Kjøpe Algorand: Flott guide (2024 oppdatering)

Kjøpe Algorand nå eller bør du vente? Det kommer flere og flere kryptovalutaer hver eneste dag, men bare en liten andel av dem blir like store som Algorand. Algorand er en utrolig interessant kryptovaluta, noe som også har ført til at mange investorer har kjøpt Algorand som en investering, da de tror den vil øke i verdi i årene som kommer. Algorand er et desentralisert nettverk hvor visjonen er å være både raskere, sikrere og mer desentralisert enn de konkurrerende kryptovalutaene.

Prisen på Algorand bestemmes av tilbud/etterspørsel og det er ingen regulering som prøver å minimere svingningene. Det betyr at gode/dårlige nyheter eller store investorer som kjøper/selger kan ha stor innvirkning på prisen, og 10% prisfall/ økning på en dag er ikke unormalt for Algorand.

Ikke skremt bort ennå?

Så les videre og lær hvordan du investerer i Algorand!

KJØP ALGORAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Kjøp din første Algorand steg for steg

I dette avsnittet forklarer vi hvordan kjøpe Algorand, men aller først er det viktig å finne en sikker nettmegler. En god nettmegler har nemlig stor betydning for hvordan investeringen utarter seg. Deretter må du opprette konto, verifisere deg, og gjøre et innskudd før du kan begynne handelen.

Denne steg-for-steg guiden er tatt utgangspunkt i Coinbase, da det er plattformen vi anser som best. Foretrekker du andre aktører er registreringsprosessen og handelen tilnærmet lik som hos Coinbase.

Steg-for-steg guiden

  • Opprett en konto på Coinbase.
  • Fullfør ID-verifisering.
  • Sett inn penger på kontoen din med kredittkort eller bankoverføring.
  • Velg og kjøp kryptovalutaen(e) du ønsker.
  • Husk å sette opp stop-loss.
  • Følg strategien din og selg eller kjøp etter hvert som kurset utvikler seg.
callout icon
KJØP ALGORAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.


Hva er Algorand?

Algorand er et åpen kildekode blokkjedenettverk som grunnlagt av Silvio Micali tilbake i 2019. Algorand gir alle som ønsker muligheten til å bygge apper med teknologien deres. Totalt sett er Algorand designet for å tilby raske transaksjoner, noe som betyr at du kan overføre pengene dine med Algorands teknologi på kort tid.

Algorand behandler mer enn 1000 transaksjoner per sekund, og hver transaksjon gjennomføres på 5 sekunder, noe som er betydelig raskere enn konkurrentene. Grunnen til at Algorand ble opprettet var fordi de ønsket å lage lynraske transaksjoner med stor sikkerhet og samtidig være desentralisert, hvor de mente at de tidligere blokkjede-kryptovalutaene kunne overgås av teknologien deres.

Spesielt Ethereum, som de fleste kjenner til, er en av konkurrentene, da de var de første til å lage denne åpen kildekode-blokkjedeteknologien. De er også klart størst og mest banebrytende på dette feltet, men deres skalerbarhet har på sin side hatt noen utfordringer som Algorand ønsker å ta tak i. Hensikten med Algorand er å kunne skalere blokkjede uten å måtte gå på akkord med hverken sikkerhet eller desentralisering.

Algorand er et mindre kjent merke, men det er indikasjoner på at de vil vokse opp raskt dersom de lykkes med å få bukt med problemene som f.eks. Ethereum står overfor. Du kan også følge Ethereum kurs her.

Vurderer du å investere i andre kryptovalutaer kan du lese innlegget vårt om kjøp av kryptovaluta her .

Er Algorand en god investering?

Om Algorand er en god investering eller ikke kan være vanskelig å svare på da ingen kan spå fremtiden. I tillegg går det utrolig fort når vi snakker kryptovaluta, og det er vanskelig å gjette hva som vil skje i fremtiden med Algorand, da alt avhenger av om de lykkes med å håndtere problemene som konkurrentene sliter med. Mye tyder imidertid på at fremtiden ser lys ut for Algorand og deres blokkjedeteknologi.

Det er et enormt marked for håndtering av transaksjoner over hele verden og hvis Algorand kan løse utfordringene som finnes, så kan det bli en stor suksess for Algorand, men det er viktig å huske at det ikke er noen garantier for at Algorand kan løse dem, så selvfølgelig bør du også huske det.

I tillegg er det også positivt for Algorand at det har vært utrolig mye oppmerksomhet rundt kryptovaluta generelt, noe som gjør at flere vil bruke teknologien deres i tilfelle de lykkes, samtidig som det ikke er så mye historisk data for kryptovaluta som man kan fortelle oss hva prospektene potensielt kan ende opp med. Så det blir spennende å følge reisen og vi håper du har fått et bedre innblikk i Algorand. Du kan også få et innblikk i andre spennende kryptovalutaer i vår artikkel med de beste kryptovalutaene hvis du vil lese om andre interessante prosjekter.

KJØP ALGORAND HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål?

Hva er Algorand?

Algorand er en desentralisert digital valuta også kalt en kryptovaluta. 
Prisen på Algorand bestemmes av tilbud/etterspørsel og har vært en populær investering i flere år.

Hvordan kjøpe en Algorand?

Du kan kjøpe Algorand på en kryptovalutabørs, handelsplattform eller ved å handle direkte med en annen person. Det er ikke vanskeligere enn å gjøre en kontooverføring, men er dessverre ikke mulig i bankene enda.
Vi har skrevet en guide der du kan eie din første Algorand innen 5 minutter.

Les vår guide for å kjøpe Algorand.

Hvordan investere i Algorand?

Du kan investere i Algorand enten ved å kjøpe en Algorand direkte, eller ved å investere i en CFD som følger prisen på Algorand. Dersom du ikke ønsker å bruke Algorand som betalingsmiddel er det ofte lettest å kjøpe en CFD, men du må være klar over eventuelle gebyrer.

Kan jeg kjøpe Algorand med kredittkort?

Du kan kjøpe Algorand med kredittkort på nesten hvilken som helst kryptovalutabørs. Coinbase handelsplattform tilbyr deg også å betale med kredittkort når du investerer, noe som betyr at du ikke trenger å vente flere dager på en kontooverføring.

Kan jeg kjøpe Algorand ved kontooverføring?

Du kan kjøpe Algorand med kontooverføring på alle kryptovalutabørser. 
Denne metoden brukes oftest dersom det er store summer man ønsker å investere, men ulempen er at man må vente flere dager før pengene kan investeres. 
På Coinbase handelsplattform kan du kjøpe Algorand ved kontooverføring hvis du overfører minst $ 200

Må du betale skatt på Algorand?

Når du som privatperson kjøper og selger Algorand, anses det av Skatt som spekulasjon. Det vil si at du kjøper dem for å tjene penger på et videresalg. 
Derfor er du pålagt å erklære det på årsregnskapet når du har gevinst eller tap ved salget av Algorand.

Hvordan selge Algorand?

Hvordan du selger Algoranden din, avhenger av hvordan du kjøpte dem. 
Hvis det er en CFD du har kjøpt, stenger du ganske enkelt handelen på handelsplattformen og tar ut pengene dine, men hvis de er lagret i en lommebok, må du selge dem på en kryptovalutabørs.

Kan du kjøpe Algorand i banken?

Du kan ikke kjøpe Algorand i norske banker. Noen individuelle banker som Saxo Bank lar deg kjøpe en CFD som følger prisen på Algorand, men hvis du ønsker å eie en Algorand må du finne en annen handelsplattform som f.eks. 
Coinbase.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen