva som vi skje i fremtiden.

Les om kjøp av kryptovalutaer her.

Ofte stile spørsmål

Hva er Enjin Coin?

Enjin coin er en kryptovaluta som driftes på et økosystem for desentraliserte spillplattform, kalt Enjin Network. Enjin Network fungerer også som en markedsplass for non fungible tokens (NFT).

Hva er Enjin kurs i øyeblikket?

Enjin coin pris er i skrivende stund 2.3 dollar.

Hvor kan jeg kjøpe Enjin coin?

Du kan kjøpe Enjin på handelsplattformen Coinbase.

Hvordan kjøpe Enjin?

Du må først registrere deg hos en handelsplattform/kryptobørs. Vi anbefaler Coinbase. Deretter gjør du et innskudd, og så kan du begynne investeringen.

Er Enjin en god investering?

Enjin er en populære krypto med høy etterspørsel. Den har steget mye i verdi og spås ytterligere vekst fordi den fungerer som en markedsplass for NFT. Potensialet er med andre ord høyt, men det er også risikoen. Her svinger prisen voldsomt i verdi.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen