SushiSwap Kurs i Sanntid (SUSHI/NOK) & Kurshistorikk

sushi
sushi

Sushi (SUSHI)

Price
10.12

Se SushiSwap kurs i sanntid og lær hva som påvirker kursutviklingen i denne artikkelen. Den desentraliserte kryptobørsen ble skapt etter en «gaffel» på blokkjeden til Uniswap i 2024 . Det tok imidlertid ikke lang tid før det ble anerkjent som en av de mest vellykkede DeFi-prosjekt, på grunn av dere automatiserte markedsmaker (AMM) – et stadig mer populært verktøy blant kryptoentusiaster.

Tross den høye populariteten svinger SushiSwap coin kurs mye i verdi. En prisvariasjon på flere titalls prosent på svært kort tid er langt ifra unormalt. Hvilke fordeler og ulemper dette gir forklarer vi videre i artikkelen.   

KJØP SUSHISWAP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Hva er SushiSwap?

 • SushiSwap er en desentraliserte kryptobørs hvor du kan kjøpe, selge, og veksle kryptovaluta. Der kan du i tillegg benytte deg av en rekke desentraliserte tjenester som lån, utlån og avkastningsutnyttelse gjennom en protokoll kalt «staking».
 • SushiSwap er en viktig del av det mye omtalte DeFi-universet. Desentralisert finans er finansielle tjenester der det ikke er behov for et mellomledd som banken.
 • SushiSwap token (SUSHI) er hovedvalutaen til den desentraliserte børsen. SUSHI er for tiden blant de 120 største kryptoene på markedet, med en markedsverdi på nærmere 1 milliard dollar.
 • SushiSwap kurs er svært volatil, på grunn av at prisen styres av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Det muliggjør svært høye gevinster på kort sikt, men betyr også større risiko.
callout icon
KJØP SUSHISWAP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

SushiSwap Kurs Graf – Slik har prisen utviklet seg

SushiSwap kurs er mildt sagt ekstremt volatil. I løpet av sine leveår har kryptovalutaen svunget voldsomt i verdi. Når SUSHI ble etablert i september 2024 etter «gaffelen» (en gaffel er en nettverksoppdatering) på Uniswap (en annen desentralisert kryptobørs) hadde den en pris på rundt 1 dollar.

Den enorme DeFi-hypen i starten av 2021 gjorde imidlertid at kursen steg opp til både 10 og 2 dollar. Den 14.mars nådde kryptoen det som er hittil beste notering noensinne med en kurs på 23 dollar. På knapt et halvt år hadde altså kryptoen steget med flere tusen prosent.

I skrivende stund er prisen 4 dollar, noe som tilsvarer en nedgang på rundt 82 prosent siden toppnoteringen. Sammenlignet med samme tid i fjor er også nedgangen vesentlig, på rundt 60 prosent, men dersom vi sammenligner med lanseringen er kryptoen opp nær 400 prosent.  

 • Firi toplist stb
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Enkel og rask registrering
  • Troverdig og trygt
  • Kjøp av digital valuta med norske kroner
  Kostnad per handel 0,5 % spredning på både kjøp og salg. Minimumsinnskudd Fra 0 kr. Mobil App Store
  8/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko.
  Historisk avkastning aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.
 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Velg mellom 20.000 Aksjer, Kryptovaluta, Indekser, Valuta og Råvarer
  • Finn inspirasjon med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gjennom aksjesparekonto
  Kostnad per handel 0 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  KJØP KRYPTO Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Hva påvirker SushiSwap Kurs

Som grafen ovenfor viser er kryptoen volatil og svinger mye i verdi. Det er også forventet at dette vil fortsette i fremtiden. Årsaken til den høye volatiliteten er faktorene som påvirker prisen. Det er derfor vi i dette avsnittet skal se nærmere på de ulike prispåvirkerne. Med en grunnleggende forståelse kan du i bunn og grunn sette egne prisprognoser, og på den måten bedre sjansene for å lykkes med investeringen.

SUSHI Token kurs påvirkes av:

 • Tilbud og etterspørsel: Helt enkelt går et marked styrt av tilbud og etterspørsel ut på at flere kjøpere og et færre antall selgere medfører en stigende pris. Er det flere selgere enn kjøpere derimot, vil prisen falle. Du kan derfor forventet at SUSHI pris stiger er det indikasjoner på at etterspørselen er høy. For å vurdere etterspørselen er du nødt til å vurdere faktorene nedenfor.
 • Hype, popularitet og sosiale trender: Hype, popularitet og sosiale trender er det som har vist seg som den største påvirkeren på etterspørselen. Særlig sosiale medier har hatt stor innvirkning, deriblant Twitter og nærmere bestemt Elon Musks Twitter-konto. Er hypen rundt SUSHI tilsynelatende stor kan du forvente flere kjøpere, noe som i så fall medfører en økende pris.
 • Nyheter om kryptoen og markedet generelt: Utviklingen til resten av markedet og også hvordan nyheten dekker dette har også stor innflytelse på etterspørselen og prisen. Bare se hva som skjedde med markedet, også SushiSwap token, da det ble kjent at Kina ønsket å forby all form for krypto-utvinning i midten av mai 2021. Markedet falt markant rett etter at nyheten sprakk.
 • Utviklingen til SushiSwap: Utviklingen, altså endringer eller oppdateringer, både store og små, går sjeldent ubemerket hen. Alt som kan påvirke, enten om det er negativt eller positivt, vil føre til prisendringer den ene eller andre veien. Du bør også holde et øye med utviklingen til hele DeFi-markedet ettersom alle slike protokoller gjerne følger hverandre ganske tett.
 • Gruvedrift: Gruvedrift er det som utvinner kryptovaluta og som dermed påvirker tilbudet. Desto større tilbud, jo lavere pris. Er tilbudet snevert derimot, kan du forvente høyere pris. Dette naturligvis også avhengig av etterspørselen. SushiSwap har et totaltilbud på 250 millioner, der 239 millioner sirkulerer på markedet.
SushiSwap (SUSHI).

SushiSwap Kurs Prognose – Kommer prisen til å stige?

Hvorvidt prisen til SushiSwap kommer til å stige eller ikke er det ingen som vet. På grunn av de uforutsigbare faktorene som påvirker kursen (tilbud og etterspørsel) er det nær sagt umulig å sette presise prognoser, i alle fall på lengre sikt.

På kortere sikt er situasjonen en helt annen. Ved å holde seg oppdatert på både kursutviklingen og da spesielt på faktorene som normalt fører til prisoppgang- eller nedgang, kan du forutsi mindre prisbevegelser. Husk at også dette er til dels krevende, men for øvrig ikke verre enn at det krever litt daglig oppfølging.

Når det er sagt er det flere prognoseselskap som ser lovede tider i vente for SushiSwap token. Gov Capital og Wallet Investor har et estimat på at kryptoen kan stige til både 10 og 20 dollar de neste tre til fem årene. De hevder at DeFi, desentraliserte børser og da især utlånsprotokoller, hvor det er mulig å tjene penger på renter, vil øke i popularitet og få større aksept, noe som vil gagne SushiSwap.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe SushiSwap?

Før du gjør en investeringsbeslutning må du klargjøre strategi og mål. Skal du utnytte den høye volatiliteten for å oppnå gevinster på kortere sikt, eller ser du det som en langsiktig investering?

Det som taler for en langsiktig investering er at SushiSwap inngår i det mektige og fremtidsrettede DeFi-universet som vokser stadig i omfang. Tror du at desentraliserte børser og andre desentraliserte finansielle tjenester vil bli viktige i fremtiden, kan SushiSwap helt klart være et spennende tilskudd i en langsiktig og godt diversifisert kryptoportefølje.

Ønsker du heller å kjøpe SushiSwap for å oppnå gevinster på kort sikt, må du holde deg oppdatert på både kursutviklingen og ikke minst trendene som normalt fører til prisoppgang- eller nedgang.

Helt til slutt er det viktig å forstå at dette er et instrument forbundet med høy risiko grunnet de kraftige prissvingningene, men som også gir muligheter for enorme gevinster.  

KJØP SUSHISWAP HER Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og har ingen forbrukerbeskyttelse.
Din kapital er i fare.

Ofte stilte spørsmål

Hva er SushiSwap?

SushiSwap er en desentralisert børs som ble skapt etter en såkalt gaffel (nettverksoppdatering) på kryptobørsen UniSwap. Her kan brukere veksle, kjøpe og selge krypto, samt benytte seg av andre DeFi-tjenester. SUSHI token er den gjeldene valuta på SushiSwap-plattformen.

Hva er SushiSwap kurs i øyeblikket?

SushiSwap kurs er i skrivende stund 4 dollar.

Hva påvirker SushiSwap pris?

Prisen til SUSHI påvirkes av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Dette påvirkes igjen av flere forhold som gruvedrift, hype, popularitet og kryptoens utvikling.

Hvordan kjøpe SushiSwap?

Du kan enkelt kjøpe SUSHI på en kryptobørs. Vi anbefaler Coinbase. Alt du må gjøre er å opprette konto og gjøre et innskudd. Deretter kan du begynne handelen.

Er SushiSwap en god investering?

SushiSwap er en volatil kryptovaluta som svinger en del i verdi. Høy volatilitet muliggjør høye gevinster på kort sikt, men betyr også større risiko.

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen