Litecoin Kurs i Sanntid (LTC/NOK) & Kurshistorikk

litecoin
litecoin

Litecoin (LTC)

Price
948.04
KJØP LITECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Se og følg utviklingen til Litecoin kurs her! «Peer-to-peer» kryptovalutaen som er bygget på en åpen kildekode er designet for å gi raskere, sikrere og rimeligere transaksjoner ved å bruke blokkjede-teknologi. Den minner veldig om Bitcoin, men siden den har som mål å bli «bedre» har den noen betydelige forskjeller. Les mer her.

Hvorfor kjøpe Litecoin?

 • Litecoin kurs er siden lanseringen i 2011 oppe med eventyrlige 120.000 prosent! Bare siste året er prisen oppe over 200 prosent.
 • Litecoin pris er svært volatil. Det gir muligheter til høye gevinster på kort sikt.
 • Flere ser et høyt vekstpotensial da kryptoen anses som en «forbedret» versjonen av Bitcoin. Litecoin er nemlig mer skalerbar og har raskere transaksjonstid enn kryptoens flaggskip.
 • Den er allerede anerkjent av betydelig merkevarer, og kryptoen har blitt omtalt som «overtageren» til Bitcoin av blant annet Wall Street Journal, CNBC og The New York Times.   

Usikker på hvilken handelsplattform du skal kjøpe Litecoin fra? Vi anbefaler Coinbase! Her handler du uten kurtasje og til lave spreads.

KJØP LITECOIN HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Litecoin kurs graf—Slik har prisen utviklet seg!

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hold deg oppdatert på prisutviklingen! Det er viktig skal du lykkes med handelen. Kryptovaluta er nemlig svært volatile objekt, som betyr at prisen vil svinge hyppig og kraftig. Er du oppdatert vil du ikke bare enklere sikre gevinster, men også redusere risikoen for betydelige tap.

Litecoin Pris historikk—Hva forårsaker kursendringene?

Litecoin har på sine 10 år på markedet opplevd betydelige prisendringer. Ved lansering kostet én mynt rundt 1 dollar, mens den i dag handles for 140 dollar. Dette er også en del ned fra toppnoteringen i mai 2021, da Litecoin pris var på hele 410 dollar.

Så hva er det som egentlig forårsaker de kraftige prisendringene? Vi forklarer i dette avsnittet hvilke faktorer som påvirker prisen, og hvordan disse henger sammen. Med innsikt i hvilke faktorer som påvirker, samt en grunnleggende forståelse for hvordan de henger sammen får du bedre forutsetninger til å lykkes med handelen. Du vil da enklere kunne sette en egen Litecoin pris prognose.

Litecoin kurs påvirkes av:

 • Tilbud og etterspørsel: Med tilbud og etterspørsel menes hvor mange mynter som er tilgjengelige og hvor mange som ønsker å kjøpe kryptoen. Er tilbudet mindre enn etterspørselen vil prisen stige, men er tilbudet høyere kan du forvente en fallende pris. Det er viktig å forstå at det er tilbudet og etterspørselen som er den mektigste katalysatoren for Litecoin pris – men hva er det som påvirker tilbudet og etterspørselen? Det er her omtale, media, sosiale medier, samt mining spiller en stor rolle.
 • Media og omtale: Det som i størst grad påvirker etterspørselen, altså interessen til folk, er hva som skrives i media, og den generelle omtalen blant folk. Opplever Litecoin positiv medieomtale og mye «opphaussing» på sosiale medier, kan du forvente en økende etterspørsel og dermed en stigene pris. Eksemplene på dette er mange. Elon Musks hype av dogecoin som førte til kraftig prisvekst, og nå i nyere tid Kinas bitcoin mining forbud som førte til fatale fall. Holder du deg oppdatert på mediebilde og den generelle omtalen kan du altså enklere forutse en fremtidig prisbevegelse. Er omtalen dårlig vil prisen falle, men er omtalen god vil prisen stige.
 • Litecoin Mining. Mining er det som påvirker tilbudet, altså hvor mange mynter som er tilgjengelige. Mining er selve prosessen med å utvinne mynter fra blokkjeden og denne gruvedriften er blitt svært populær siden minere blir belønnet med et bestemt antall mynter. LTC har en maksimal tilførsel på 84 millioner, der 66 millioner av dem sirkulerer på markedet. I det de resterende myntene mines kan du forvente at prisen faller noe, da tilbudet blir større.
 • Resten av markedet: Å følge utviklingen til resten av markedet er også lurt investerer du i Litecoin. Særlig Bitcoin som regnes som markedets bjellesau, kan være lurt å holde et ekstra godt øye med. Faller eller stiger Bitcoin pris er det meget at Litecoin pris følger etter.
Litecoin Kurs 2021 — LTC Graf (sanntid)

Litecoin prognose – vil prisen øke i fremtiden?

På grunn av den høye volatiliteten og de relativt ustabile faktorene som påvirker prisen, er det vanskelig å si nøyaktig hvordan prisen kommer til å utvikle seg i fremtiden. Det som i alle fall er sikkert er at den kommer til å fortsette å være volatil.

Her må hyppige svingninger medregnes og i perioder kan den vokse voldsomt for å så oppleve like ekstreme fall kort tid etter. Dette har allerede skjedd flere ganger som i 2017 og nå i nyere tid, der prisen både steg og falt flere hundre prosent innenfor en tidsperiode på få måneder. Fordelen med et slikt markedet er at det er fullt mulig å oppnå høye gevinster på kort sikt.

Ved å analysere Litecoin graf og holde seg oppdatert på faktorene som påvirker prisen, kan spesielt spekulanter med høyere risikotoleranse nyte godt av svingningene til å oppnå høye gevinster. Dessuten kan det være en spennende investering sett i et langsiktig perspektiv. Dette på grunn av teknologien og framtidsutsiktene til kryptovalutaen.

Det er nemlig flere eksperter og analytikere som ser en høy oppside på lengre sikt. Litecoin som regnes som en «utviklet» og «forbedret» versjon av Bitcoin, har allerede blitt anerkjent av en rekke merkevarer rundt i verden, og skulle enda flere bransjer ta i bruk teknologien for å bedre skalerbarheten og oppnå raskere transaksjoner til en lavere kostnad, er det ingen grenser for hvor vanvittig Litecoin kurs utvikling kan komme til å bli.

Bare husk at selv med et betydelig potensial, er det likevel ansett som en investering med høy risiko. I prinsippet er det like stor sjanse for å falle ned til null som prisvekst. Det er imidlertid lite som tyder på at det skal skje. Litecoin er en meget populær krypto med lang fartstid på markedet, og som har etablert seg som ledene med en markedsverdi på 11 milliarder dollar.

Litecoin Pris

Oppsummering—Bør jeg investere i Litecoin?

 • Litecoin kurs er oppe med 120.000 prosent siden lansering, og er siste året oppe med over 200 prosent.
 • Prisen er meget volatil. Høy volatilitet betyr høyere risiko, men det gir også gode muligheter for høye gevinster på kort sikt.
 • Litecoin pris styres av særlig tilbud og etterspørsel, samt medieomtale og mining.
 • Holder du deg oppdatert på kursutviklingen vil du enklere sette en egne Litecoin pris prognose. Du vil da enklere kunne sikre gevinster, og samtidig redusere risikoen for tap.
 • Det er enkelt å kjøpe Litecoin. Alt du må gjøre er å opprette konto hos en pålitelige handelsplattform, gjøre et innskudd og starte investeringen! Vi anbefaler Coinbase. Her får du gunstige priser og en rekke praktisk verktøy til Litecoin kurs graf analyse.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Litecoin?

Litecoin er en kryptovaluta som er utviklet for å gi raskere transaksjoner til en lavere kostnad, ved å bruke en åpen kildekode og et «peer-to-peer» nettverk. Den minner mye om Bitcoin.

Er Litecoin en god investering?

Litecoin har en vanvittig vekst siden lanseringen i 2011. Dessuten regnes det som en krypto med et betydelig potensial! Bare pass på at prisen er volatil. Høy volatilitet betyr høyere risiko, men det gir også muligheter for gevinster på kort sikt.

Bør jeg kjøpe Litecoin?

Det kommer an på dine preferanser, men Litecoin har en sterk vekst de siste årene. Dessuten er det en spennende investering for aktive tradere som ønsker gevinster på kort sikt. Bare gjør deg inneforstått med risikoen investeringen innebærer før du kjøper Litecoin.

Hva er Litecoin pris?

I skrivende stund er Litecoin kurs 175 dollar. Prisen endres imidlertid raskt! Prisen endrer seg hele tiden. Se
Litecoin kurs i sanntid.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen