Kjøp Zcash: Flott guide (2022 oppdatering)

Ønsker du å kjøpe Zcash? Eller kanskje du ønsker å vite mer om kryptovalutaen? Da er du på rett plass. Her finner du alt informasjon som omhandler kjøp og salg av Zcash, og selvsagt mer dyptliggende om hva det er.

Zcash har sitt fokusområde på personvern, anonymitet og sikkerhet. Det er en kryptovaluta som minner mye om Bitcoin, men som i større grad tilbyr anonymitet ved digitale transaksjoner. Dette gjør det til en særs spennende kryptovaluta.

En annen ting som er viktig å vite med Zcash er at kursen er meget volatil. Det har sine klokkeklare fordeler, som mulighet for høye gevinster på kort sikt. Samtidig medfører det også høyere risiko.

Ønsker du å vite mer om kryptoen? Les videre og lær alt om Zcash (ZEC).

KJØP ZCHASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hvorfor kjøpe Zcash?

 • Zcash er en digital valuta som minner mye om Bitcoin, bare at den klarer å gjennomfører raskere og rimeligere transaksjoner. Som om ikke det var nok, Zcash tilbyr også fullstendig anonymitet ved alle transaksjoner, i motsetning til Bitcoin som kun kan sies å være «pseudonym».
 • Zcash kurs påvirkes av tilbud og etterspørsel. Dette gir kraftige svingninger, der en prisvariasjon på flere prosent på samme dag ikke er unormalt. Sagt med andre ord er det gode muligheter for høye gevinster på kort sikt, men pass på at også risikoen er vesentlig høyere.
 • Zcash er tilgjengelig på de største børsene. Det betyr stor tilgjengelighet, som igjen kan bety enorm prisvekst skulle etterspørselen øke.
 • Zcash er blant de 100 største kryptoene på markedet med en markedsverdi på over 1 milliard dollar.
KJØP ZCASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp Zcash – Steg for steg  

I dette avsnittet beskriver vi hvordan kjøpe Zcash. Det er en enkel og kortfattet prosess følger du guide stegvis. Helt tilslutt viser vi også hvordan selge Zcash, dersom du allerede har investert og ønsker å ta ut gevinster.

Vær oppmerksom på at guiden er tatt med utgangspunkt i eToro. Dette fordi det er vår foretrukne kryptobørs. Du kan imidlertid fint følge guiden også om du foretrekker andre plattformer.

Steg 1 – Velg kryptobørs

Før du kan begynne handelen er du nødt til å finne en kryptobørs/handelsplattform. Som nevnt er vår favoritt eToro, men det finnes en rekke plattformer som tilbyr Zcash. Vi anbefaler imidlertid å gjøre grundige undersøkelser før du velger en plattform.

Det er nemlig sånn at flere av aktørene er enten dyre eller lite brukervennlige. Noen strever attpåtil med sikkerheten. Derfor er det mye å ta hensyn når du skal velge handelsplattform, men med kriteriene nedenfor i bakhodet er vi sikker på at du finner en pålitelig handelsplattform:

 • Sikkerhet: Viktigst av alt må du forsikre deg om at plattformen er trygg. Det er kun når handelsplattformen er regulert og lisensiert du kan vite at den er trygg.
 • Kostnader: Kostnader som kurtasje, spredning, innskudd, uttak osv, er elementære å se på. Desto mindre du betaler i gebyrer, jo mer sitter du igjen med i gevinster.
 • Brukervennlighet: Vurder ditt erfaringsnivå og velg plattform deretter. Flere av dagens plattformer er nemlig forbeholdt aktive tradere med lang erfaring. En viktig årsak til at eToro er vår favoritt, er fordi det er en plattform tilpasset alle.
 • Utvalg: Et større utvalg gjør det enklere å diversifisere porteføljen. Dette er en god og lure måte å spre risiko på.
 • Sosialt nettverk: Et sosial nettverk er en ypperlig plass å dele innhold og erfaringer med hverandre. Det er også en fin plass å lære av andre, og da særlig de profesjonelle. eToro er for eksempel verdens største sosiale handelsplattform med millioner av aktive brukere.
 • Verktøy og andre funksjoner: Se etter funksjoner som «stop-loss», «take-profit», «Copytrading», og selvsagt analyseverktøy. Dette er til for å hjelpe deg å oppnå gevinster og samtidig redusere tap.  

Nedenfor finner du plattformen vi mener er best, basert på faktorene nevnt ovenfor.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • Skilling toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 700 aksjer som CFD-er
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel Fra 3,5% Minimumsinnskudd 50$ Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring.
  80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen.
  Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.
 • Libertex toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Bruk MetaTrader til å handle
  • Stort utvalg av CFDer
  • Mulighet for høy gearing
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 62.2% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
 • capital toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Optimaliserer strategien din med AI-analyse
  • velg fra 6000+ CFD’er
  • Gratis Webinarer, kurs og guider
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse 83.45% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen.
  Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine.
Se mer +

Steg 2 – Opprett konto

Oppretter du konto hos eToro koster det deg ingenting. Det er også gratis hos de fleste aktørene, mens noen krever et mindre gebyr.

For å komme i gang besøker du bare hjemmesiden til din foretrukne plattform ved å klikke linken på vår side.

Besøk hjemmesiden, fyll ut personopplysningene og klikk på «Begynn å trade».
Opprett konto på eToro.

Du vil nå motta en mail fra eToro som du må bekrefte. Når dette er gjort kan du sette inn penger på din konto. Via bankkort eller PayPal er minsteinnskuddet på 50 dollar, i motsetning på 500 dollar dersom du velger å gjennomføre en bankoverføring.

Du må i tillegg svare på investeringsrelaterte spørsmål, samt verifisere deg ved å bekrefte ID. Dette gjøres enten ved pass eller annet ID-kort. Grunnen til at du må oppgi «sensitiv informasjon», er fordi alle regulerte handelsplattformer har såkalte KYC-prosedyrer. Dette er prosedyrer som skal beskytte deg som bruker, samt forhindre ulovlig aktivitet som hvitvasking.

Steg 3 – Kjøp ZEC

Når du er verifisert og har overført penger kan du endelig begynne investeringen! Det gjør du enten ved å søke i søkefeltet, eller ved å gå til kategorien «Crypo», som du finner i menyen til venstre på siden.

Søk og klikk deg inn på søkeresultatet.
Kjøp Zcash.
Klikk på handle

Klikker du på handel kommer du til selve kjøpssiden. Her velger du bare hvor mye du ønsker å kjøpe for eller antall coins du ønsker å kjøpe. Når beløpet er valgt, klikker du på «Åpne handel» og du har investert i Zcash!

Kjøp Zcash.

Du kan nå følge utviklingen i porteføljen, som du finner i menyen til venstre.

Steg 4 – Selg Zcash

Etter en periode må du selge Zcash skal du ta ut gevinster. Her viser vi hvordan det gjøres.

Vi gjør oppmerksom på forskjellen mellom det å selge som i å «shorte», og selge som det i å «lukke handelen». Du kan nemlig spekulere og tjene penger på en fallende kurs gå du «short», og denne handelen beskrives ofte som «selg».

Så for å lukke handelen for å ta ut gevinst må du først gå til porteføljen og deretter avslutte handlene.

Gå til porteføljen.

Porteføljen finner du i menyen til venstre på siden.  

Selg Zcash.

Velg handelen du ønsker å avslutte, som i dette tilfellet vil være Zcash.

Klikk på det rød krysset helt til høyre på siden
Selg Zcash.
Klikk på lukk handel
Selg Zcash.

Når det klikker på det rød krysset for du se hvor mye du har investert og hvor mye du har tjent/tapt. Klikk så på «lukk handel». Når det er gjort overføres pengene til din eToro-konto. Du kan nå bruke disse til nye investeringer eller overføre dem til din bankkonto.

Husk også at alle investeringer er skattepliktig. Du må derfor rapportere om eventuelle gevinster til skatteetaten. Tar du ut penger med tap trenger du ikke å skatte. Det er kun fortjenesten det må skattes av.

Hva er Zcash?

Zcash er en kryptovaluta som ble utviklet i 2016 og den minner voldsomt om Bitcoin. Dette fordi den fungerer som en digital og desentralisert valuta som skal brukes til digital transaksjoner. Den er derfor populært kalt «lillebroren» til Bitcoin, fordi den i skrivende stund er ikke i nærheten av samme markedsverdi.

Det som derimot skiller Zcash fra Bitcoin er at førstnevnte i større grad fokuserer på anonymitet og sikkerhet. I tillegg er Zcash både raskere og rimeligere enn sin storebror, og er derfor ifølge seg selv perfekt til mobil-betalinger.

Hele målet med Zcash er å løse sikkerhets- og anonymitetsproblemet til verdens største kryptovaluta. Der Bitcoin kun kan sies å tilby et pseudonyme, fordi en transaksjon kan enkelt spores tilbake til dens opprinnelighet, er Zcash transaksjoner fullstendig anonyme. Dette fordi transaksjonene er umulig å spore, da de krypteres ved hjelp av avansert teknologi.

Zcash vs Bitcoin

Selv om Zcash er av tunge røster på kryptomarkedet vurdert som en kraftig oppgradering av Bitcoin, er sistnevnte foreløpig uten nevneverdig konkurranse fra ZEC.  Bitcoin har nemlig en vesentlig større markedsverdi og er fortsatt markedets desidert største kryptovalurta. Bitcoin er for tiden verdt flere hundretalls milliarder dollar, mens Zcash er mer beskjedent verdsatt til rundt 1 milliard dollar.

I tillegg er ikke nødvendigvis anonymiteten ZEC tilbyr alltids en fordel. De fleste nisjer i dag er lovpålagt å gjennomføre såkalte KYC-prosedyrer (kjenn din kunde) før digitale transaksjoner kan gjennomføres. Dermed er det ikke veldig sannsynlig at KRYPTOEN blir en hverdagserstatning for vanlig fiat valuta.

Når det er sagt, vil nok ZECs fokus på anonymitet og sikkerhet bli av svært stor betydning for flere nisjer. Derfor er det et underliggende potensial i Zcash fremtidige vekst som ikke må undervurderes.

 

Zcash vs Bitcoin.

Er Zcash en god investering?

Det flere forhold og faktorer som må tas i betraktning når vi vurderer om Zcash er en god investering eller ikke. Men i hovedsak er du nødt til å vurdere om teknologien som tilbys er attraktivt for fremtidens selskaper. Hvor mange vil egentlig benytte seg av Zcash?

Det er naturlig å anta at den høye graden av anonymitet og sikkerhet som ZEC gir, vil være svært attraktivt for flere bransjer. Et stort problem med dagens internett og digitale løsninger er at hackere relativt enkel kan spore transaksjoner tilbake til deg og dermed «stjele» dine personopplysninger.

Dette er et problem Zcash tar fatt på. Er du helt anonym når du gjennomfører digitale transaksjoner, er det ingen risiko for at informasjon om deg havner på avveie.

Så dersom Zcash blir adoptert av flere selskaper og blir gjeldende valuta i flere markeder, vil dette få positive ringvirkninger på prisen i den forstand at det garantert øker etterspørselen. Det er for øvrig også dette som er risikoen med en investering. Skulle ZEC ikke adopteres og forbli en uvesentlig kryptovaluta er det sannsynlig at etterspørselen blir som den er, eller i verstefall faller, som medfører en dalende pris.

Vår konklusjon er da at dette er en spennende investering med et åpenbart høyt potensial, men som innebærer høy risiko.

Kjøpe Zcash Fordeler og ulemper

 • Zcash tilbyr fullstendig anonyme digital transaksjoner, og har et høyt fokus på personvern og sikkerhet. Dette vil helt sikkert bli attraktivt for flere bransjer.
 • Zcash er av flere vurdert som en forbedring av Bitcoin.
 • Zcash kurs påvirkes av tilbud og etterspørsel. Det gir høy volatilitet og kraftige prissvingninger, som muliggjør høye gevinster på kort sikt.
 • Det er en investering med risiko, på grunn av høy volatilitet.

Zcash kurs utvikling – Hva påvirker prisen?

Kursen til den digitale valutaen har opplevd betydelige svingninger siden lanseringen i 2017. Mest bemerkelsesverdig var kryptoboomen i 2017/2018. I en periode på knappe seks måneder steg prisen fra rundt 300 dollar til rundt 800 dollar, før den så falt ned til under 200 dollar igjen. Det vitner om et ustabilt marked. Dette har, som vi har vært inne på, sine fordeler og ulemper.

I perioden 2019 og frem til i skrivende stund har ZEC pris holdt seg mer stabil. Likevel er svingningene vesentlige, men samtidig en del mindre enn hva som har vært typisk for andre krypto på markedet.

Beste periode de siste tre årene var i mai 2021 da prisen lå og luktet på 300 dollar. I skrivende stund er prisen 92 dollar, noe som er en oppgang på 3 prosent om du sammenligner med Januar 2021.

Grunnen til de stadige svigningene er faktorene som påvirker prisen. ZEC kurs påvirkes av spesielt tilbud og etterspørsel, som igjen påvirkes av forhold som sosiale trender, hype, popularitet og kryptoens utvikling. Zcash mining påvirker også prisen.

For å lære mer om faktorene som påvirker og se kursen i sanntid, kan du trykke her.

Zcash (ZEC)

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Zcash?

Zcash tilbyr noe unikt og spennende i den forstand at de gir full anonymitet og sikrer personvern ved alle digitale transaksjoner. Selv om Bitcoin tilbyr mye av det samme, kan alle BTC-transaksjoner relativt enkelt spores tilbake til dens opprinnelige eier. Dette er ikke mulig med Zcash, takket være dets krypteringer og teknologi.

Dermed er det ikke umulig at kryptoen blir attraktivt og tatt i bruk av diverse nisjer. I så fall vil nok etterspørselen øke, som igjen betyr prisvekst.

Samtidig må vi erkjenne at digitale og desentraliserte transaksjoner, altså det ZEC tilbyr, er et felt flerfoldige kryptovaluta fokuserer på. Konkurransen er med andre ord beintøff og det er ingen garantier for at det nettopp Zcash som blir den meste fremtredende. Kryptoen har derimot et fortrinn ved å tilby fullstendig anonymitet.  

I dag er det særlig tradere og aktive spekulanter, samt de med tro på teknologien, som investerer i kryptovalutaen. Ved å holde seg oppdatert på prisbevegelsen kan du utnytte svingningene til oppnå gevinster. Tror du heller på en langsiktig vekst kan den også være et godt tilskudd i en diversifisert kryptoportefølje.

KJØP ZCASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Zcash?

Zcash er en kryptovaluta som brukes til digitale og desentraliserte transaksjoner. Det unike med kryptoen er at den tilbyr bedre sikkerhet og personvern, samt fullstendig anonymitet.

Hvordan kjøpe Zcash?

For å kjøpe Zcash må du først opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler eToro. Du må så gjøre et innskudd før du deretter kan begynne investeringen.

Hvor kan jeg kjøpe Zcash?

Du kan kjøpe Zcash på de fleste handelsplattformer og kryptobørser. Vi foretrekker eToro.

Kan jeg kjøpe Zcash med kredittkort?

Ja, hos eToro kan du kjøpe både med kredittkort, bankoverføringer og andre digitale løsninger, som Paypal.

Er Zcash en god investering?

Zcash er en spennende investering med et høyt profittpotensial. Risikoen er derimot høy.

Må jeg betale skatt på Zcash investeringen?    

Det må du dersom du tar ut penger med fortjeneste. Avslutter du handelen med tap trenger du ikke skatte. Det er også du selv som er ansvarlig å rapportere til skatteetaten.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen