Nordnet anmeldelse 2024: Fordeler, ulemper og erfaringer

Nordnet er den største nettmegleren i Norden med over 1 millioner kunder. I Norge har Nordnet over 350.000 kunder. Deres brukervennlige plattform for aksjehandel og store utvalg av nordiske aksjer har gjort Nordnet til en svært populær plattform. De tilbyr også deres egne indeksfond som har svært lave gebyrer. 

4.5

Vår vurdering

Hos Nordnet kan du enkelt begynne å investere i aksjer, fond og ETF-er. Du kan også opprette en aksjesparekonto, som gir deg skattefordeler. I tillegg har du tilgang til Nordens største sosiale handelsforum, Shareville.

Se vår videoanmeldelse nedenfor eller gå til vår fulle anmeldelse.

Introduksjon av Nordnet

Nordnet er en handelsplattform som ble etablert i 1996. De opererer i hele Norden og har hovedkontor i Stockholm samt lokaler i Oslo, Helsinki og København. Deres plattform er blant de første i Norden som ga de tradisjonelle bankene konkurranse i aksjehandel på nett. Nordnet ønsker å tilby billig og enkel aksjehandel over internett. 

Som en Nordisk aktør er det ikke så merkelig at Nordnet har fokusert på de nordiske aksjemarkedene. Det er få andre nettmeglere som har et lignende tilbud av nordiske fond og aksjer. Likevel har de også et stort utvalg av aksjer fra andre marked, som blant annet USA, Tyskland og Storbritannia. 

Nordnet Norge har vokst kraftig i løpet av de siste årene. Plattformen har i dag over 350.000 norske investorer. I tillegg til en brukervennlig plattformen, gir Nordnet sine kunder tilgang til Shareville – Nordens største sosiale handelsforum for aksjer og fond. Her får man innsikt i markedene samt en god oversikt over sine egne investeringsporteføljer. 

Nordnet sammenlignet med andre nettmeglere

Plattformen til Nordnet er enkel å investere gjennom – både for nybegynnere, men også for mer erfarne investorer. Det som skiller Nordnet fra andre nettmeglere er deres fokus på skandinaviske kunder og det nordiske markedet. Av våre anbefalte nettmeglere er det ingen som har et like stort utvalg av nordiske aksjer og fond. 

Nordnet har også en rekke tilbud som utenlandske aktører ikke har. De tilbyr løsninger for lån og sparing og ved å investere gjennom deres aksjesparekonto trenger man ikke skatte av gevinsten før man tar ut pengene fra Nordnet-kontoen. I tillegg gir de deg også muligheten til å flytte pensjonssparingen til deres plattform, slik at du selv kan velge fond du ønsker å investere i for din pensjon.

Som norsk kunde finnes det derfor en rekke fordeler med å benytte seg av Nordnet. Deres kundeservice er også på norsk, og de rapporterer automatisk dine aksjeinvesteringer til skatteetaten. 

Sammenlignet med andre nettmeglere tilbyr Nordnet relativt gjennomsnittlige gebyrpriser. Det er rimeligere enn banker, men noe dyrere enn det andre utenlandske aktører kan tilby. Du kan dog spare mye på skatteutsettelser samt ved å investere i et marked du har godt kjennskap til.

 • saxo toplist stb 2
  Vurdering
  Hva vi tror
  • Gode analyseverktøy.
  • Tilbyr investering i aksjer, kryptovaluta og råvarer.
  • Nedlasting av skatterapport.
  Kostnad per handel Fra 14 kr. Minimumsinnskudd 0 kr. Mobil App Store
  7/10
  Opprett Konto Her Les anmeldelse Alle investeringer foregår på egen risiko. Man kan risikere å tape sitt investerte beløp.

Investere fra plattformen til Nordnet

Nordnet har gjort det enkelt for investorer å investere gjennom deres brukervennlige nettdesign og app. Det er enkelt å gjennomføre innskudd, men det er kun mulig å overføre penger fra norsk bank. Du gjør det på samme måte som når du betaler en regning; fyller inn kontonummer og KID-nummer til din Nordnet-konto.

Det er enkelt å finne investeringene man ønsker å investere i ved å filtrere ut fra aktivaklasse, regioner, børser etc. Her får du også god oversikt over selskapenes avkastning samt informasjon om selskapenes nøkkeltall. Denne informasjonen gjør det enklere for deg å ta gode investeringsvalg. Du kan også se fondenes rating gjennom deres samarbeid med Morningstar. 

Sammenlignet med andre aktører kan man trygt si at Nordnet kommer svært godt ut. Plattformen er godt egnet for nordiske kunder og det er enkelt å investere i aksjer. I tillegg har plattformen gode analyser av selskapene og man kan få nyttige tips gjennom handelsforumet til Shareville. 

Fordeler
 • Eksperter på det nordiske markedet: Nordnet har spesialisert seg på det nordiske markedet. De har et stort utvalg av nordiske aksjer og fond
 • Tilgang til nordens største handelsforum: Nordnet gir sine kunder tilgang til Shareville, som er Nordens største handelsforum for aksje- og fondshandel. Her vil man kunne få verdifulle tips og råd.
 • Norsk kundeservice: Plattformen tilbyr norsk kundeservice, som også har rask responstid.
 • Automatisk sparing i fond: Du kan sette opp automatisk sparing i fond. Dette gjør det enkelt å investere et fast månedlig beløp.
 • Rapportering av skatt: Alle investeringene blir automatisk rapportert inn til skatteetaten. Du trenger derfor ikke føre inn noe selv.
thumbs up
Ulemper
 • Litt høye gebyrer: Sammenlignet med andre utenlandske aktører har Nordnet noe høye kurtasjer for kjøp av aksjer. Dette gjelder spesielt for kjøp av internasjonale aksjer.
 • Konsentrert utvalg: Nordnet er best i klassen når det kommer til investeringer i det nordiske markedet. Dette har gått noe på bekostning av andre finansmarked.
 • Innskudd: Få valgmuligheter til å gjennomføre innskudd. Er nødt til å gjøre det gjennom banken.
thumbs down

Nordnet aksjer

Hos Nordnet sin plattform har du tilgang til aksjer fra 19 ulike markeder i 8 land:

 • Norge
 • Sverige
 • Danmark
 • Finland
 • Tyskland
 • England
 • USA
 • Canada

På den måten vil du ha et godt utvalg av selskaper du kan investere i. Gjennom plattformen vil du få informasjon om kursutvikling, avkastning og viktige nøkkeltall til selskapene. Til å begynne med vil du kunne handle med deres minstekurtasje fra 1 krone for kjøp og salg av aksje. Dette gir deg en god mulighet til å bli kjent med plattformen.

Nordnet fond

Å spare i fond har vist seg å være en god måte å spare sine penger på. Nordnet tilbyr over 800 fond fra forvaltere over hele verden. På den måten kan du investere i marked som Norden, Europa, USA, fremvoksende markeder og resterende verden. 

Du kan også investere i fond som passer ut fra din risikovillighet. Derfor tilbyr Nordnet muligheten å investere i 3 ulike fondstyper:

 • Aksjefond: Minimum 80 % av fondet er investert i aksjer
 • Kombinasjonsfond: Investerer i både renter og aksjer
 • Rentefond: Investerer i verdipapirer som gir fast rente 

I tillegg kan du også sette opp en fast spareavtale i fond. Dermed investerer du et bestemt beløp på en bestemt dag i måneden. På den måten vil du automatiser din sparing samt redusere risikoen for at du investere på et dårlig tidspunkt – når du investerer jevnt vil du investere både under oppturer og nedturer. Og overtid vil aksjemarkedet stige.

Åpne Nordnet konto

Å opprette en konto hos Nordnet er svært enkelt og tar kun et par minutter. Plattformen er svært brukevennlig og enkel å bruke, uavhengig om man er nybegynner eller en mer erfaren investor. Man kan opprette en bruker gjennom BankID. 

Slik gjør du det:

 1. Opprett og verifiser din konto
 2. Gjennomfør et innskudd gjennom banken
 3. Finn investeringsproduktet du vil invester i
 4. Velg beløp og gjennomfør kjøpet

På bilde ser du en blå knapp øverst til høyre der det står “bli kunde”. For å registrere deg kan du trykke der. Ønsker du å vite mer om plattformen før du registrerer en konto kan du trykke på “vis meg mer.

Nordnet invester her

Deretter vil du bli videreført til siden hvor du fyller inn opplysninger om deg selv. Når du har gjort dette vil du ha opprettet din Nordnet-konto. Da kan du enkelt gjennomføre et innskudd fra din bank til din Nordnet-konto. Dette tar som regel noen timer, man kan også ta et par virkedager.

Nordnet erfaringer – Hva synes vi om plattformen?

Nordnet har en plattform som er svært brukervennlig og enkel å investere gjennom. Det er enkelt å finne investeringsproduktene, og siden er svært oversiktlig. Nordnet er den mest populære nettmegleren blant nordiske investorer, og det er ikke så merkelig. De har et svært godt tilbud av nordiske aksjer og fond, og har enestående fast månedlige spareløsninger. 

Dersom du først og fremst ønsker å investere i Norden, er Nordnet en klar vinner. Plattformen får også bonuspoeng for at man ikke trenger å rapportere inn til skatteetaten og man kan investere gjennom aksjesparekonto, som betyr at man ikke utløser skatt av gevinst før man gjennomfører et uttak fra kontoen. 

Alt i alt slår Nordnet svært godt ut i vår test. De gjør det svært enkelt for nordmenn å investere, og man kan registrere seg enkelt ved å benytte seg av BankID. I tillegg tilbyr plattformen norsk kundeservice, som kan være avgjørende for enkelt investorer.

Nordnet skattemelding – Hvordan skatte sine investeringer?

Et spørsmål som dukker opp igjen og igjen er hvordan man skatter sin gevinst/tap av sine investeringer. Med Nordnet trenger man ikke tenke på dette, ettersom de rapporterer automatisk inn til skatteetaten. 

Som nevnt tidligere kan man også investere gjennom en aksjesparekonto. På den måten vil man ikke utløse noe skatt før man tar ut fra kontoen. Man kan dermed kjøpe og selge aksjer innad i kontoen. 

Det kan likevel være obs på at det kan være noen tiltak man kan gjøre for å komme godt ut av skattereglene. Dersom man har et betydelig tap, kan det være lurt å “ta tapet”, for så å reinvestere pengene igjen. På den måten vil du kunne få deler av tapet.

For å lese mer om skatting av aksjer og fond, kan du lese her.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Nordnet?

Nordnet er en handelsplattform som fokuserer på nordiske aksjer og fond. Nordnet opererer over hele Norden, og har over 350.000 kunder i Norge.

Hvordan investere gjennom Nordnet?

Det er enkelt å investere gjennom plattformen til Nordnet. Det eneste du må gjøre er å opprette en konto, sette inn penger og velge aksjen/fondet du ønsker å investere i.

Hvor mye koster det å investere gjennom Nordnet?

Gebyrene du betaler avhenger av hvilken produkt du ønsker å investere i. Å handle aksjer koster mellom 1 – 99 kroner. I begynnelsen betaler du kun 1 kr for kurtasje. 

Må man føre inn skatt av sine investeringer gjennom Nordnet?

Nei. Når du investerer gjennom Nordnet fører de gevinst/tap av dine investeringer direkte til Skatteetaten. Det eneste du trenger å gjøre er å se over om opplysningene er ført inn riktig. 

Kan man opprette aksjesparekonto hos Nordnet?

Ja, du kan opprette en aksjesparekonto hos Nordnet. Dette kan ha skattemessige fordeler.

Kan jeg sette opp fast sparing hos Nordnet?

Nordnet tilbyr sine kunder å sette opp fast sparing i fond. Dette gjør det enkelt å investere jevnlig. 

Aksjenerd og eiendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder av aksjeskole.com, samtidig som han er forfatter på siden. Mark har skrevet mer enn 1.000 artikler om investeringer, og interesserer seg spesielt for indeksinvestering, utbytteaksjer og aksjefond.

I sin egen portefølje har Mark en mellomrisiko investeringsprofil og investerer primært når han er sikker på at risikoen ikke overstiger mulig avkastning. Mark begynte sin investeringsreise når han var 13-14 år, og har altså mye erfaring rundt emnet. Han har investert i enkeltaksjer, copytrading, en rekke aksjefond og eiendommer.

Se alle artikler av Mark Thorsen