Kjøp Terra: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Terra (LUNA)? Eller vil du bare finne ut hva slags kryptovaluta Terra er? Terra er en av de største stabelmyntene da de er blant de 10 største kryptovalutaene på markedet målt i markedsverdi. Stablecoinen er stabil ettersom den følger prisen et underliggende objekt.

Prisen på Terra bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene, men er likevel stabil fordi kryptoen slavisk sporer verdien til 1 dollar. Dette er en sterk motsetning til resten av markedet som normalt påvirkes kraftig av gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger, der prisen kan variere med opptil 10% på en dag.

Ønsker du å vite mer?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Terra!

KJØP TERRA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Terra steg-for-steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe LUNA, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP TERRA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Terra?

Terra (LUNA) er en blokkjedeplattform med åpen kildekode for stablemynter. LUNA er et symbol på blokkjedenettverket Terra, som har blitt på topp 10 av de største kryptovalutaene hvis man ser på markedsverdien.

Terra er et prosjekt hvor målet er å oppnå en betalingsform litt som f.eks. Stripe, hvor du har mulighet til å motta kryptovaluta på nettbutikker og butikker. Målet er å gi besøkende muligheten til å bruke kryptovalutaen sin, men uten å ta store kutt av inntektene nettbutikkene ellers er vant til. I stedet kan du som forbruker oppnå andre fordeler som rabatter, som kan bidra til å øke salget for nettbutikken.

Terra ble grunnlagt av Daniel Shin og Kwon som er selskapets direktører. Kwon er en 29 år gammel tidligere ansatt i Microsoft. Terra-plattformen tjener ikke penger på transaksjonene i seg selv, så derfor har de hatt et stort behov for finansiering. De har derimot hentet inn over 200 millioner dollar, noe som forteller litt om størrelsen på dette prosjektet. De har allerede bygget en betalingsapp i Korea, nemlig Chai, som er bygget på Terras blokkjede, som de har oppnådd mesteparten av veksten sin på.

I tillegg til deres kryptovaluta har de også andre prosjekter på gang som for eksempel Anchor-appen, som er en høyavkastningssparekonto, hvor du som eier av deres kryptovaluta kan få avkastning ved ganske enkelt å ha dine kryptovalutaer på kontoen din. De driver i tillegg å utvikler flere prosjekt som vi mest sannsynlig vil se mer av i fremtiden.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt om kjøpe kryptovaluta her .

Er Terra en god investering?

Det er vanskelig å svare på om Terra er en god investering for tiden. Men det er ingen tvil om at med sine enorme investeringer på over 200 millioner dollar fra store investorer, har de noen pengerike selskaper som tror på Terra-prosjektene. Mange tror at kryptovaluta er kommet for å bli, og har de rett, så er en betalingsløsning med kryptovaluta noe som kan ha et stort potensial, som kan bidra til at Terra er en god investering på sikt. Men husk at det ikke er noen garantier og at investering i kryptovaluta har en relativt høy risiko.

Se Terra kurset i sanntid.

KJØP TERRA HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Terra?

Terra er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. Prisen på Terra bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Terra (LUNA)?

Du kan kjøpe Terra på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskelig enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene ennå.Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Terra innen 5 minutter. Les vår guide til å kjøpe Terra.

Hvordan investere i Terra?

Du kan investere i Terra enten ved å kjøpe en Terra direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Terra. Dersom du ikke ønsker å bruke Terra som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være oppmerksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Terra med kredittkort?

Du kan kjøpe Terra med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. 
Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Terra ved kontooverføring?

Du kan kjøpe Terra med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase-handelsplattformen kan du kjøpe Terra ved kontooverføring hvis du overfører minst $200

Skal man betale skatt på Terra?

Når du som privatperson kjøper og selger Terra, anses det av Skatt som spekulasjoner. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å oppgi det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salg av Terra.

Hvordan selge Terra?

Hvordan du selge Terra avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Terra i banken?

Det er få banker som tilbyr kjøp og salg av Terra. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Terra, men hvis du ønsker å eie en Terra må du finne en annen handelsplattform som f.eks. Capital.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen