Kjøp Litecoin: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøp Litecoin (LTC) hvis du tror på visjonen som Litecoin har skapt med Peer to peer kryptovaluta, som er bygget for å gi raske og sikre transaksjoner ved hjelp av den nevnte blokkjedeteknologien. Litecoin er en av de mest omtalte kryptovalutaene, så hvis du vurderer å kjøpe Litecoin, så vil du i denne artikkelen bli klokere på hva Litecoin er før du investerer i Litecoin.

Prisen på Litecoin bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, noe som betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen og 10% prisfall/ økning på en i dag er ikke unormalt for Litecoin.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Litecoin!

KJØP LITECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Litecoin steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe LTC, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP LITECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Litecoin ?

Litecoin (LTC) er utrolig lik Bitcoin. Litecoin ble grunnlagt i 2011, som var noen år etter at Bitcoin kom til verden, og har siden den gang økt med mer enn 120 000 %, hvor prisen har økt massivt årlig siden lanseringen. Det er derfor også en av de eldste kryptovalutaene. Grunnlegger Charlie Lee grunnla Litecoin fordi han ønsket å skape et alternativ til Bitcoin. Den eneste reelle forskjellen mellom Litecoin og Bitcoin er faktisk at det er raskere å gjøre overføringer med Litecoin, som er 4 ganger raskere å overføre pengene sine gjennom.

Litecoin fungerer akkurat som når du kjøper Bitcoin , ved å være en desentralisert «mynt» med hele 84 millioner Litecoins, som du kan få gjennom mining, som er 4 ganger så mange mynter som Bitcoin, som har 21 millioner Bitcoins, som potensielt kan være en fordel for Litecoin i fremtiden.

En av fordelene med mine Litecoins er at algoritmen som kreves for mine Litecoins er mindre kompleks enn f.eks. Bitcoins, noe som betyr at det kan være flere om å utvinne Litecoins på grunn av den lettere tilgjengeligheten.

Akkurat som de fleste andre kryptovalutaer er Litecoin en del av et såkalt «Open-Source» betalingsnettverk som betyr at de er tilgjengelige for alle. Nettverket kalles blokkjede og er selve grunnlaget bak handelen med kryptovaluta, hvor denne kryptovalutaen er 100 % desentralisert, noe som betyr at ingen kan kontrollere eller administrere den.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer, kan du lese vårt innlegg om kjøp av kryptovalutaer her .

Er Litecoin en god investering?

Hvorvidt Litecoin er en god investering avhenger av om prisen vil fortsette å stige i fremtiden. Det er viktig å huske at enhver kryptovaluta er utrolig volatil, noe som betyr at valutakursen kan svinge utrolig mye opp og ned. Noen kryptovalutaer inkludert Litecoin kan oppleve en prisøkning på 100 % på en enkelt dag, mens det også kan gå andre veien en annen dag, så det er viktig å huske at å investere i Litecoin er like risikabelt som enhver annen investering.

Grunnleggeren av Litecoin har uttalt at han ønsker at Litecoin skal være kryptovalutaens svar på sølv, mens Bitcoin er gull. Om du vil investere i kryptovalutaens svar på sølv, når muligheten til å investere i Bitcoin som i dette tilfellet er gull, er helt opp til deg, men som med enhver annen investering gir det ofte god mening å spre investeringene dine og dermed få diversifisert porteføljen din. I tillegg kan det også være en fordel for Litecoin på sikt at deres overføringer er raskere enn deres «storebror» Bitcoin, men det er selvsagt ingen som vet hva fremtiden bringer. Uansett hva, vil vi følge Litecoin tett i årene som kommer.

Se Litecoin-kurs her .

KJØP LITECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Litecoin?

Litecoin er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Litecoin bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Litecoin?

Du kan kjøpe Litecoin på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. 
Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Litecoin innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe Litecoin

Hvordan investere i Litecoin?

Du kan investere i Litecoin enten ved å kjøpe en Litecoin direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Litecoin. Dersom du ikke ønsker å bruke Litecoin som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Litecoin med kredittkort?

Du kan kjøpe Litecoin med kredittkort på nesten alle kryptovalutabørser. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Litecoin med kontooverføring?

Du kan kjøpe Litecoin med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe Litecoin med kontooverføring hvis du overfører minst $200

Må du betale skatt på Litecoin?

Når du som privatperson kjøper og selger Litecoin, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har fortjeneste eller tap ved salg av Litecoin.

Hvordan ta ut Litecoin?

Hvordan du tar ut Litecoinen din avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Litecoin i banken?

Du kan ikke kjøpe Litecoin i de aller fleste danske banker. 
Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Litecoin, men hvis du ønsker å eie en Litecoin må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen