Zcash Kurs i Sanntid (ZEC/NOK) & Kurshistorikk

zcash
zcash

Zcash (ZEC)

Price
244.70

Kryptovalutaen Zcash (ZEC) har lenge vært en populær investering blant aktive tradere som ønsker gevinster på kortere sikt. Zcash kurs er nemlig, som andre kryptokurser, preget av enorm volatilitet og kraftige svingninger. En prisvariasjon på opptil 10 prosent på en og samme dag er ikke unormalt, noe som gjør det til et spennende objekt for aktive spekulanter.

I denne artikkelen forklarer vi hva som påvirker Zcash pris og hvordan du selv kan forutsi fremtidige prisbevegelser. Det er faktisk slik at kursen utelukkende påvirkes av samspillet mellom tilbud og etterspørsel, noe som gjør det forholdsvis enkelt sette egne prisprognoser på kortere sikt.

I artikkelen finner du også Zcash Kurs Live Graf, slik at du kan følge kursutviklingen og ha kontroll på hva prisen er til enhver tid.

KJØP ZCASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er Zcash?

 • Zcash er en digital valuta som utelukkende brukes til transaksjoner. Fokuset til Zcash er personvern og anonymitet.
 • Zcash minner mye om Bitcoin da den er basert på kodebasen til verdens største kryptovaluta. I motsetning til Bitcoin klarer Zcash-nettverket å gjennomføre helt anonyme transaksjoner. Dette gir ifølge utviklerne bedre personvern og sikkerhet.
 • ZEC er for tiden blant de 100 største på kryptomarkedet med en markedsverdi på over 1 milliard dollar.
 • Høy volatilitet og bratte prissvingninger gjør kryptoen umåtelig populær. Her er det gode muligheter for å oppnå kortere sikt, men vær obs på at også risikoen er vesentlig større.
KJØP ZCASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Zcash kurs graf – Slik har prisen utviklet seg

Zcash (ZEC) kom på markedet i 2016 med et mål om løse nettverks- og personverns problemene til Bitcoin. Det var derfor stor begeistring når kryptoen ble lansert, men foreløpig har Zcash ikke vært i nærheten av å true sin konkurrent.

Likevel er det en populær krypto, spesielt på grunn av sine enorme svingninger. I 2018 var prisen på sitt høyeste hele 880 dollar, mens den på sitt laveste var på rundt 50 dollar. Dette tilsvarer en prisforskjell på rundt 1700 prosent.

Også i nyere tid har høy volatilitet gjort Zcash til et attraktivt spekulasjonsobjekt, samtidig som stadig flere vurderer som en langsiktig investering. Siden mars 2020 er kryptoen oppe nærmere 600 prosent. I skrivende stund er kursen på 130 dollar, noe som er relativt lavt sammenlignet med hva prisen har vært tidligere.

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hva påvirker ZEC kurs?

På grunn av volatiliteten til Zcash, er det viktig å sette seg inn og få en forståelse for hvilke faktorer som påvirker kursbevegelsene. Høyere volatilitet betyr også høyere risiko, som gjør det essensielt å forstå hva som forårsaker de stadige bevegelsene.

Med en grunnleggende forståelse kan du enklere sette en egen kursprognose, og på den måten redusere risikoen for tap og samtidig sikre gevinster. Særlig viktig er det om du skal aktivt spekulere i prisbevegelsene (trade).

Zcash kurs påvirkes av:
 • Tilbud og etterspørsel: Tilbud og etterspørsel sier noe om antall mynter som er tilgjengelig og antall kjøpere. Flere kjøpere (høyere etterspørsel) tilsier en økende pris, mens færre kjøpere (lavere etterspørsel) tilsier synkende pris. Er også tilbudet lavt indikerer det større prisvekst enn når tilbudet er stort. Siden Zcash har begrenset tilbudet til 21 millioner mynter, er det sannsynlig at en økning i etterspørselen medfører bratt prisoppgang.  
 • Hype, popularitet og sosiale trender: Hype, sosiale trender og popularitet er det som i størst grad påvirker etterspørselen. Dermed har sosiale medier stor påvirkningskraft på kursutviklingen. Opplever Zcash mye hype på sosiale medier og folk omtaler seg positivt om kryptoen, er det tenkelig at etterspørselen stiger og derav prisen. I motsatt tilfelle hvor omtalen er negativ, vil nok etterspørselen og prisen falle.
 • Nyheter om kryptoen og markedet generelt: En annen ting som påvirker etterspørselen er nyhetene og kryptomarkedets generelle utvikling. I mai 2021 ble det kjent at Kina ville forby all form for kryptoutvinning noe som førte til dramatiske kursfall i markedet. Derfor kan det lønne seg å følge med på nyhetene. Skulle nyhetene omtale kryptoen i positiv forstand vil prisen typisk stige, mens i motsatt tilfelle der omtalen er negativ vil prisen mest sannsynlig falle.    
 • Zcashs utvikling: Utviklingen til kryptoen har selvsagt også betydning. Skulle Zcashs betalingsplattform adopteres av flere selskap vil dette få positive ringvirkninger. Det vil garantert øke attraktiviteten blant investorene som medfører høyere etterspørsel, og med tanke på at prisen styres av tilbud/etterspørsel, vil det igjen føre til prisvekst. Dermed vil en negativt utvikling, enten at Zcash utkonkurreres av lignende aktører, for eksempel Bitcoin og Ripple, føre til prisfall.  
 • Gruvedrift: Gruvedrift, enten mining eller staking, er det som utvinner nye kryptovaluta. Det er altså dette som påvirker tilbudet. Et høyt tilbud tilsier en noe lavere pris mens et lavere tilbud tilsier høyere pris, men dette er naturligvis også påvirket av etterspørselen. For tiden finnes det 15 millioner Zcash coins, der det totale tilbudet er på 21 millioner. Zcash mining vil derfor medføre en noe fallende pris, siden det øker tilbudet.

Lær om kryptokursene i denne artikkelen.

Zcash kurs

Zcash Kurs prognose – Kommer prisen til å stige?

På grunn av Zcash kurs’ volatilitet er det tilnærmet umulig å sette presise prognoser, og da særlig på grunn av de uforutsigbare faktorene som påvirker prisen. Trender, popularitet, og naturligvis Zcashs utvikling vil ha stor betydning for hvordan prisen utvikler seg i fremtiden.

Skulle Zcash oppleve at flere selskaper bruker deres betalingsløsning, vil dette øke etterspørselen og igjen øke prisen. Anonymiteten kryptoen tilbyr er kanskje ikke egnet for alle bransjer, spesielt leverandører som er forpliktet til å implementere såkalte KYC-prosedyrer (kjenn din kunde), men for andre nisjemarkeder som respekterer kundenes anonymitet hersker det liten tvil om at Zcash tilbyr noe av stor verdi. Som sådan vil en eventuell adopsjon fungere som en katalysator for prisvekst i fremtiden.

Det at kryptoen også er å finne på de fleste børsene er særdeles positivt for prisen. Større tilgjengelighet gjør det enklere å kjøpe Zcash, hvilket bidrar til å øke etterspørselen.

Når det er sagt opplever kryptoen stor konkurranse fra blant annet Bitcoin og Ripple, som for tiden er bedre rangert enn Zcash. Det som derimot taler for ZEC er at de tilbyr 100 prosent anonymitet og dermed sikrer personvern, i motsetning til konkurrentene som kun kan sies å være «pseudonyme».

Selv om Bitcoin og Ripple-transaksjoner ikke avslører identitet, kan du enkelt spore en Bitcoin-transaksjon tilbake til den opprinnelige adressen. Dette er ikke mulig med Zcash-transaksjoner.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Zcash?

Personer som ønsker å kjøpe Zcash tiltrekkes i hovedsak av tre faktorer:

 1.  Zcash og resten av kryptomarkedet opplever høyere volatilitet enn tradisjonelle aktivaklasser. Det muliggjør langt høyere gevinster, og da også på kortere sikt. Dette betyr samtidig høyere risiko, men holder du deg oppdatert på kursutviklingen og de typiske trendene som påvirker Zcash kurs kan du fint klare å redusere risikoen for tap.
 2. Stadig flere ser et langsiktig potensial i kryptovaluta og blokkjedeteknologi. Kryptomarkedets enorme vekst må ikke undervurderes ei heller kryptos desentraliserte natur, som adopteres stadig vekk. Siden Zcash også ivaretar personvern, vil kryptoen helt sikkert blir enda mer populær blant ulike nisjer. Høyere popularitet indikerer prisvekst.  
 3. Kryptomarkedet, inkludert Zcash, har frem til nå korrelert negativt med resten av finansmarkedet. Derfor vil nedgangsperioder i aksjemarkedet, for eksempel om inflasjonen er høy, gjøre Zcash og øvrige kryptovaluta til et attraktivt tilfluktssted for investorer.  

Om du bør kjøpe Zasch er noe du selv må vurdere, og det kommer i bunn og grunn an på din risikotoleranse. Som presisert er risikoen høy, men høy risiko betyr også mulighet for enorme gevinster.

KJØP ZCASH HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Zcash?

Zcash er en kryptovaluta som brukes til digitale transaksjoner. Zcash ønsker å bedre personvern ved å tilby anonymitet ved alle transaksjoner.

Hva er Zcash kurs i øyeblikket?

Zcash kurs er i skrivende stund 128 dollar.

Hvordan kjøpe Zcash?

For å kjøpe Zcash må du opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler Coinbase. Deretter gjør du et innskudd. Når det er gjort kan du kjøpe Zcash.

Hva påvirker ZEC kurs?

På et grunnleggende nivå påvirkes kursen av tilbud og etterspørsel. Dette påvirkes igjen av flere faktorer, som popularitet, trender, kryptoens utvikling og utvinning av nye mynter.

Er Zcash en god investering?

På grunn av Zcashs volatilitet er det mulig å oppnå høy fortjeneste, også på kortere sikt. Risikoen er imidlertid høy.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen